Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 1 – donderdag 5 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route dag 1: Amsterdam – Hongkong

Omschrijving: Vertrek om 12.55 uur vanaf de luchthaven Schiphol, met Cathay Pacific, vluchtnummer CX270, naar Hongkong.

Overnachting: In het vliegtuig

Vertrek vanaf Schiphol

Eindelijk begint mijn reis naar Vietnam. Na maanden van voorbereiding en inlezen, vertrek ik vandaag voor in totaal 21 dagen naar Zuidoost-Azië. De wekker staat deze ochtend om 08.00 uur, maar ik heb een inwendig klokje die mij om 07.00 uur al doet opstaan.

Ik begin de dag met een rustig ontbijt en het volgen van het nieuws op de televisie. Veel bijzonders is het niet, maar ik ben weer bijgepraat. Verder check ik mijn e-mails nog voor ik vertrek, dit is ook niets bijzonders. Ook maak ik een begin met het typen van dit reisverslag. Ik heb op teletekst al gezien dat ik bij balie 27 van Cathay Pacific moet inchecken voor de vlucht naar Hongkong. Voor vertrek werk ik thuis nog wat op mijn computer, voordat ik het openbaar vervoer naar Schiphol neem.

Om 10.20 uur ben ik op de luchthaven en ga ik naar vertrekhal 3 naar balierij 27 voor de checkin bij Cathay Pacific. Ik zoek iemand Fox Verre Reizen, want zij hebben mijn paspoort in hun bezit vanwege de aanvraag van mijn visum dat ik via Fox Verre Reizen heb geregeld. Zonder visum kom ik Vietnam niet in en zonder paspoort kan ik al helemaal niet vanaf Schiphol vertrekken. Gelukkig vind ik snel een medewerkster die mijn paspoort heeft. Ik kan inchecken.

Ik ga in de rij staan en maak daar al vast kennis met een paar andere groepsleden. Het duurt lang, maar rond 11.05 uur ben ik aan de beurt voor het inchecken. Ik heb dit keer weer eens te veel bagage (21,8 kilo) maar er wordt (gelukkig) niets van gezegd. Ik heb stoelnummer 65G voor de vlucht van Amsterdam naar Hongkong en stoelnummer 41a voor de vlucht van Hongkong naar Hanoi.

Ik loop direct langs de douane, dan ben ik daar alvast voorbij. Omdat ik niet verwacht dat ik direct wat te eten krijg als er geboarded moet worden, koop ik eerst wat te eten. Lekker fout bij de McDonald’s, een kipnuggetsmenu met aardbeienmilkshake. Ook schrijf ik verder aan dit reisverslag.

Om 11.45 uur loop ik naar Gate G7, de gate waar het vliegtuig zal gaan verterekken. Het is niet ver lopen. Ik ga direct door de securitycheck en mag dan wachten tot ik kan boarden.

Het vliegtuig van Cathay Pacific naar Hongkong staat klaar op Schiphol

Om 12.10 uur begint het boarden. Ik stoel 65G in het middenpad toegewezen gekregen. Ik zit naast een paar andere alleenreizende reisgenoten.

Vlucht naar Hongkong

Om 12.55 uur vertrekt het vliegtuig, een Airbus A340-300, voor een vlucht van 9.300 kilometer naar Hongkong. De route gaat via Groningen, Duitsland, Oostzee, de Baltische Staten, Rusland (onder St. Petersburg en boven Moskou langs, Jekaterinaburg, Omsk), Mongolië naar China en zo naar Hongkong.

Eenmaal in de lucht wordt er drinken en een zakje met nootjes rondgebracht. Later wordt de lunch langs gebracht, die in mijn geval bestaat uit rijst, varkensvlees, een vanille ijsje, een gortdroog broodje en een glas sprite.

Mijn maaltijd aan boord van het vliegtuig van Cathay Pacific naar Hongkong

Ik lees de kranten die ik uit de bus heb meegenomen en werk mijn reisverslag bij.

Ik probeer wat te slapen, maar dat lukt niet erg. Ik klets wat met mijn reisgenoten, omdat we geen van allen kunnen slapen.

Het is tijd voor het ontbijt. Deze bestaat uit een kaasomelet, fruitsalade, yoghurt en hele koude sterke koffie (bah).

Hongkong is bijna bereikt.

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Hongkong. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

My Son
Azië

My Son

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven