Logo van JTravel.nl
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 13 – zondag 11 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Phitsanulok – Suphanburi – Cha-Am
Omschrijving: Dwars door de uitgestrekte rijst-, cassave- en suikerrietvelden rijdt u via de plaats Suphanburi, waar geluncht wordt, naar het zuiden. U arriveert aan het eind van de middag in de gezellige badplaats Cha-Am. U verblijft hier 2 nachten in het bij het mooie zandstrand gelegen The Cha-Am Methavalai Hotel.
Overnachting: Methavalai Hotel – Cha-Am. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Methavalai Hotel in Cha-Am.

Ochtend

De ochtend begint opnieuw vroeg, al om 05.45 uur is de wake up call. Deze is 10 minuten vroeger dan ons was doorgegeven. Mijn koffer wordt buiten geplaatst zodat die opgehaald kan worden voor de hotelboy. In dezelfde ruimte als waar gisteravond gedineerd werd, wordt nu het ontbijt geserveerd. Het ontbijt ziet er ook weer overheerlijk uit en het smaakt ook erg lekker, alleen de koffie is te sterk.

Na het ontbijt haal ik mijn spullen van de kamer en dan is het al weer tijd om te vertrekken, op naar de volgende bestemming en lange dag in de bus. Om 07.15 uur rijden we weg bij het hotel. Het wordt opnieuw een lange dag met weinig hoogtepunten. Eindbestemming voor vanavond zal onze laatste bestemming in Thailand zijn: Cha-Am. De planning is dat we hier om 17.30 uur aan zullen komen.

Busrit van Phitsanulok naar een lokale markt

Onderweg begint het weer heel hard te regenen. De eerste twee uur gaan rustig voorbij en hier is niet veel over te vertellen. Ping en Wouw tekenen tijdens het rijden de route in op de gisteren gekochte plattegronden van Thailand. We hebben aan het eind van deze reis 3.200 km afgelegd. Ze zetten ook onze namen in het Thais op de kaart.

De eerste stop is een koffiestop bij een benzinepomp. Het duurt heel lang voor iedereen is voorzien van zijn/haar bakje koffie. De medewerkers van de benzinepomp kunnen de drukte niet aan, maar het gaat hier allemaal heel gemoedelijk. ‘Mensen waar maken jullie je druk over’, zullen ze gedacht hebben, wij doen het op ons eigen rustige tempo. En daar hadden wij echt geduld voor nodig, want als er bij ons in Nederland zo gewerkt wordt, dan zal je daar wel wat horen. Maar goed dit is Thailand en dat is een andere cultuur.

Na een half uur pauze rijden we weer. Er wordt onderweg uitleg gegeven over de bruidsceremonie en ook de ceremonie van de inwijding van een nieuw huis voor de monniken. Ook hier wordt weer veel met het witte draad gewerkt die we van de week al eerder tegenkwamen in de tempel in Chiang Mai. De ceremonie kan wel twee uur duren.

De lokale markt van Sam Chuk

De volgende stop is bij de markt van Sam Chuk. Doordat het zoveel heeft geregend, is het hier vreselijk vies. Wij, westerlingen, zijn hier een bezienswaardigheid, net als wij onze ogen uitkijken op dit soort markten.

De lokale markt van Sam Chuk

Op deze markt is van alles te koop, zoals snoep, thee, vis, vlees, kleding, pannen en fruit. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te koop. We lopen hier de markt over en gaan dan terug naar de bus.

Lunchen

Tijdens de busrit zien we dat het hele midden van Thailand blank staat, dit horen we ook van de reisleiding. De rivieren staan de hele week al hoog met overal zandzakken, maar hier in dit deel van Thailand staan hele stukken land onder water. Het heeft hier al een hele tijd heel veel geregend.

Het is lunchtijd. Door het hoge water kan de bus niet bij het lunchadres in de buurt van Suphanburi komen. De bedoeling is dat we bij een resort gaan lunchen. En dit resort ligt een eindje van de grote weg af. Maar er is een oplossing gevonden. Er staan twee pickuptrucks voor de groep klaar waar we achter in de bak moeten plaatsnemen. Een paar groepsleden kunnen voorin naast de chauffeur zitten. We hebben ontzettend gelachen om dit avontuur, voor de Thaise bevolking is dit hoge water rampzalig. Maar zoals wij nu naar het resort gereden worden, werkt op onze lachspieren. Ook omdat als we eenmaal bij het resort aankomen, alsnog door een laag water moeten lopen om het restaurant binnen te komen, de pickuptrucks kunnen niet ver genoeg komen om ons helemaal droog over te zetten.

De pickup in het hoge water bij het lunchadres

Onze schoenen laten we voor het gemak maar in de pickuptrucks liggen, die hebben we toch pas weer nodig als we in de bus terug zijn. Eén groepslid wil niet met de blote voeten door het water lopen, geen idee waarom niet, waarschijnlijk hygiëne, maar voor haar hebben ze blauwe kaplaarzen geregeld. We moeten (heel gemeen) heel hard lachen als we dit zien, het ziet er namelijk niet uit. Zelfs Wouw moet hier om lachen.

Eenmaal binnen kunnen we aanschuiven voor een heerlijke Thaise maaltijd. Het is weer aroi aroi.

Dan moeten we weer door het water naar de pickuptrucks. Dat is weer lachen. Ook moeten we niet vergeten om onze schoenen mee te nemen, want deze hebben de chauffeurs tijdens het lunchen uit de auto’s op de deurmat geplaatst. We rijden weer in de pickuptrucks terug naar de bus.

Het is heel erg om te zien hoe hoog het water hier staat. Zelfs Ping en Wouw hebben dit nog nooit meegemaakt. Wij hebben in elk geval veel lol gehad, maar nogmaals voor de Thaise bevolking is dit verschrikkelijk.

Busrit naar Cha-Am

Als we weer in de bus zitten en we onze voeten schoon en droog hebben geveegd, rijden we twee uur voor we de volgende stop hebben. Dit is bij een benzinestation. De bus heeft ook dorst gekregen, er moet getankt worden.

Wouw geeft ons een stapeltje entreekaarten en een enquêteformulier. Dit enquêteformulier mogen we invullen en later aan Ping of Wouw teruggeven. Buiten regent het weer onwijs hard. Het is druk op de weg en vooral aan de andere kant van de weg gebeuren om de haverklap ongelukken met veel blikschade.

Ping neemt de microfoon en bedankt Petje en Sanit voor hun werk en service en ook Wouw wordt bedankt voor al het werk dat zij heeft gedaan. Wouw bedankt vervolgens Ping voor het werk wat hij heeft verzet. Zij hebben van ons genoten en wij hebben van hen genoten en van hen veel geleerd over het leven in Thailand. We hebben veel gelachen met Ping met zijn weergaloze humor. We hebben woorden geleerd die we er in zullen houden: omaatje met de korte minirok, watervalletje, kontje, happy room.

Ping vertelt ons dat het mogelijk is om op de dag van vertrek de kamers in het hotel voor 900 bath per kamer aan te houden tot 18.00 uur in plaats van de gebruikelijke uitchecktijd van 12.00 uur. We vertrekken die avond om 19.00 uur naar de luchthaven van Bangkok. Als we een dagkamer nemen, kunnen we voor vertrek nog douchen en omkleden, want iedereen wil die nog naar zee of het zwembad en dan is wel lekker om nog opfrissen en reisvaardig maken voor we de bus in gaan. Iedereen neemt dan ook een dagkamer. De 900 bath moet cash bij het inchecken betaald worden.

Aankomst in het Methavalai Hotel in Cha-Am

Het is 18.00 uur als we bij het Methavalai Hotel in Cha-Am aankomen. We verblijven twee dagen in het hotel om bij te komen van deze geweldige rondreis. Het regent hier gelukkig niet. De koffers worden al snel uit de bus gehaald en dan is het tijd om de crew te bedanken en een extra zakcentje te geven. Want iedereen krijgt van alle groepsleden persoonlijk nog een extra fooi. We nemen afscheid van Ping, hij zal ons waarschijnlijk morgenochtend nog wel zien en dan zal hij teruggaan naar zijn familie in Chiang Mai. Wouw, Petje en Sanit blijven bij de groep, zij brengen ons naar de luchthaven van Bangkok. Het was een geweldige reis en een geweldige crew.

Bij het inchecken krijgen we een mango drankje aangeboden en vervolgens krijgen we de kamersleutel. Ook het bedrag voor de dagkamer 900 bath moet cash betaald worden. Ik heb een tweepersoonskamer voor alleengebruik met een schitterend uitzicht over het zwembad.

Mijn kamer in het Methavalai Hotel in Cha-Am

Ik douche me en mijn tas pakken om te dineren. In de lobby van het hotel wordt ons, als we op elkaar aan het wachten zijn, door de hotelmanager verteld dat er happy hour is en dat we het tweede drankje gratis krijgen. Een paar groepsleden lopen met hem mee naar de plek waar we kunnen zitten. Later komen er nog een paar groepsleden bij.

Diner

Met zijn vijven gaan we vervolgens naar restaurant Max. Hier zit ook al een ander deel van de groep. We willen pizza eten, maar daar schijnt het al te laat voor te zijn. Dan maar lasagne. Is ook goed. Het smaakt heerlijk. We hebben nagepraat over deze gemaakte reis. Dit was echt een reis om nooit te vergeten met een hele leuke groep, een geweldige reisleiding en heel veel pret.

We blijven iets te lang in het restaurant zitten, want we krijgen op een gegeven moment de indruk dat het personeel ons aan het wegkijken is. We rekenen af en lopen terug naar het hotel.

In mijn kamer schrijf ik mijn reisverslag en ga lekker slapen.

Het weer

onderweg Regenheel veel regen en ± 25° C en in Cha-Am Bewolktbewolkt en ± 27° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik verder naar het zuiden van Thailand, naar Cha-Am. De hele dag zitten we in de bus. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven