Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 15 : Cha-Am - Bangkok (ca. 200 km)
Dag ter vrije besteding. In de vooravond transfer naar het vliegveld van Bangkok.

Overnachting: In het vliegtuig.Deze ochtend ben ik al vroeg wakker. Om 07.45 uur sta ik op en kleed ik me aan. Bij het ontbijt ben ik deze ochtend de eerste. Later komen meer groepsleden ontbijten. Ik ga terug op mijn kamer mijn koffer beter inpakken, want dat is een chaos geworden.

Ik maak opnieuw een strandwandeling, deze keer in de richting van de haven van Cha-Am. Dit is de andere kant op dan ik gisteren gelopen ben. Ik loop langs de boulevard naar het haventje van Cha-Am en loop langs het standbeeld van Koning Naresuan de Grote en langs de Neranchararam tempel.

            De Neracharam tempel in Cha-Am      Een boot in de haven van Cha-Am

In de haven zijn heel veel heel oude vissersbootjes. Er is weinig bedrijvigheid. Er liggen een paar bootjes langs de kant met hier en daar iemand aan boord die zijn netten aan het repareren is. Er lopen een paar boten de haven binnen, maar dat is het dan ook wel. Het is een oude bedoening. Ik kom bij het haventje meerdere groepsleden tegen.

We kijken wat rond en ik loop met één van hen terug naar het hotel. De rest loopt door naar het einde van de pier. Het is een heerlijke wandeling. Ik ga terug naar mijn kamer om mijn zwemkleding aan te trekken. Ik wil nog van het zonnetje genieten en ik wil een paar baantjes in het zwembad trekken. De rest van de groep komt er later ook weer bijliggen. Tussen de middag eet ik een clubsandwich. Het is hier heerlijk zo langs het zwembad.

Om 15.15 uur loop ik naar mijn kamer om te douchen en om mijn spullen te pakken. We moeten om 17.30 uur uitchecken. Ik heb met twee koppels om die tijd afgesproken om nog wat te gaan eten voor we om 19.00 uur naar de luchthaven van Bangkok zullen vertrekken. Ik douche me en stop de laatste dingen in mijn koffer en rugzak. Ook schrijf ik mijn reisverslag van deze dag. Ik heb nog zoveel tijd over dat er zelfs nog tijd is voor een wandelingetje langs de boulevard. Terug op mijn kamer zet ik mijn koffer buiten de deur voor de kofferboy en loop ik naar beneden om bij de hotelreceptie uit te checken. Ik laat mijn rugzak achter bij de receptie van het hotel. Ik heb geen zin om met een zware rugzak te gaan sjouwen als het niet hoeft. Ik reken af voor het gebruik van de minibar en loop ik met twee koppels naar restaurant Max om iets te eten. Ik kies voor een tonijnsalade en friet. Het is heerlijk. Wij zijn als één van de weinigen in de groep die er aan denken om iets te gaan eten voordat we aan de lange reis naar Bangkok beginnen. Pas op de luchthaven van Bangkok is er weer een mogelijkheid om iets te eten. Dat duurt ons te lang, vandaar dat wij met zijn vijven in Cha-Am nog wat gaan eten.

Dan is het tijd om te gaan. Wouw, Sanit en Petje staan de groep al op te wachten. We nemen afscheid van een koppel, want zij blijven nog een week in dit hotel.

De rit naar de luchthaven van Bangkok duurt 3½ uur. We zullen 1½ uur rijden en dan een stop maken om de benen te strekken en om te tanken. Daarna zullen we in één keer doorrijden naar de luchthaven. Petje, Wouw en Sanit zullen vannacht met zijn drietjes naar Chiang Mai doorrijden. Dat is nog een tocht van 700 kilometer. Chiang Mai is de thuishaven van de crew. De stop die we maken duurt 20 minuten. Dan rijden we verder om de hoofdstad Bangkok heen. In de verte zien we de Baiyoke Toren waar we op één van de eerste dagen boven op hebben gestaan. Het is een schitterend gezicht om deze toren zo in het donker te zien. Het is druk op de wegen rondom Bangkok.

Als we bij de luchthaven aankomen, nemen we afscheid van Petje en Sanit. Wouw gaat met ons mee naar binnen om ons te wijzen waar we moeten inchecken. De incheckrij voor China Airlines is rij S. Deze balies zijn als wij aankomen nog allemaal gesloten. We nemen afscheid van Wouw. We zien het koppel dat eerder met ons meereisde tot Chiang Mai terug. Zij hebben een week aan het strand verbleven en vliegen nu ook terug naar Nederland. Verder nemen we hier afscheid van twee vriendinnen die morgenochtend vanuit Bangkok voor een bezoek aan vrienden naar Vietnam zullen doorvliegen en vanuit Vietnam naar Nederland terugvliegen. Wij zijn de eerste die inchecken en ik vraag als we toch mogen kiezen om een raamzijdeplaats. Ik krijg stoel 56a toegewezen. Ik heb weer eens te veel bagage maar ik hoef hier gelukkig niets voor te betalen. Mijn koffer weegt 23,5 kilo. We lopen door naar de paspoortcontrole. Het is hier opnieuw streng en de mensen zijn chagrijnig. Ze maken net als op de heenreis een foto en controleren deze met de foto van de heenreis en die van het paspoort. Alles gaat gelukkig goed. Bij de security check moeten zelfs de schoenen uit in de rij waar ik sta. In de rij er naast staan mensen die hun schoenen niet hoeven uit te doen. Beetje vreemd. We gaan in wat drinken in één van de vele restaurants en onze laatste bath opmaken. Het is een geweldige luchthaven met heel veel winkels en restaurants. Het is ook hypermodern. Het is al snel tijd op ons te melden bij de gate waar we aan boord moeten. Dat blijkt nog een hele wandeling te zijn. Boarden doen we bij Gate G5. Het is dan al weer na middernacht Thaise tijd. De belevenissen tijdens de vlucht gaan morgen verder.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 30° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Ook dag 15 van mijn rondreis door Thailand breng ik door bij het zwembad van mijn hotel in Cha-Am en maak ik een strandwandeling. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Bangkok naar Amsterdam. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #strandwandeling #cha-am #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment