Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 2 – vrijdag 6 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hongkong – Hanoi
Omschrijving: Aankomst om 06.25 uur in Hongkong, aansluitend een vlucht van Hongkong naar Hanoi met vluchtnummer CX6735, vertrektijd 08.40 uur, aankomsttijd Hanoi 09.40 uur. Transfer naar uw hotel in Hanoi. ’s Middags een riksja tour voor de hoofdstad van Vietnam. ’s Avonds een welkomstdiner.
Overnachting: Thang Long Opera Hotel in Hanoi. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Thang Long Opera Hotel in Hanoi.

Aankomst in Hongkong en vlucht naar Hanoi

Ik land op tijd in Hongkong. Op de luchthaven blijkt dat ik een hele lange wandeling voor de boeg hebben om gate 501 te bereiken. Met een groepje loop ik naar de shuttlebus die ons van de hoofdterminal naar de terminal waar zich gate 501 bevindt, brengt. Daarna moet ik nog een stuk lopen voor ik bij de gate ben. Hier wachten al meer groepsleden, waaronder een echtpaar dat er al een paar dagen Hongkong op heeft zitten. Ik moet nog een tijdje wachten voor ik uiteindelijk kan boarden.

Het vliegtuig van Dragonair naar Hanoi

Ik heb op deze vlucht, uitgevoerd door Dragonair, stoelnummer 41a aan het raam. Ik probeer nog wat te slapen, maar dat lukt niet helemaal. Er wordt eten rond gebracht, iets chineesachtig met rijst en vlees, meloen en een broodje.

Mijn maaltijd aan boord van het vliegtuig van Dragonair naar Hanoi

Aankomst in Hanoi en geld wisselen

Dan land ik in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Het is lokaal bijna 10.00 uur in de ochtend. Helaas regent het als ik land. Ik kan heel snel na het verkrijgen van een stempel door de paspoortcontrole.

De bagage laat heel lang op zich wachten. Uiteindelijk komt mijn koffer na een uurtje op de band. Als iedereen zijn bagage heeft, zoek ik de reisleiding in de aankomsthal. In dit geval is Jan de reisleider en de gids is Thuan. Zij staan al op de groep te wachten. Nog in het luchthavengebouw krijgen we uitleg over het wisselen van geld (€ of $ naar de Vietnamese Dong/VND). Ik wissel wat euro’s en voel me daarna miljonair want ik heb meer dan 4 miljoen dong in mijn hand.

Vietnamees geld

Als alle groepsleden geld hebben gewisseld, lopen we naar de bus die ons naar het hotel zal brengen. Naast de reisleider en gids zijn er nog twee belangrijke mensen aan boord, de buschauffeur en de busboy. Het is onderweg en zeker in Hanoi, in onze westerse ogen, een enorme verkeerschaos.

In de bus krijgen we allerlei papieren, waaronder algemene informatie, een formulier waarop mijn gegevens ingevuld moeten worden en een briefje met de huidige koers van de € t.o.v. de Vietnamese Dong (VND).

Busrit van de luchthaven Hanoi naar het hotel in Hanoi

In de bus wordt gevraagd of er belangstelling is om aan een riksjatour door Hanoi deel te nemen. Jan wil dit bij voldoende belangstelling organiseren. Het vertrek is om 15.30 uur bij het hotel. De kosten zijn VND 200.000 per persoon. Iedereen gaat mee.

Er wordt onderweg nog uitleg gegeven over de fooienpot en er wordt geld gevraagd voor de koffie en thee ’s morgens en ’s middags onderweg, veertien lunches en vier diners zijn inbegrepen, de rest gaat dus uit de centrale pot die we met de groep vullen. Dit is makkelijker dan dat iedereen elke keer zelf moet afrekenen. We komen soms in de middle of nowhere te zitten, vandaar dat de lunches en diners inbegrepen zijn.

Aankomst in Thang Long Opera Hotel in Hanoi

Na drie kwartier rijden, arriveren we bij het hotel voor de komende nachten, het Thang Long Opera Hotel. De kamersleutels worden uitgedeeld.

Ik heb een eenvoudige kamer met twee éénpersoonsbedden, een zithoek, douche en toilet.

Mijn kamer in het Thang Long Opera Hotel in Hanoi

Ik stap onder de douche want voel me na zo’n lange vlucht verreisd. De douchedeur is een met een gebruiksaanwijzing. De douchedeur blijft steeds in het slot hangen. Ik heb er een paar keer iemand gevraagd om die douchedeur weer open te krijgen. Gelukkig heb ik mezelf nooit opgesloten in de douche. Ik leer het al snel af om deze deur te sluiten. In het vervolg laat ik de deur wel openstaan.

De rest van de middag besteed ik aan het schrijven van mijn reisverslag en het inpakken van mijn tas voor deze middag. Ik heb vandaag niet alles meer nodig wat in mijn rugzak zit.

Riksja tour in Hanoi

Om 15.30 uur verzamelen we ons voor de riksja tour door Hanoi. Iedereen zit individueel in deze riksja. Jan gaat ook mee met deze tour waardoor er 31 van deze fietstaxi’s achter elkaar door Hanoi rijden.

De Vietnamezen moeten gedacht hebben, wat een rare westerlingen en daar gaat weer een horde toeristen. Voor vertrek is er door iemand een foto van de groepsleden gemaakt. Deze foto kan later gekocht worden.

Met de fietstaxi door Hanoi

We rijden door de oude wijk van Hanoi en doen zo een eerste indruk op van het chaotische verkeer, de verkopers die overal op straat hun (etens)waar aan het verkopen zijn. Ik zie het normale stadsleven buiten het toerisme om. Mensen die ons na kijken en wij, westerlingen, die onze ogen uitkijken en ons verwonderen over de chaos in de stad. Deze chaos komt voornamelijk door het verkeer. Je vraagt je af of dat altijd goed gaat. Veel westerlingen zie ik niet lopen in de oude binnenstad. We rijden langs de Franse wijk met o.a. het operagebouw.

Na een enerverend uurtje zijn we terug bij het hotel. Degene die mijn fietstaxi bestuurt heeft helemaal niets gezegd, omdat hij geen Engels spreekt.

Meeting en diner

Om 17.00 uur is er een meeting om de gang van zaken tijdens deze rondreis door te spreken. Deze meeting wordt gehouden in de ontbijtruimte van het hotel. Onder het genot van een drankje legt Jan ons uit hoe het gaat met de fooienpot, de excursies, de entreegelden, diner en lunches. Voor € 250,– kunnen we de fooienpot spekken en alvast vooruit betalen voor diners en lunches. Dit betaal ik direct in €.

Het welkomstdiner krijgen we in restaurant Le Tonkin aangeboden. Het is een negengangendiner, aangeboden door Fox Verre Reizen. Het drinken is voor eigen rekening. Het eten is heerlijk: salade met kroepoek, groentensoep, stoofpotje met rijst en ananas en een kop groene thee. We zitten met de hele groep verdeeld aan vier tafels. Ik zit bij een paar andere groepsleden, die net als ik alleen reizen en een paar stelletjes aan tafel.

Na het diner rijden we met de bus terug naar ons hotel. Om 21.00 uur zijn we terug bij het hotel. In mijn kamer schrijf mijn reisverslag en probeer ik mijn e-mail te lezen, iets wat in dit hotel niet lukt. Ik ga op tijd slapen want mijn ogen vallen dicht. De reden: het bijna niet slapen van de afgelopen nacht, de lange reis, de vieze warmte en de vele eerste indrukken.

Het weer

Bewolktbewolkt en ± 24° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven