Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nha Trang

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 13 en dag 14 bezocht ik Nha Trang, de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens.

Inhoudsopgave

Nha Trang

Nha Trang is een bloeiende kuststad aan de Oostkust van Vietnam. Hier liggen stranden en een kraakheldere Zuid-Chinese Zee samen met tientallen tropische eilandjes voor de kust.

De werkelijke reden dat Nha Trang een prettige bestemming is, zijn de stranden en is de zee. U kunt u hier vandaan met een boot naar één van de omliggende onbewoonde tropische eilandjes laten varen waar u onder water van het kleurrijke koraal en de tropische vissen kunt genieten. Nha Trang is de bekendste badplaats van Vietnam. U vindt hier twee van de mooiste stranden van Vietnam, Jungle Beach en Doc Let. Nha Trang was vroeger een slapend vissersdorp.

Het grootste deel van de bevolking van Nha Trang is boeddhistisch. In de stad vindt u de nodige boeddhistische bouwwerken zoals de Thap Ba Cham Tempel. Deze tempel is gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar. Een andere bezienswaardigheid is de Long Son Pagode met een veertien meter hoge witte Boeddha. Dit is deels een monument opgericht voor een aantal monniken, die zichzelf verbrand hebben als protest tegen het Diem regime.

In Nha Trang zijn sporen van het Koninkrijk Champa te vinden. De Champa vestigde zich vanaf het jaar 200 in centraal Vietnam en beheerste het gebied tot de 10e eeuw. Het volk heeft Indonesische roots. De Cham waren deels boeddhistisch en deels hindoeïstisch. Nha Trang was de laatste stad, dat nog lang in handen bleef van de Cham. Dit is de reden dat er in deze omgeving nog veel gebouwen uit deze periode te vinden zijn, zoals de Po Nagar Torens. Dit is een hindoeïstisch bouwwerk iets ten noorden van Nha Trang en is misschien wel het meest indrukwekkende gebouw met zijn vele torens, zalen en beelden.

Ligging

Nha Trang ligt op 8 uur/400 kilometer rijden van Ho Chi Minh Stad.

Bezienswaardigheden

Long Son Pagode

De meest vereerde pagode van Nha Trang is de Long Son Pagode die op de Trai Thuy heuvel ten zuiden van de stad staat. Het heiligdom werd in het begin van de 20e eeuw door een orkaan verwoest en is daarna diverse malen gerestaureerd. De pagode is nu gewijd aan de vele boeddhistische monniken die de dood vonden tijdens het bewind van de Zuid-Vietnamese president Ngo Dinh Diem (1955-1963). De pagode is nog altijd in gebruik en wordt door monniken bewoond. De pagode is in de Chinees-Vietnamese stijl gebouwd.

Long Son Pagode in Nha Trang

Po Nagar torens

Po Nagar Cham torens is een tempel. De tempel is een van de belangrijkste Chamcomplexen in Vietnam. Het complex is gewijd aan de godin Po Yan Inu Nagar en is in de 8e eeuw gebouwd door de koningen van het Chamrijk Kauthara. Po Yan Inu Nagar was een Chamgodin, maar is nu de beschermster van de stad Nha Trang. Zij wordt door de etnische Vietnamezen, Chinese boeddhisten en Chamhindoes vereerd. Van de acht torens staan er nog vier overeind. De Thap Chinh toren is gebouwd in 1817 en is het indrukwekkendst. Binnen staat een beeld van de hindoegodin Uma in haar incarnatie als Po Nagar. Bij de ingang danst de hindoegod Shiva op de rug van zijn rijdier, de stier Nandi. Ook de zuilen van een vervallen meditatiezaal (mandapa) zijn bewaard. In een klein museum kunt u kunstvoorwerpen van de Cham bezichtigen.

Po Nagar Torens in Nha Trang

Nha Trang kathedraal

De Nha Trang kathedraal is de zetel van de katholieke bisschop van Nha Trang. De kathedraal werd in de jaren dertig in provinciale Frans gotische stijl gebouwd. De kathedraal wordt door een hoge, vierkante klokkentoren met bovenop een kruis gedomineerd. U vindt hier gebrandschilderde ramen die uitkomen op een kruisgang met arcaden, die de kathedraal aan drie zijden omringt. De drie in 1786 in Frankrijk gegoten klokken verkeren nog in goede staat.

Pasteur Institute

‘Wit huis’ is de betekenis van Nha Trang. De stad is genoemd naar het enige stenen witte huis dat hier in het begin van de 19e eeuw aan de kust stond. Het huis was van dr. Yersin, een belangrijk bioloog die het pathogeen ontdekte dat pest veroorzaakt. Met behulp van dit pathogeen kon later een vaccin tegen de pest worden gemaakt. Het ‘Pasteur Institute’ is het onderzoekscentrum waar dr. Yersin de leiding over had. Dit centrum bestaat nog steeds. Een deel van dit instituut is nu een museum, dat gewijd is aan het leven van deze bijzondere man die veel betekend heeft.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Hanoi of Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

In Nha Trang vind je mooie zandstranden. Daarnaast zijn er veel tempels die je kunt bezoeken, zoals de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens. Ook leuk is om je met een bootje naar een van eilanden voor de kust te laten varen, Wil je meer weten over Nha Trang, kijk dan op mijn website. #nhatrang #vietnam #jtravel #jtravelblog In Nha Trang vind je mooie zandstranden. Daarnaast zijn er veel tempels die je kunt bezoeken, zoals de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens. Ook leuk is om je met een bootje naar een van eilanden voor de kust te laten varen, Wil je meer weten over Nha Trang, kijk dan op mijn website. #nhatrang #vietnam #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven