Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chiang Rai

Tijdens mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik op dag 10 en dag 11 Chiang Rai en omgeving. Chiang Rai is een goed alternatief voor de toeristische stad Chiang Mai. Chiang Rai wordt de toegangspoort naar de Gouden Driehoek genoemd. Het landschap rond Chiang Rai wordt gekenmerkt door bergen en er zijn nog veel kleine bergdorpjes waar oude bergstammen wonen. In Chiang Rai maakt u kennis met het echte, ongerepte Thailand, en kunt u de mooiste trektochten en road trips door de omgeving maken.

Inhoudsopgave

Ligging

De stad Chiang Rai ligt in de meest noordelijke provincie van Thailand op bijna 800 kilometer van de hoofdstad Bangkok en 180 kilometer van Chiang Mai. Chiang Rai ligt aan de oever van de Mae Kok rivier.

Geschiedenis

Chiang Rai werd in 1262 gesticht door koning Mengrai. Chiang Rai was de eerste hoofdstad van Lanna Thai (het koninkrijk van een miljoen rijstvelden). De stad werd gesticht op de plek waar koning Mengrai na een lange jacht aan de voet van de Doi Tong zijn prijsolifant wist terug te vangen.Mengrai zou zijn rijk vanaf deze plek 30 jaar hebben geregeerd. Historici trekken dit in twijfel. Zij gaan er vanuit dat Mengrai in 1290 zijn hof rechtstreeks van Ngon Yang naar Chiang Mai heeft verplaatst.

In 1432 werd de Boeddha van Smaragd, de meest geëerde Boeddha figuur van Thailand, bij een aardbeving in Chiang Rai ontdekt. Chiang Rai is ooit de verblijfplaats geweest van de twee heiligste beelden van Thailand: de Smaragden Boeddha (die zich nu in Bangkok bevindt) en de Phra Singh Boeddha (waarvan onzeker is of het echte exemplaar nu in Bangkok, Chiang Mai of Nakhon Si Thammarat wordt bewaard). U vindt replica’s van beide beelden in de Wat Phra Kaeo en de Wat Phra Singh in Chiang Rai.

In 1786 werd Chiang Rai, onder koning Rama I, voorgoed bij het toenmalige Siam gevoegd. Chiang Rai is sindsdien als meest noordelijke provincie lang geïsoleerd geweest.

Het gebied rond de Gouden Driehoek, op de grens met Laos en Myanmar/Birma, is een bekend smokkelgebied voor opium. In de gebieden rond Chiang Rai was dit tot het verbod in 1942 één van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Bezienswaardigheden in Chiang Rai

Chiang Rai is de hoofdstad van de gelijknamige meest noordelijke provincie van Thailand. Chiang Rai is geen grote stad. Het is er gezellig en heeft een paar interessante bezienswaardigheden. Chiang Rai zelf is de moeite waard om te bezoeken, net als de omgeving.  Dagelijks wordt er een night market gehouden waar bergstammen uit de omgeving sieraden en handwerk verkopen. Chiang Rai heeft een aantal tempels, waarvan de Wat Phra Kaew en de Wat Phra Singh het interessantst zijn. In het Hilltribe and Education Center komt u meer te weten over de achtergrond van de verschillende Thaise bergstammen. De Mae Kok rivier is 130 kilometer lang en stroomt door het hart van Chiang Rai. De rivier is een van de belangrijkste transport routes voor de provincie Chiang Mai. De rivier passeert verschillende bergstammen en olifantenkampen.

Wat Phra Kaew

De belangrijkste tempel is de Wat Phra Kaew. Deze Wat in Chiang Rai heeft dezelfde naam als de beroemde Wat Phra Kaew in Bangkok. De tempel in Chiang Rai is bijna net zo beroemd. De tempel in Chiang Rai dankt zijn bijzondere status aan de bekende Smaragdgroene Boeddha (nu gehuisvest in de Wat Phra Kaew in Bangkok). Deze tempel heette oorspronkelijk Wat Phra Yia, de ‘Tempel in het bamboewoud’. In 1434 werd na een blikseminslag de Smaragd-Boeddha in de chedi ontdekt. De Wat Phra Yia kreeg toen zijn nieuwe naam.

De smaragd Boeddha was gemaakt van jade en niet van smaragd, maar dit maakte de vondst niet minder kostbaar. Volgens de overlevering werd eerst een beeld van gips gevonden. Dit gips brokkelde eraf en het kostbare, 65 cm hoge, Boeddhabeeld werd zichtbaar. Sinds 1991 staat in een nieuwe schrijn een kopie van de Jade Boeddha, gemaakt van Canadees jade. Dit ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de koningin van Thailand. Het beeld is heilig, en daarom komt de koning drie keer per jaar, speciaal voor dit beeld, naar Chiang Rai om de Boeddha het seizoenskleed om te doen (een voor de zomertijd, een voor de regentijd, en een voor de wintertijd). De tempel is vooral te herkennen aan het houtsnijwerk en de constructie van het laaghangende dak. De Wat Phra Kaew ligt in het centrum van Chiang Rai. Op het terrein rondom deze tempel bevindt zich een museum, waar u meer leert over de geschiedenis van de Smaragdgroene Boeddha.

Adres: 19 Mu 1 Mueang Chiang Rai, Chiang Rai, 57000, Thailand.
Openingstijden: dagelijks van 06.00-18.00 uur.

Wat Huay Pla Kang

De Wat Huay Pla Kung is een tempeldrieluik. De tempel ligt op een heuvel. Bij aankomst wordt u begroet door een gigantische witte figuur, die op een lotusblad op de heuvel zit. De nieuwe tempel wordt ten onrechte Chiang Rai’s Big Buddha genoemd.

Op dit tempelcomplex is de laatste jaren veel bijgebouwd, waardoor het steeds mooier wordt. Het complex is gelegen op een berg net ten noordwesten van de stad. Wat Huay Pla Kang heeft duidelijke Chinese invloeden. Dit ziet u terug in de pagode van maar liefst negen verdiepingen hoog. Ook staat er een enorm wit beeld van de godin Guanyin en dus niet een beeld van Boeddha wat vaak wordt aangenomen. Het witte beeld is een beeltenis van de Godin van de Genade. Aan de binnenkant van dit beeld bevinden zich trappen en een lift waarmee u helemaal tot aan het voorhoofd kunt komen. Hier ziet u een gravering in de muur, en door een kleine opening kijk je naar buiten. Werp een blik door haar linkeroog.

Adres: 553 หมู่ที่ 3 Tambon Mae Yao, Mueang Chiang Rai District, Chiang Rai 57100, Thailand.
Openingstijden:
dagelijks van 07.00-21.30 uur.
Entree: gratis, maar voor het betreden van het Guan Yin beeld moet u 40 baht betalen.

Let op uw kleding als u tempels in Thailand bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften. Bij het betreden van een tempel moet u uw schoenen uittrekken.

Klokkentoren

De klokkentoren staat midden op een rotonde in het centrum van Chiang Rai. Het is een gouden meesterwerk dat de kenmerkende stijl van de Thaise architectuur weerspiegelt. De klokkentoren is gemaakt door de Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Hij ontwierp ook de Wat Rong Khun Tempel, de Witte Tempel bij Chiang Rai. Het is een bizar bouwwerk waar ’s avonds om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur een sound- & lightshow wordt opgevoerd. De straat voor en achter deze klokkentoren is rijkelijk versierd met Lanna stijl ornamenten en feestelijke verlicht.

Adres: Suk Sathit, Tambon Wiang, Amphoe Mueang Chiang Rai, Chang Wat Chiang Rai 57000, Thailand.
Openingstijden: dagelijks om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur een sound- & lightshow.
Entree: gratis.

De klokkentoren van Chiang Rai

Hill Tribe Museum and Handicraft Center

Een bezoek aan het Hill Tribe Museum and Handicraft Center begint met een diavoorstelling van 20 minuten over de bergstammen van Thailand. Aansluitend kunt een tentoonstelling over het leven van de zes belangrijkste bergvolken (bijv. Akha, Lahu, Yao, Karen, Lisu and Hmong) van de regio zien. De opbrengst komt ten goede aan deze bergvolken. Het geeft een mooi inzicht in de geschiedenis van de verschillende stammen. In het museum ziet u exposities met typische kleding van zes grote stammen (Akha, Lahu, Yao, Karen, Lisu and Hmong), voorbeelden van bamboegebruik, volkswerktuigen, oogstuitrusting en andere voorwerpen die karakteristiek zijn voor sommige van deze stammen.

Adres: 5 Thanalai Road Mueang Chiang Rai, Chiang Rai 57000, Thailand.
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur.
Entree: 50 baht.

King Meng Rai The Great Monument

Oorspronkelijk was koning Mengrai de heerser van Nakhon Hiran Ngoen Yang (een oude stad aan de oever van de Mae Khong rond Chiang Saen). In 1262 werd Chiang Rai opgericht als het administratieve centrum. Midden in het centrum van de stad Chiang Rai staat het monument van koning Mengrai, de grote koning die het Lanna Thai-koninkrijk heeft gesticht. Koning Mengrai was oorspronkelijk de heerser van Nakhon Hiran Ngoen Yang, een oude stad in Chiang Saen. Met de wil om een ​​groot koninkrijk van Lanna-volkeren te creëren, bracht hij zijn macht naar nabijgelegen koninkrijken (Chiang Rai was een van hen) totdat hij in 1296 met succes het Lanna Thai-koninkrijk vestigde. Zijn standbeeld is indrukwekkend en ter nagedachtenis aan hem ziet u veel inwoners uit respect vaak langskomen om bloemen en olifantsbeeldjes hier neer te leggen.

Adres: Tambon Wiang, Mueang, Chiang Rai District, Chiang Rai 57000, Thailand.
Openingstijden:
24 uur per dag toegankelijk.
Entree: gratis.

Wat Chet Yot

De Wat Chet Yot is een oude tempel in Chiang Rai.  Er is nog steeds geen duidelijk bewijs over wanneer de tempel werd gebouwd. Echter, door te vergelijken met de tempels in de buurt, zoals Wat Phra Singh, Wat Phra Kaew, Wat Doi Thong en Wat Ngam Muang, werd Wat Chet Yot mogelijk gebouwd tijdens de Lanna-periode. Bij een bezoek aan de Wat Chet Yot moet u niet nalaten om de mooie en welgevormde chedi met de zeven spitsen te gaan zien. De chedi is een exacte kopie van die van Chiang Mai. De chedi is naar het voorbeeld van de tempel in de Indiase stad Bodghaya gebouwd. Hier openbaarde Boeddha zich. De spitsen symboliseren de zeven weken die Boeddha in de Indiase tempel doorbracht. Er is een gebedsruimte met in het aangrenzende gebouw een bijzondere plafondschildering.

Adres: 659 Moo 12, Liang Mueang Road Mueang Chiang Rai, Chiang Rai 57000, Thailand.
Openingstijden: dagelijks van 08.00-17.00 uur.

Wat Phra Singh

Wat Phra Sing bevindt zich in de buurt van het stadhuis van Chiang Rai. De Wat Phra Singh is een mooi voorbeeld van de religieuze architectuur van Lana Tai. U ziet hier het beeld van de Phra Buddha Sihing. Deze tempel is gebouwd in de tweede helft van de 14e eeuw. Het is een van de oudste Boeddhabeelden van Noord Thailand. Bezienswaardig zijn de gebedsruimte met fraaie muurschilderingen, de gouden Chedi, de Lanna-stijl Ubosot en de houten deurpanelen die door hedendaagse ambachtslieden uit Chiang Rai zijn gesneden. Het Boeddhabeeld in de gebedsruimte is een kopie van het beeld dat u terugvindt in de Chiang Mai Phra Singh tempel.

Adres: 486/2 Taluang Road Mueang Chiang Rai, Chiang Rai 57000, Thailand.
Openingstijden: dagelijks van 06.00-18.30 uur.
Entree: gratis.

Avondmarkt van Chiang Rai

In de buurt van Walking Street wordt dagelijks een kleurrijke en levendige avondmarkt gehouden. Op deze avondmarkt van Chiang Rai vindt u talrijke souvenirkraampjes en eetstalletjes en u kunt hier naar muzikanten luisteren. Deze avondmarkt is kleiner dan de avondmarkt van Chiang Mai, is het aanbod uniek. De meeste producten zijn gemaakt door bergvolkeren en zijn van goede kwaliteit. Het aanbod is groot en de prijzen liggen lager dan andere steden in Thailand. Ook de ochtendmarkt, waar leden van bergstammen in vol ornaat naartoe komen, heeft zijn charme.

Openingstijden: dagelijks van 18.00-24.00 uur.
Entree: gratis.

Bezienswaardigheden buiten Chiang Rai

Wat Rong Khun Tempel

De Wat Rong Khun Tempel staat bekend als de Witte tempel. De Witte tempel is door de kunstenaar Chalermchai Kositpipat gebouwd. In 1998 is hij met de bouw van de tempel begonnen en tot heden wordt het tempelcomplex steeds verder uitgebreid. De realisatie van een droom van deze kunstenaar is een echte toeristische attractie van naam te worden, zeker voor de Thai uit Bangkok, hoewel de tempel ook voor religieuze doeleinden gebruikt wordt. De details bij de White Temple zijn bizar. De Wat Rong Khun tempel heeft een witte kleur. Deze kleur is gebruikt om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld. Om bij de Wat Rong Khun loopt u over een brug die gebouwd is over de ‘put van de hel’. In deze put bevinden zich vele mensenarmen (nep uiteraard) die angstvallig uit de grond omhoog steken. De aardbeving van 2014 heeft het gebouw dusdanig beschadigd dat sommige hallen alleen nog maar van buiten te bewonderen waren. Dit is inmiddels weer hersteld. Adres: 60 หมู่ที่ 1 Phahonyothin Rd, Pa O Don Chai, Mueang Chiang Rai District, Chiang Rai 57000, Thailand. Openingstijden: dagelijks van 08.00-18.00 uur. Entree: 100 baht per persoon.
Wat Rong Khun Tempel bij Chiang Rai

Let op uw kleding als u tempels in Thailand bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften. Bij het betreden van een tempel moet u uw schoenen uittrekken.

Doi Tung

Doi Tung is een berg in het Mae Fa Luang District. De berg is 1.322 meter hoog. Op weg naar de top komt u langs een aantal bezienswaardigheden, zoals het Doi Tung Palace (Pra Tamnak Doi Tung), de Mae Fa Luang Tuin en een dorp van de Akha bergstam, Ban Pha Mae.

De Suan Mae Fa Luang zijn schitterend aangelegde tuinen vol met honderden verschillende soorten planten en bloemen. De tuin is vernoemd naar de Prinses Moeder en het Doi Tung Development Project. In het midden van de tuin staat de sculptuur ‘Continuïteit’. De Prinses Moeder gaf deze naam aan het beeld om de aandacht te vestigen op het feit dat continuïteit tot het succes van een inspanning zorgt. De decoratieve bloemen in Mae Fah Luang Garden worden door de lokale dorpelingen gekweekt en gevoed.

Op de Doi Tung bevinden zich ook een lunchroom, een restaurant en een café met zelfbediening. In de bossen bevindt zich de Doi Tung Lodge, voor een comfortabele overnachting op de berg.

Mae Fa Luang bij Chiang Rai

Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is de bergachtige streek ten noorden van de stad Chiang Rai met daarin de grenzen van Thailand, Myanmar/Birma en Laos. De Gouden Driehoek was vroeger berucht vanwege opiumteelt en smokkel. In de afgelegen bergstreken komt dit nog steeds voor, maar de meeste boeren zijn overgestapt op tabaksteelt. Vanuit Chiang Rai kunt u bijv. naar Mae Sai reizen. Dit is een grensstad van waar u naar Laos of Myanmar kunt reizen.

Bij een bezoek aan de Gouden Driehoek kunt u het House of Opium bezoeken. Het museum heeft een enorme collectie opiumpijpen, gewichten, weegschalen en andere opium attributen. Het museum heeft ook een grote collectie religieuze spullen, uit jade gesneden miniatuur dieren, sierlijke doosjes, kettingen en nog veel meer. Het museum heeft drie verdiepingen en een grote cadeauwinkel. Hier worden grappige opium gerelateerde prullaria verkocht, zoals nagemaakte opiumweegschalen, pijpen, posters, T-shirts, boeken en meer.

Vanuit Sop Ruak kunt u een boottocht maken over de Mekong-rivier. U vaart dan langs de oevers van de Thaise buurlanden. U gaat op het eiland Bane Donsao, dat bij Laos hoort, aan land. Hier is niet veel te zien, maar u kunt zeggen dat u in Laos bent geweest. Er zijn een aantal eetgelegenheden en souvenierswinkels.

In Chiang Saen bevinden een aantal oude tempels, zoals de Wat Chedi Luang (Lanna-stijl) en de Wat Mahattat.

Mekong Rivier

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar Chiang Rai bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Bangkok is vanuit Nederland bereikbaar met een directe vlucht van KLM en Eva Air. Een vlucht kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–. Wilt u een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

De meeste reizigers die Chiang Rai bezoeken komen vanuit Bangkok of Chiang Mai. De makkelijkste manier om vanuit Bangkok naar Chiang Rai te reizen is per vliegtuig. U vliegt in anderhalf uur en voor een paar tientjes naar Chiang Rai. Bangkok heeft twee luchthavens waarvandaan de vluchten naar Chiang Rai vertrekken: Suvarnabhumi Airport (de internationale luchthaven) en Don Mueang Airport.

Ook kunt u overwegen om naar Chiang Mai te vliegen vandaar met de bus of een (privé) transfer verder te reizen Vanuit Chiang Mai is het 180 kilometer naar Chiang Rai.

Wilt u niet vliegen kunt u overwegen om met de nachttrein naar Chiang Mai te reizen. De nachttreinen vertrekken vanaf het Hua Lamphong Treinstation in Bangkok. In de avond vertrekken drie nachttreinen naar het noorden. Het is aan te raden om tickets online vast te leggen omdat het een populair traject is. Vanuit Chiang Mai kunt u per bus of privé transfer naar Chiang Rai doorreizen.

Er gaat ook een nachtbus van Bangkok naar Chiang Rai. Het is de goedkoopste optie van de drie (vliegen, nachttrein en nachtbus). Als u kiest voor de nachtbus heeft u een ligstoel en wifi aan boord. De bus vertrekt vanaf verschillende punten in Bangkok en de volgende dag arriveert u in Chiang Rai, in het noorden van Thailand. Op 12Go.Asia kunt u tickets voor de bus of trein kopen en de dienstregeling bekijken.

De rode, gedeelde taxi (songtaew) is de manier om van A naar B te gaan. U vertelt de chauffeur waar u naartoe wilt, onderhandelt niet over de prijs maar stapt gewoon in. Dan betaalt u hetzelfde als een local. De songtaew is goedkoper maar een tuktuk is een optie om in en rondom het centrum van Chiang Rai te komen. Een tuktuk is het vervoermiddel om binnen de stadsmuren korte afstanden af te leggen. Een andere mogelijkheid is om het centrum van Chiang Rai per fiets te verkennen. U kunt vaak bij uw ho(s)tel een fiets huren.

De taxi neemt u wanneer u een bezienswaardigheid buiten Chiang Rai wilt bezoeken. U moet zelf onderhandelen over de prijs.

Overnachten in Chiang Rai

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. In Chiang Rai overnachtte ik in het Rimrok Resort buiten Chiang Rai. Een leuk resort. De naam van het hotel is inmiddels gewijzigd naar Wiang Indra Riverside Resort.

Mijn kamer in het Rimrok Resort in Chiang Rai

Beste reistijd voor Chiang Rai

Chiang Rai heeft een milder klimaat dan de rest van Thailand: november t/m februari zijn de hoogseizoen maanden. In deze periode is ongeveer 20-25° C. In april en mei kunnen de temperaturen oplopen tot 35 of 40° C. Omdat Chiang Rai vrij hoog ligt is de luchtvochtigheid een stuk lager dan bijv. in Bangkok of Chiang Mai, waardoor het beter uit te houden is. Het regenseizoen in Chiang Rai is van mei tot oktober. In augustus en september is de lucht fris en de natuur op zijn mooist. Het regent zelden de gehele dag. Het zijn vaak buien van maximaal 2 uur in de middag.

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog
Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog Ook Chiang Rai mag tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. In Chiang Rai en het noorden van Thailand is genoeg te zien en te beleven. Alles over Chiang Rai heb ik voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #chiangrai #thailand #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Mui Ne
Azië

Mui Ne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven