JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De The Huc Brug ligt over het Hoan Kiemmeer in het centrum van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. The Huc is een rode houten boogbrug met de poëtische naam 'de plaats waar het licht van de ochtendzon rust'. De brug wordt ook wel de 'zonnestraalbrug' genoemd. Deze brug verbindt de oever met het Den Ngoc Son eiland in het Hoan Kiemmeer.

The Huc Brug in Hanoi

Als u de brug over loopt, komt u in de Den Ngoc Son (Jaden Bergtempel). Deze tempel ligt verscholen onder eeuwenoude bomen. Naast de brug staat een negen meter hoge pilaar. Dit is de Schrijfpenseelstèle/Inktpenseeltoren. Hierop vindt u drie reusachtige Chinese karakters die 'een pen om op heldere hemel te schrijven' uitbeelden. Dit betekent geluk en voorspoed en op de toren zelf staat de inscriptie Ta Thanh Thie, het teken op de helderblauwe hemel.

’s Avonds wordt de brug mooi verlicht.


Voor meer foto's van The Huc Brug in Hanoi, zie: foto's Hanoi.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De Huc Brug ligt over het Hoan Kiemmeer in het centrum van Hanoi. The Huc is een rode houten boogbrug met de poëtische naam 'de plaats waar het licht van de ochtendzon rust'. Meer lezen over The Huc Brug in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #thehucbrug #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment