Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat Phra That Doi Suthep bij Chiang Mai

Tijdens mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik op dag 7 de Wat Phra That Doi Suthep bij Chiang Mai. De Wat Pra That Doi Suthep is een echt aanrader. De Wat Phra That Doi Suthep is een boeddhistische tempel. De tempel wordt vaak Doi Suthep genoemd. Dit is de naam van de berg waarop de tempel gebouwd is. De tempel wordt door de Thaise bevolking als heilig beschouwd.

Inhoudsopgave

Ligging

Het zwaar vergulde tempelcomplex ligt 14 kilometer buiten Chiang Mai op de flank van de 1.300 meter hoge berg Doi Suthep en op 3.520 meter boven de zeespiegel.

Wat Phra That Doi Suthep bij Chiang Mai

Wat Phra That Doi Suthep bereikt u via een lange trap met 309 treden. De trap heeft Nagas (de mythologische 7-koppige slang) als leuningen. Het is gemakkelijker om de kabelbaan te nemen. Hiervoor betaalt u ongeveer 20 baht extra entree.

De trap met de naga naar de Wat Phra That Doi Suthep bij Chiang Mai

De Wat Phra That Doi Suthep is in 1383 gebouwd en bevat relikwieën van Boeddha. De tempel is gebouwd op de plek waar de witte olifant van koning Ku Na in 1383 stierf. Een monnik vond het schouderblad van Boeddha en de Lanna koning Nu Naone liet de relikwie op een witte olifant leggen. Deze ontsnapte vervolgens in de jungle. De olifant liep de hele weg naar de huidige tempel waar hij ging liggen en overleed. Dit was het teken dat exact op deze plaats een tempel moest verrijzen. In de tempel ziet u een monument voor de olifant.

U moet uw schoenen uittrekken, om het hoger gelegen terras te mogen betreden. Blote knieën of schouders kunt u bedekken met door de tempel verstrekte wikkeldoeken/sarongs.

Het terras is een toonbeeld van Thaise architectuur. Het is een combinatie van met rood, groen en goud afgewerkt houtsnijwerk, filigreinwerk en glanzende metaal. Dit wordt versterkt door het harmonieuze samenklinken van zacht tinkelende klokjes en het ratelende geluid van het schudden van toekomstvoorspellende stokjes.

Het terras wordt omzoomd door de met schilderingen versierde open wandelgang van het kloostercomplex.

De centrale stoepa is het mooiste bouwwerk van Noord-Thailand. De chedi stamt uit de late 14e eeuw en werd in opdracht van Koning Ku Na gebouwd. Dit is het belangrijkste bouwwerk van de Wat Phra That Doi Suthep. De chedi heeft op elke hoek een ceremoniële gouden parasol. De oorspronkelijke chedi die koning Ku Na liet bouwen, werd in de 16e eeuw uitgebreid tot het imponerende, vergulde bouwwerk. De chedi van de Wat Phra That Haripunjaya in Lamphun diende als voorbeeld.

Detail in de Wat Phra That Doi Suthep bij Chiang Mai

Aan de torenspits hangt een beeldje in de vorm van een zwaan (hong). Deze hangt aan een kabel. Tijdens belangrijke boeddhistische festivals wordt een beker in de snavel van de zwaan gevuld met water. Deze zwaan wordt omhoog gehesen om het water over de chedi te laten stromen. In de chedi tegenover de noordwestelijke hoek is een oude foto te zien waarop de haan die hier ooit rondliep en bezoekers die op schoenen liepen, naar de voeten pikte. De vele biddende monniken en gouden Boeddha’s geven de plaats een serene atmosfeer.

Het minst druk is het vroeg in de ochtend of in de namiddag. Het is een relatief klein tempelcomplex. De tempel sluit om 20.00 uur. Bij helder weer heeft u vanaf de Wat Pra That Doi Suthep een schitterend uitzicht over Chiang Mai en zijn omgeving. In de vroege ochtend of late avond is het zicht het helderst.

Helaas wordt de rust regelmatig verstoord doordat bezoekers de ontstemde klokken luiden die rondom het terras zijn opgesteld. Dit voor het geluk die dit zou brengen. Ook vindt u hier een manshoog beeld van de witte olifant die volgens de legende deze plek aanwees.

Op de parkeerplaats vindt u talrijke souvenirkramen.

Vanaf Chiang Mai naar de tempel is het goede maar bochtige weg. U passeert een viewpoint over Chiang Mai en een aantal watervallen.

Er gelden strikte kledingvoorschriften voor een bezoek aan Wat Phra That Doi Suthep. De mannen behoren een lange broek en een shirt met mouwen te dragen. De dames behoren een lange rok/broek te dragen en geen korte rokjes/broeken of doorzichtige kleren of blote schouders. De schouders moeten bedekt zijn. 

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Bangkok is vanuit Nederland bereikbaar met een directe vlucht van KLM en Eva Air. Een vlucht kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–. Wilt u een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

De meeste reizigers die Chiang Mai bezoeken komen vanuit Bangkok. De makkelijkste manier om vanuit Bangkok naar Chiang Mai te reizen is per vliegtuig. U vliegt in anderhalf uur en voor een paar tientjes naar Chiang Mai. Bangkok heeft twee luchthavens waarvandaan de vluchten naar Chiang Mai vertrekken: Suvarnabhumi Airport (de internationale luchthaven) en Don Mueang Airport.

Wilt u niet vliegen kunt u overwegen om met de nachttrein naar Chiang Mai te reizen. De nachttreinen vertrekken vanaf het Hua Lamphong Treinstation in Bangkok. In de avond vertrekken drie nachttreinen naar het noorden. Het is aan te raden om tickets online vast te leggen omdat het een populair traject is.

Er gaat ook een nachtbus van Bangkok naar Chiang Mai. Het is de goedkoopste optie van de drie (vliegen, nachttrein en nachtbus). Als u kiest voor de nachtbus heeft u een ligstoel, wifi aan boord en een gratis transfer naar uw hotel in Chiang Mai. De bus maakt een tussenstop in Phitsanoluk. De bus vertrekt vanaf de Khao San Road en de volgende dag arriveert u in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Op 12Go.Asia kunt u tickets voor de bus of trein kopen en de dienstregeling bekijken.

De rode, gedeelde taxi (songtaew) is de manier om van A naar B te gaan. U vertelt de chauffeur waar u naartoe wilt, onderhandelt niet over de prijs maar stapt gewoon in. Dan betaalt u hetzelfde als een local. De songtaew is goedkoper maar een tuktuk is een optie om in en rondom het centrum van Chiang Mai te komen. Een tuktuk is het vervoermiddel om binnen de stadsmuren korte afstanden af te leggen. Een andere mogelijkheid is om het centrum van Chiang Mai per fiets te verkennen. U kunt vaak bij uw ho(s)tel een fiets huren.

De taxi neemt u wanneer u een bezienswaardigheid buiten Chiang Mai wilt bezoeken. U moet zelf onderhandelen over de prijs.

Om bij Wat Phra That Doi Suthep te komen, kunt u ook kiezen om lopend naar boven te gaan. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Openingstijden

Wat Phra That Doi Suthep is dagelijks geopend van 06.00 tot 20.00 uur.

Bezoek de Wat Phra That Doi Suthep zo vroeg mogelijk. Dit om de ergste toeristenstroom te vermijden.

Entree

De entree bedraagt 50 baht per persoon, inclusief retourtickets voor de kabelbaan.

30 bath per persoon, als u de trap besluit te nemen en dus lopend naar boven en naar beneden gaat.

(Prijzen zijn van 2022).

Ik raad u aan om tickets en tours voor de Wat Phra That Doi Suthep aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Adres

Wat Phra That Doi Suthep
Mueang Chiang Mai District
Chiang Mai 50200
Thailand

Overnachten in Chiang Mai

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. In Chiang Mai overnachtte ik in het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Een leuk, centraal gelegen hotel dat helaas niet meer bestaat.

Pornping Tower Hotel in Chiang Mai

Beste reistijd voor Chiang Mai

De beste reistijd voor Chiang Mai is het koele seizoen van november t/m februari. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Chiang Mai is 38° C in april en de laagste temperatuur is 28° C in december. Chiang Mai heeft een tropisch savanneklimaat.

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog
Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog Tijdens mijn rondreis mocht Chiang Mai niet ontbreken. Ik bracht een bezoek aan de Wat Phra That Doi Suthep buiten de stad. In dit artikel lees je alles over de Wat Phra That Doi Suthep in de omgeving van Chiang Mai. Lees je mee over de Wat Phra That Doi Suthep? #watphrathatdoisuthep #doisuthep #chiangmai #thailand #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven