Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cha-Am

Tijdens mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik op dag 13, 14 en 15 Cha-Am. Cha-Am heeft een schitterend strand. Het strand is het langste witte zandstrand van Thailand en vooral populair bij de Thaise bevolking zelf. Bekende plekken zijn de Wat Neranchararam met het grote witte Phra Phakhawam standbeeld met zes handen, het standbeeld van Koning Naresuan en de vispier. De meeste toeristen bezoeken Cha-Am na hun rondreis om nog een paar dagen aan het strand te relaxen voor ze vanaf de luchthaven van Bangkok naar huis vliegen.

Inhoudsopgave

Ligging

Cha-Am ligt ongeveer 170 kilometer ten zuiden van Bangkok aan de westzijde van de Golf van Thailand.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van Cha-Am. Het district is in 1897 onder de naam Na Yang opgezet. Na de Tweede Wereldoorlog waren er een aantal veranderingen. Het stond daarna bekend als Cha-Am. Rond de jaren ’80 veranderde Cha-am van een rustig vissersdorp in een drukke badplaats.

Bezienswaardigheden in Cha-Am

Cha-Am is bekend vanwege de Webster Academy. Dit is de enige Internationale Amerikaanse school in Thailand. Hier gaan ongeveer 300 internationale studenten naar deze school.

Centrum van Cha-Am

Cha-Am heeft geen echt centrum. De stad strekt zich uit langs het witte zandstrand. In de buurt van het treinstation vindt u het postkantoor en de markt. Dit is samen met het strand het oude centrum. Cha-Am heeft een groot aanbod winkels en bazaars waar u van alles kunt kopen.

Wat Cha-Am

Bij de Wat-Cha-Am kunt u met een trap naar boven lopen om de Boeddha beelden te vereren voor het goede geluk. Ook is er een kleine speeltuin en u kunt bij het speeltuintje de vissen voeren. Het voer kunt u in de tempel kopen. In de Wat Cha-Am ervaart u de echte Thaise invloeden zoals de monniken. De monniken geven soms een ‘gratis’ rondleiding door het complex. De Wat Cha Am is een rustgevende plek met verschillende Boeddhabeelden. 

Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis

Het Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis wordt ook wel ‘het Paleis van Hoop en Liefde’ genoemd. Dit paleis ligt tussen Hua Hin en Cha-Am. In 1923 is dit zomerpaleis in opdracht van koning Rama V gebouwd. Het gebouw is grotendeels van hout gebouwd. Het complex ligt aan zee. Regelmatig vinden hier voorstellingen plaats met Thaise traditionele dansen en muziek.

Wat Neranchararam

Wat Neranchararam is een kleine tempel. Deze tempel vindt tussen het strand en de visserspier. De tempel kan door toeristen die eens iets anders willen dan aan het strand liggen, worden bezocht. Hier bevindt zich het grote witte Phra Phakhawam standbeeld met zes handen. Deze handen hebben betrekking op de negen lichaamsopeningen en met de handen alle kanalen van het lichaam afsluiten, om het afsnijden van de passie te tonen.

Standbeeld van Koning Naresuan

Het standbeeld van Koning Naresuan ziet u in een klein park aan het einde van Cha-Am North met uitzicht op zee. Koning Naresuan de Grote regeerde tijdens de Ayutthaya-periode van 1590 tot 1605. Cha-Am was een ontmoetingsplaats. Koning Naresuan hield van hanengevechten. Dit is de reden dat er zoveel hanen bij zijn standbeeld te vinden zijn.

Mrigadayavan Palace

Het Mrigadayavan Palace is een oud paleis met een houten constructie. Het werd vroeger bewoond door het koningshuis. Nu kunt u het paleis bezoeken. In het paleis krijgt u een beeld van hoe de koning vroeger leefde. Het paleis bestaat uit drie gebieden. Een ruimte is een zaal voor business en entertainment. U mag geen foto’s maken in de persoonlijke kamers van de Koningen en Koninginnen. Het paleis is dagelijks geopend, met uitzondering van woensdag.

Vispier

De vispier bevindt zich in het noorden van Cha-Am. Als u naar het noorden langs het strand loopt en vervolgens rechtdoor via de grindweg, die begint bij de Wat Neranchararam, blijft lopen en dus niet de weg volgt met de bocht naar links, ziet u de vispier. Hier zijn veel visrestaurants. Saphan Hin is een lange pier die in zee is gebouwd. Hier wordt gevist, gewandeld en gefietst. Auto’s zijn hier niet toegestaan.

De haven van Cha-Am

Het strand

Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Dit strand is vooral populair bij de Thaise bevolking zelf. In Cha-Am kunt u lange wandelingen maken of een rustig plekje op zoeken op een van de terrassen. Cha-Am staat onder de Thaise bevolking vooral bekend om het heerlijke eten. U kunt hier terecht voor Thaise visspecialiteiten maar ook voor gerechten uit de Europese keuken. In het toeristische centrum van Cha-am zijn veel kledingwinkels, juweliers en winkels waar u etenswaren kunt kopen. De souvenirwinkeltjes en visrestaurants liggen in de buurt van het strand.

Naranthip Road deelt het strand in tweeën. Guesthouses en winkels met de Europese toeristen vindt u in het noorden en in zuiden van de stad zult u de Thaise toeristen treffen. Op het strand kunt u ligstoelen en parasols huren. Bier, frisdrank en visgerechten kunt u de hele dag door van de lokale bevolking kopen. Langs het strand vindt u kleine hotels voor budget reizigers en de meer luxe grotere hotels van ketens voor de reizigers die op zoek zijn naar meer comfort. De hotel- en restaurantmedewerkers zijn vriendelijk en servicegericht. Cha-am is een populaire bestemming onder westerse overwinteraars.

Het strand van Cha-Am

Omgeving van Cha-Am

In de omgeving kunt u een fietstocht maken langs mooie landschappen, natuurparken, watervallen, tempels en andere heilige plaatsen. Al u een begeleide fietstocht maakt, vertelt uw begeleider u alles over de plaatsen die u passeert.

In de omgeving zijn een aantal natuurparken waaronder het grootste nationale park van Thailand, Kaeng Krachan.

Santorinipark is een themapark geheel in de stijl van het Griekse eiland Santorini. Het Santorinipark bestaat uit winkels, restaurants, een pretpark en een waterpark.

Puek Tian is een kleine badplaats en ligt 18 kilometer ten noorden van Cha-Am. Puek Tian is vooral bekend om de vele beelden die op het strand en in de zee werden aangebracht. De beelden stellen figuren voor uit een episch gedicht van de bekende Thaise dichter Sunthon Phu.

Nationaal park Khao Sam Roi Yod ligt ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Cha-Am. Het ruige park kenmerkt zich door wilde moerassen, parelwitte stranden en kalkstenen rotspartijen. Dit park is 95 km2 groot. Het park is bekend om de typische kalkstenen pieken. Khao Sam Roi Yod betekent letterlijk ‘berg met 300 toppen’. In het park vindt u vele diersoorten en prachtige grotten. In één van die grotten is het Tham Phraya Nakon gebouwd. Dit is een paviljoen uit 1896 en gebouwd voor koning Rama V.

Het Kaeng Krachan National Park ligt in het westen van Thailand op ongeveer 60 kilometer van Cha-Am. Het nationale park werd gesticht op 12 juni 1989. In 2005 is het genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park richt zich voornamelijk op de natuur in en rond de zee. Er leven 57 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten in dit nationale park, zoals de tijger, de Aziatische olifant, het luipaard en de Aziatische zwarte beer.

In 1896 is in de Phraya Nakhon grot een tempel voor koning Rama V gebouwd.

Hua Hin is een badplaats dat 25 kilometer ten zuiden van Cha-Am ligt. Hier bevinden zich schitterende stranden en een traditionele vissershaven.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Bangkok is vanuit Nederland bereikbaar met een directe vlucht van KLM en Eva Air. Een vlucht kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–. Wilt u een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

De trein is de meest gemakkelijk optie om van Bangkok naar Cha-Am te reizen. Op 12Go.Asia kunt u tickets voor de trein en andere vervoersmiddelen, zoals de taxi, kopen en de dienstregeling bekijken.

Overnachten in Cha-Am

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. Ik verbleef een paar dagen in het Methavalai Hotel aan het strand.

Verblijft u liever in een hotel in Cha-Am? Er zijn veel hotels in Cha-Am.

Mijn kamer in het Methavalai Hotel in Cha-Am

Beste reistijd voor Cha-Am

Januari t/m maart, juni t/m augustus en november en december is de beste reistijd voor Cha-am. In deze periode is de temperatuur warm en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Cha-am is 33° C in april en de laagste temperatuur is 29° C in januari. De watertemperatuur varieert tussen 27° en 31° C. Cha-am heeft een tropisch savanneklimaat. Het is elke maand warm met zowel een nat als droog seizoen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Cha-am is 31° C. Gemiddeld valt er jaarlijks gemiddeld 668 mm regen. Het is 136 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 71%.

Bekijk ook: Foto’s van Cha-Am

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog
Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

My Lai
Azië

My Lai

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven