Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Long Son Pagode in Nha Trang

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 14 bezocht ik de Long Son Pagode in Nha Trang.

Inhoudsopgave

Long Son Pagode

De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in de stad Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd.

De Long Son Pagode staat ook bekend als de Tinh Hoi Khanh Hoa Pagode en als de An Nam Phat Hoc Hoi Pagode.

Ligging

De Long Son Pagode bevindt zich aan de westkant van Nha Trang, aan de voet van de Trai Thuy Berg.

Geschiedenis

In 1741 werd de Long Son Pagode door Dai Ngan Thien Su (een eretitel voor een boeddhistische monnik) gebouwd.

In 1860 werd de pagode vernietigd door Franse kolonisten en in 1868 herbouwde de boeddhistische monnik Chanh Dac de pagode in de buurt van de oude plek van de voormalige pagode.

De pagode ligt op een heuvel op een groot, vlak terrein. Na een grote cycloon in 1900 werd de tempel opnieuw verwoest en moest het worden verplaatst van de heuvel naar de huidige locatie.

De Boeddhistische Studies Association maakte de tempel in 1936 tot het hoofdkwartier van de Boeddhistische Vereniging in Nha Trang. Onder leiding van Thich Ton dat Quyen werd de tempel in 1940 uitgebreid en gerenoveerd.

De tempel werd in 1968, tijdens de Vietnamoorlog, zwaar beschadigd. Thich Thien Bin organiseerde in 1971 een restauratieprogramma voor de tempel. Dit alles volgens de plannen van de architect Vo Dinh Diep. Van de restauratie was ongeveer 60% klaar toen de stad Saigon, na de communistische overwinning op Zuid-Vietnam, viel.

Long Son Pagode in Nha Trang

Bezienswaardig

Het dak en de ingang zijn gedecoreerd met draken, die gemaakt zijn uit mozaïeken van glas en aardewerk.

De hoofdhal is versierd met moderne versies van traditionele motieven. Ook de pilaren aan weerszijden van het hoofdaltaar zijn versierd met kleurrijke draken.

De hekpalen bij de ingang van de Long Son Pagode zijn voorzien van lotusknoppen.

Achter de pagode, op een heuvel, vindt u een enorm Boeddhabeeld van wit cement en deels verguld. Dit beeld kijkt richting het oosten. De Boeddha dateert uit 1965 en is 14 meter hoog en zit op een lotusbloem. Bij de voet van de Boeddha zijn afbeeldingen van monniken en nonnen afgebeeld. Deze monniken en nonnen hebben zichzelf als protest tegen het Diem-regime verbrand. Deze afbeeldingen bevindt zich in het lotusvormige voetstuk van het Boeddhabeeld. Aan de voorkant van het beeld zijn een paar van draken van 7,20 meter lang. Het Boeddhabeeld is van verre zichtbaar.

Halverwege de trap aan de rechterkant, bevindt zich een andere grote Boeddha, liggend en wit. In 2003 werd dit Boeddhabeeld door een ambachtsman uit Thailand gemaakt.

Op het tempelterrein kunt u ook de tuin bezoeken.

Vanaf de pagode plek hebt u een schitterend uitzicht over de stad Nha Trang en zijn omgeving.

De laatste jaren zijn er veel bedelaars te vinden bij de pagode.

Let op uw kleding als u tempels in Vietnam bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Hanoi of Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Openingstijden

De Long Son Pagode is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Entree

De entree tot de Long Son Pagode is gratis.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. Achter de pagode ligt een enorm Boeddhabeeld. Meer lezen over deze tempel doe je op mijn website. Lees je mee? #longsonpagode #pagode #nhatrang #vietnam #jtravel #jtravelblog De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. Achter de pagode ligt een enorm Boeddhabeeld. Meer lezen over deze tempel doe je op mijn website. Lees je mee? #longsonpagode #pagode #nhatrang #vietnam #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

My Son
Azië

My Son

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven