Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 12 : Chiang Rai - Phayao - Sukhothai - Phitsanulok (ca. 445 km)
U rijdt naar het grote meer van Phayao, waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. Aansluitend volgt u een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een interessante wandeling langs de door erosie geschapen aardzuilen van klei. Na de lunch maakt u per fiets een tocht door het wereldberoemde en op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park. In de namiddag arriveert u in de plaats Phitsanulok.

Overnachting: Amarin Lagoon Hotel – Phitsanulok. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Thailand).De ochtend begint heel met de wake up call om 05.30 uur. Ik heb vannacht weer heerlijk geslapen. De koffer moet weer naar buiten want we gaan vandaag vertrekken uit Chiang Rai. We gaan op weg naar het zuiden van Thailand. Na het ontbijt ga ik terug naar mijn kamer om de rest van mijn spullen te halen en naar de lobby om uit te checken. We vertrekken vanochtend al om 07.00 uur.

Na anderhalf uur rijden maken we een stop voor, naar wordt beweerd, het lekkerste kopje koffie van Thailand aan het meer van Phayao. De cappuccino smaakt heerlijk. De koffie latte zijn werkelijk kunstwerkjes maar kan niet zeggen dat dit het lekkerste kopje koffie van Thailand is. In het winkeltje, dat bij het restaurant hoort, koop ik een plattegrond van Thailand. Deze laat ik later door Wouw of Ping met de route die we tijdens deze rondreis hebben gereden, intekenen. Ik loop na het kopje koffie nog een rondje langs het water om wat rond te kijken en de benen te strekken. Bij een kar verkopen ze o.a. vissen die ze in een ceremonie loslaten in het meer. Er staat ook (en volgens mij is het een vrouw, maar dat is bijna niet te zien) iemand op een primitieve manier te vissen, met een bamboestok met een touwtje er aan.

Het Phae Muang Phi Forest Park

 

 

Terug in de bus krijgen we Thaise les. Wat een taal met zo veel klanken en klinkers en medeklinkers. Elke klinker heeft dan nog weer een korte of lange klank. Wij, Nederlanders, zullen het nooit leren. De medeklinkers hebben allemaal een afbeelding (net als wij vroeger de leesplank hadden). Verder wordt ons verteld dat we aan het einde van deze rondreis in twee weken tijd 3.200 kilometer zullen hebben afgelegd. De route van vandaag gaat door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae en schitterende vergezichten brengt ons bij het surrealistische landschap van het Phae Muang Phi Forest Park. Ping noemt het de mini Grand Canyon. De zuilen die hier te zien zijn, zijn helemaal door erosie aangetast. Het is een schitterend gebied waar we een rondje lopen.

We hebben een lang stuk van tweeënhalf uur voor de boeg met als bestemming Sukhothai. Ping laat intussen foto's van zijn gezin en familie zien. Lunchen doen we onderweg.

 

In het wereldberoemde Sukhothai Historical Park maken we per fiets een tocht langs de vele tempels. Eerst moeten we de fietsen uitzoeken, en vervolgens wordt ons als Hollanders die veel fietsen verteld, dat we links moeten blijven rijden. Iets wat wij natuurlijk niet gewend zijn. Achter Ping en Wouw aan gaan we naar de vele tempels. Het is een hele mooie tocht en een heerlijke afwisseling van een hele dag in de bus zitten. Het is heerlijk weer. We bezoeken drie tempels: de Wat Mahatat, de Wat Si Sawai en de Wat Sa Si en we komen langs het standbeeld van de koning. Het zijn mooie tempelcomplexen in een mooie omgeving met veel vijvers. Deze tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

           Wat Mahatat in Sukhothai Historical Park      Mijn kamer in het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok

We gaan verder. Petje staat, als we terugkomen van onze bloedhete fietstocht, al weer klaar met de verfrissingsdoekjes. Een uur na het vertrek uit Sukhothai arriveren we in het hotel in Phitsanulok, het Amarin Lagoon Hotel. Onderweg zien we veel delen van Thailand, die onder water staan. Het is heel triest om te zien, dat op deze manier hele rijstvelden wegspoelen en dat de Thaise bevolking dus geen oogst heeft.

Eenmaal in het hotel worden we verwelkomd met een heerlijk drankje en de sleutels van de kamers. Er wordt ons ook uitgelegd dat we voor 370 bath een voucher voor het dinerbuffet van vanavond kunnen kopen. Aangezien het al laat is en het hotel ook hier weer buiten de stad ligt, besluiten we allemaal om in het hotel te blijven eten. Veel keus is er niet. Ik heb dit keer een hele grote kamer, van het uitzicht kan ik niet genieten, want het is inmiddels heel erg donker buiten. Als ik mijn koffer heb, douche ik me en kleed ik me om voor het diner. Verder schrijf ik voor het diner nog een stukje aan dit reisverslag. 20.00 uur is het tijd voor het diner. Het is een schitterend buffet. Het varkens-, rundvlees en de kip kan vers op de plaat door een medewerker van het restaurant worden gebakken. Het smaakt weer aroi aroi en er is zoveel keuze. Ik heb heerlijke tomatensoep gegeten en ook de gebakken aardappeltjes zijn heerlijk, net als de vele toetjes die hier te krijgen zijn.

Om 21.40 uur ben ik terug naar mijn kamer om mijn reisverslag van vandaag af te schrijven. Daarna lekker slapen. Het is vandaag een lange dag geweest.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 35° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 12 van mijn rondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment