Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 12 – zaterdag 10 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Chiang Rai – Phayao – Sukhothai – Phitsanulok
Omschrijving: U rijdt naar het grote meer van Phayao, waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. Aansluitend volgt u een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een interessante wandeling langs de door erosie geschapen aardzuilen van klei. Na de lunch maakt u per fiets een tocht door het wereldberoemde en op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park. In de namiddag arriveert u in de plaats Phitsanulok.
Overnachting: Amarin Lagoon Hotel – Phitsanulok. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok.

Ochtend

De ochtend begint heel vroeg want de wake up call is al om 05.30 uur. Ik heb vannacht weer heerlijk geslapen. De koffer moet weer naar buiten want we gaan vandaag vertrekken uit Chiang Rai. We gaan op weg naar het zuiden van Thailand.

Na het ontbijt ga ik terug naar mijn kamer om de rest van mijn spullen te halen en naar de lobby om uit te checken. We vertrekken vanochtend om 07.00 uur.

Het Meer van Phayao

Na anderhalf uur rijden maken we een stop voor, naar wordt beweerd, het lekkerste kopje koffie van Thailand aan het meer van Phayao. De cappuccino smaakt heerlijk. De koffie latte zijn kunstwerkjes, maar ik kan niet zeggen dat dit het lekkerste kopje koffie van Thailand is.

In het winkeltje, dat bij het restaurant hoort, koop ik een plattegrond van Thailand. Deze laat ik later door Wouw of Ping met de route die we tijdens deze rondreis hebben gereden, intekenen.

Ik loop na het kopje koffie nog een rondje langs het water om wat rond te kijken en de benen te strekken. Bij een kar verkopen ze o.a. vissen die ze in een ceremonie loslaten in het meer. Er staat ook (en volgens mij is het een vrouw, maar dat is bijna niet te zien) iemand op een primitieve manier te vissen, met een bamboestok met een touwtje er aan.

Het meer van Phayao

Busrit van het meer van Phayao naar naar het Phae Muang Phi Forest Park

Terug in de bus krijgen we Thaise les. Wat een taal met zo veel klanken en klinkers en medeklinkers. Elke klinker heeft dan nog weer een korte of lange klank. Wij, Nederlanders, zullen het nooit leren. De medeklinkers hebben allemaal een afbeelding (net als wij vroeger de leesplank hadden).

Ook vertelt Ping dat we aan het einde van deze rondreis 3.200 kilometer in twee weken zullen hebben afgelegd. De route van vandaag gaat door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae met schitterende vergezichten.

Het Phae Muang Phi Forest Park

We maken een stop bij bij het surrealistische landschap van het Phae Muang Phi Forest Park. Ping noemt het de mini Grand Canyon. De zuilen die hier te zien zijn, zijn helemaal door erosie aangetast. Het is een schitterend gebied waar we een rondje lopen.

Het Phae Muang Phi Forest Park

Busrit naar Sukhothai

We hebben een lang stuk van tweeënhalf uur voor de boeg met als bestemming Sukhothai. Ping laat tijdens deze busrit foto’s van zijn gezin en familie zien.

We lunchen onderweg.

Suthothai Historical Park

In het wereldberoemde Sukhothai Historical Park maken we een fietstocht langs de vele tempels. Eerst moeten we de fietsen uitzoeken, en vervolgens wordt ons verteld, dat we links moeten blijven rijden. Iets wat wij Nederlanders niet gewend zijn. Achter Ping en Wouw gaan we langs de vele tempels. Het is een hele mooie fietstocht en een heerlijke afwisseling van een hele dag in de bus zitten. Het is heerlijk weer. We bezoeken drie tempels: de Wat Mahatat, de Wat Si Sawai en de Wat Sa Si en we komen langs het standbeeld van de koning. Het zijn mooie tempelcomplexen in een mooie omgeving met veel vijvers. Deze tempels van Sukhothai staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wilt u Sukhothai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Wat Mahatat in Sukhothai Historical Park

Busrit van Sukhothai naar Phitsanulok

We gaan verder. Petje staat, als we terugkomen van onze bloedhete fietstocht, al weer klaar met de verfrissingsdoekjes. Onderweg zien we veel delen van Thailand, die onder water staan. Het is heel triest om te zien, dat op deze manier hele rijstvelden wegspoelen en dat de Thaise bevolking dus geen oogst heeft.

Het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok

Een uur na het vertrek uit Sukhothai arriveren we in het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok. In het hotel worden we verwelkomd met een heerlijk drankje en de sleutels van de kamers. Voor 370 bath kunnen een voucher voor het dinerbuffet van vanavond kopen. Omdat het al laat is en het hotel ook hier weer buiten de stad ligt, besluiten we allemaal om in het hotel te blijven eten. Veel keus is er niet. Ik heb dit keer een hele grote kamer, van het uitzicht kan ik niet genieten, want het is inmiddels heel erg donker buiten.

Mijn kamer in het Amarin Lagoon Hotel in Phitsanulok

Als ik mijn koffer heb, douche ik me en kleed ik me om voor het diner. Verder schrijf ik voor het diner nog een stukje aan dit reisverslag.

Diner in het Amarin Lagoon Hotel

Om 20.00 uur is het tijd voor het diner. Het is een schitterend buffet. Het varkens-, rundvlees en de kip kan vers op de plaat door een medewerker van het restaurant worden gebakken. Het smaakt weer aroi aroi en er is zoveel keuze. Ik heb heerlijke tomatensoep gegeten en ook de gebakken aardappeltjes zijn heerlijk, net als de vele toetjes die hier te krijgen zijn.

Om 21.40 uur ben ik terug naar mijn kamer om mijn reisverslag van vandaag af te schrijven. Daarna lekker slapen. Het is vandaag een lange dag geweest.

Het weer

Licht bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 35° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begint de reis naar het zuiden van Thailand met een tussenstop bij de tempels van Sukhothai. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #sukhothai #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven