Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eénzuilige pagode in Hanoi

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 3 bezocht ik de Eénzuilige pagode in Hanoi.

Inhoudsopgave

Ligging

De Eénzuilige pagode (Chua Mot Cot) in Hanoi ligt ten zuiden van het mausoleum van Ho Chi Minh.

Geschiedenis

Volgens een populaire legende werd deze tempel in 1049 opgericht door koning Ly Thai Tong. Hij was een boeddhist zonder mannelijke nakomelingen. In een droom verscheen de godin Quan Am op haar lotustroon en overhandigde hem een baby. Hij trouwde korte tijd later met een dorpsmeisje dat hem een zoon baarde. Hij liet als dank een pagode bouwen.

Er is nog een andere versie die, gezien het feit dat Ly Thai Ton zes jaar voordat hij de troon besteeg al een zoon had, deze versie een minder romantische versie maakt en bovendien is deze geloofwaardiger. De koning droomde volgens dit verhaal dat Quan Am hem uitnodigde om bij haar te komen zitten op haar lotustroon. De adviseurs van de koning zagen dit als een slecht voorteken en raadden hem aan een pagode te bouwen waar zij konden bidden voor een lang leven van hun koning.

Een groot deel van de originele tempel werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar de Vietnamese regering heeft na de oorlog in 1955 de tempel laten herbouwen.

De meeste bezoekers vinden de pagode teleurstellend vanwege haar grootte, het opvallende restauratiewerk en de nadrukkelijke aanwezigheid van het Ho Chi Minh Museum.

Eénzuilige pagode in Hanoi

Eénzuilige Pagode

Op een bord met Chinese karakters boven de ingang staat Lien Hoa Dai (Heiligdom van de lotusbloem). De pagode is gewijd aan Quan Am en is 3 m2 groot. De pagode wordt ondersteund door één pilaar die midden in een kunstmatig aangelegd meer staat. Het bouwwerk stelt een lotusbloem voor. De lotusbloem is het boeddhistische symbool van verlichting.

Met een trap aan de oever van de vijver gaat u de pagode in, te midden van gestage stroom pelgrims en toeristen die ook in de rij staan om hun eer te bewijzen. Binnen vindt u een rijk versierd altaar waar u wierook kunt branden en uw offers kunt brengen. Vrouwen zouden na een bezoek aan deze pagode vruchtbaarder zijn.

Dit is niet het originele gebouw, wat u ziet aan de betonnen pilaar. De Fransen hebben de originele pagode bij het verlaten van Vietnam in 1954 verwoest.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie in Hanoi bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen. Wilt u een vlucht naar Hanoi boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Overnachten in Hanoi

Ik maakte een 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen door Vietnam. In Hanoi overnachtte ik in het Thang Long Opera Hotel aan de 1C Tong Dan, Hoan Kiem, Hoan Kiem, niet ver van het Hoan Kiemmeer en de Rode Rivier, de rivier die door Hanoi stroomt.

Verblijft u liever in een ander hotel in Hanoi? Er zijn veel hotels in Hanoi.

Mijn kamer in het Thang Long Opera Hotel in Hanoi

Beste reistijd voor Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam.

In Noord-Vietnam is het goed weer van oktober tot en met december. In december tot en met februari is het veel koeler.

In de hogere gebieden kan het in de winter soms vriezen en er kan zelfs sneeuw vallen.

Vanaf maart stijgen de temperaturen weer.

Tussen mei en augustus kan het 40° C worden. Het is in deze periode ook het regenseizoen, met zware regenbuien. In de lager gelegen gebieden wordt het heet en vochtig.

De beste reistijd voor Noord-Vietnam is van oktober tot en met december.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

De Eénzuilige pagode staat in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Deze pagode werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar is later herbouwd. De meeste mensen vinden de pagode teleurstellend vanwege haar grootte en het restauratiewerk. Meer lezen over de Eénzuilige pagode in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #eenzuiligepagode #pagode #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven