Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 3 – zaterdag 7 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hanoi
Omschrijving: Vandaag een stadstour door Hanoi met een bezoek aan de Franse wijk, het Ho Chi Minh complex, de Tempel van de Literatuur, Maison Centrale. In de middag staat een voorstelling van het waterpoppentheater op het programma.
Overnachting: Thang Long Opera Hotel in Hanoi. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Thang Long Opera Hotel in Hanoi.

Ontbijt

Deze ochtend ben ik om 06.45 uur wakker. Ik heb heerlijk geslapen. De wake up call laat vanochtend op zich wachten. Deze komt om 07.00 uur.

Buiten regent het, merk ik als ik de gordijnen open maak. Later is het al weer droog, gelukkig is dit ook het geval ook als wij naar buiten gaan.

Het ontbijt in het hotel is simpel, maar oké.

Ik loop na het ontbijt terug naar mijn kamer om mijn tanden poetsen en een begin te maken van mijn reisverslag van deze dag.

Om 08.20 uur loop ik naar beneden, de afspraak is dat we om 08.30 uur vertrekken naar het Mausoleum van Ho Chi Minh.

Bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh

In het Mausoleum van Ho Chi Minh ligt de stichter van Vietnam opgebaard. Ho Chi Minh is een held in Vietnam en de vader des vaderlands.

Als we op het plein voor het Mausoleum aankomen, is het er al aardig druk. We kunnen de opgebaarde leider helaas niet zien, want zoals elk jaar is het mausoleum in de maand september gesloten. Dit jaar is dat vanaf 2 september, de nationale feestdag in Vietnam. We lopen wat rond, maken foto’s en krijgen uitleg van onze gids Thuan.

Wel zien we de wisseling van de wacht voor de deuren van het mausoleum.

Het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi

Bezoek aan het Huis van Ho Chi Minh

We lopen achter Thuan aan naar het Huis van Oom Ho. Het Huis van Oom Ho ligt achter het Mausoleum van Ho Chi Minh City.

Eerst lopen we voorbij het Presidentieel Paleis. Het Paleis van de president van Vietnam is nog in gebruik. Dat is ook de reden dat we het paleis niet kunnen bezoeken.

Het Presidentieel Paleis in Hanoi

Na een korte wandeling door het park komen we bij het verblijf van de voormalige leider van Vietnam. In het huis zien we de werkvertrekken, zijn auto’s (geschonken door de voormalige leiders in de Sovjet Unie) en een schitterende vijver. Rondom de vijvers zijn veel mooie bloemen en ook vruchten te vinden. We lopen rond en maken foto’s.

Het Huis van Oom Ho in Hanoi

Om 10.00 uur zijn we terug bij de bus. Het is tijd om verder te gaan. Op naar de volgende bezienswaardigheid.

Bezoek aan de Eénzuilige Pagode

We rijden naar de Eénzuilige Pagode. De pagode wordt ondersteund door één pilaar die midden in een kunstmatig aangelegd meer staat. Het bouwwerk stelt een lotusbloem voor. De lotusbloem is het boeddhistische symbool van verlichting. Binnen is een tempel te vinden. Hier lopen we langs en omheen en zien veel beelden in deze tempel. Het is een kleine pagode.

De Eénzuilige Pagode in Hanoi

Bezoek aan de Tempel van de Literatuur

De volgende bezienswaardigheid dat we in Hanoi bezoeken is de Tempel van de Literatuur. De Tempel van de Literatuur is een belangrijke tempel. Dit is de reden dat we vandaag geen korte broek aan mogen hebben. U wordt zonder gepaste kleding (korte broeken, te korte rokjes en hemdjes) niet toegelaten in dit tempelcomplex.

Let op uw kleding als u tempels in Vietnam bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften.

We krijgen opnieuw uitleg van Thuan en Jan. Daarna zijn we vrij om rond te lopen over dit complex.

Het eerste deel bestaat uit vijvers met daarom heen Chinese of Vietnamese tekens gemaakt van planten en bloemen. We kunnen er om heen lopen. De namen van de mandarijnen (afgestudeerden) staan gebeiteld in Chinese tekens in een van de vele schildpadden. Het is een leuk complex.

Achteraan bevindt zich de tempel met zijn pracht en praal. Ook hier weer overal de draken en wierook en een grote klok en trommel. In een aparte ruimte wordt door een paar dames muziek gemaakt op traditionele Vietnamese muziekinstrumenten.

Teruglopend naar de uitgang zie ik vijvers met lotusbloemen.

Tempel van de Literatuur in Hanoi

Het is tot nu toe een heerlijke dag met veel Vietnamese cultuur.

Bezoek aan Maison Centrale

Doordat het Mausoleum van Ho Chi Minh gesloten is, hebben we tijd over.

We brengen een bezoek aan Maison Centrale, de bijnaam is Hanoi Hilton. Dit is een voormalige gevangenis waar tijdens de Vietnamoorlog o.a. John McCain, de leider van de republikeinen in de Senaat van de Verenigde Staten, als krijgsgevangene gevangen heeft gezeten. Ook Petersen, de latere ambassadeur van de Verenigde Staten in Vietnam heeft hier gevangen gezeten.

De gevangenis vertelt het verhaal van het leven in de gevangenis tijdens de Franse onderdrukking in Vietnam en tijdens de Vietnamoorlog. Er zijn gebruiksvoorwerpen uit die tijd te zien, zoals de guillotine, het vliegenierspak van McCain. Het is zeer indrukwekkend om dit te zien.

Maison Centrale in Hanoi

Lunch

Het is tijd voor de lunch. Onderweg naar het restaurant zien we leuke straattaferelen, het leven gaat hier gewoon zijn gangetje. De mensen trekken zich niets aan van de toeristen die langs lopen.

Straatverkopers in Hanoi

De lunch gebruiken in restaurant Little Hanoi. We eten pompoensoep, rijst met vis, vlees en heerlijke aubergine met sojasaus. Het is allemaal weer erg lekker. Heerlijk. We kunnen er weer even tegenaan.

Bezoek aan de Huc Brug

Om 15.30 uur zijn er bij het waterpoppentheater plaatsen voor ons gereserveerd. Het is nog geen tijd.

We maken van de gelegenheid gebruik om naar de The Huc Brug over het Hoan Kiemmeer te lopen. Op het eilandje in het meer ligt op een tempel op een eilandje. Na betaling van VND 20.000,– mogen we de brug over. Het is grappig om dit te zien wat er op het eilandje te zien is. Er bevindt zich een tempeltje die ik binnenloop, omdat ik nieuwsgierig ben wat hier te zien is. Het is niet heel bijzonder maar zoiets verwacht je niet op een klein eilandje in een meer midden in een drukke stad.

De tempel op het eiland in het Hoan Kiemmeer in Hanoi

Bezoek aan het Waterpoppentheater

Om 15.10 uur zijn we terug bij het Waterpoppentheater aan de overkant van de ingang van de brug. Als we het theater in mogen, zitten we heel gunstig en redelijk vooraan. Helaas zit ik wel de hele tijd tegen iemands hoofd aan te kijken. Iets wat heel vervelend is bij het fotograferen. Voor fotograferen tijdens de show moet VND 20.000,– betaald worden. Ik heb dit niet betaald en er is ook niet om geld gevraagd.

Het is een leuke theatervoorstelling met de poppen in het water die het lokale leven uitbeelden, er was daarnaast traditionele muziek die het spektakel in het water begeleidt. Wat er gezegd wordt is niet te verstaan. De traditie met de waterpoppen is meer dan 1.000 jaar oud. De roi nuoc (waterpoppentheater) is één van de meest authentieke expressievormen in de Vietnamese cultuur. De voorstelling duurt 12 bedrijven. Deze bedrijven vertellen een mythologisch verhaal over Vietnam en de geschiedenis.

Het Waterpoppentheater in Hanoi

De rest van de middag

Na afloop bezoek ik met twee dames een winkel aan hetzelfde plein waar ook het Waterpoppentheater is gevestigd, want de fotocamera van één van de dames doet het niet meer, ze wil in een winkel een nieuwe kopen. Jan wijst ons de weg naar een goede winkel.

Als er een nieuwe camera gekocht is, lopen we met zijn drietjes terug naar het hotel. Onderweg kopen we nog een paar flessen water, want het drinken kraanwater is in Vietnam niet aan te raden. Het is 17.00 uur als we bij het hotel aankomen.

Ik maak de gekochte kaartjes verzendklaar, douche me, laad intussen de batterijen van mijn fotocamera’s op en werk aan mijn reisverslag van deze enerverende dag waarop we heel veel gezien hebben.

Wilt u ook de bezienswaardigheden van Hanoi bezoeken, boek hier uw tour(s).

Avondprogramma

De afspraak is, voor wie wil, dat we om 19.00 uur beneden verzamelen en dan weet Jan een leuk adresje voor het diner vanavond.

We gaan uiteindelijk met 17 man uit de groep naar Moca Café. Het is een leuk restaurant met lekker eten maar ik ken gezelligere restaurants. Het eten is oké. Samen met een groepslid neem ik een mango-kip-avocadosalade die we delen en daarnaast heb ik nog nasi goreng met kip en garnalensaté. De saté is voor mij te scherp. Het is erg lekker voor weinig geld.

De mango-kip-avocadosalade in het Moca Café in Hanoi

We lopen terug naar het hotel. Buiten is het nog altijd druk en chaotisch met scooters, auto’s en wandelende mensen in het centrum van Hanoi.

Een paar groepsleden gaan nog ergens wat drinken en een paar lopen terug naar het hotel. Ik ga ook terug naar mijn kamer, want ik wil nog wat schrijven en op tijd slapen.

Op mijn kamer in het hotel aangekomen, pak ik mijn koffer in. Morgen verlaten we Hanoi alweer.

Ik maak mijn reisverslag van deze dag af en ga dan lekker slapen.

Bekijk ook: Foto’s van Hanoi

Het weer

Bewolkt Bewolkt (benauwd en een hoge luchtvochtigheid) en ± 28° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Hanoi, zoals Maison Centrale, het Huis van Oom Ho en de Tempel van de Literatuur. Alles over de derde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven