JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Eénzuilige pagode (Chua Mot Cot) vindt u ten zuiden van het mausoleum van Ho Chi Minh in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

Volgens een populaire legende werd deze tempel in 1049 opgericht door koning Ly Thai Tong. Hij was een boeddhist zonder mannelijke nakomelingen. In een droom verscheen de godin Quan Am op haar lotustroon en overhandigde hem een baby. Hij trouwde korte tijd later met een dorpsmeisje dat hem een zoon baarde. Hij liet als dank een pagode bouwen. Er is nog een andere versie die, gezien het feit dat Ly Thai Ton zes jaar voordat hij de troon besteeg al een zoon had, deze versie een minder romantische versie maakt en bovendien is deze geloofwaardiger. De koning droomde volgens dit verhaal dat Quan Am hem uitnodigde om bij haar te komen zitten op haar lotustroon. De adviseurs van de koning zagen dit als een slecht voorteken en raadden hem aan een pagode te bouwen waar zij konden bidden voor een lang leven van hun koning. Een groot deel van de originele tempel werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar de Vietnamese regering heeft na de oorlog in 1955 de tempel laten herbouwen. De meeste mensen vinden de pagode teleurstellend vanwege haar grootte, het opvallende restauratiewerk en de nadrukkelijke aanwezigheid van het Ho Chi Minh Museum.

Eénzuilige pagode in Hanoi

Op een bord met Chinese karakters boven de ingang staat Lien Hoa Dai (Heiligdom van de lotusbloem). De pagode is gewijd aan Quan Am en is 3 m2 groot. De pagode wordt ondersteund door één pilaar die midden in een kunstmatig aangelegd meer staat. Het bouwwerk stelt een lotusbloem voor. De lotusbloem is het boeddhistische symbool van verlichting.

Met een trap aan de oever van de vijver gaat u de pagode in, te midden van gestage stroom pelgrims en toeristen die ook in de rij staan om hun eer te bewijzen. Binnen vindt u een rijk versierd altaar waar u wierook kunt branden en uw offers kunt brengen. Vrouwen zouden na een bezoek aan deze pagode vruchtbaarder zijn.

Dit is niet het originele gebouw, wat u ziet aan de betonnen pilaar. De Fransen hebben de originele pagode bij het verlaten van Vietnam in 1954 verwoest.


Voor meer foto's van de Eénzuilige Pagode in Hanoi, zie: foto's Hanoi.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De Eénzuilige pagode staat in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Deze pagode werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar is later herbouwd. De meeste mensen vinden de pagode teleurstellend vanwege haar grootte en het restauratiewerk. Meer lezen over de Eénzuilige pagode in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #eenzuiligepagode #pagode #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment