Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 16 – woensdag 14 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 16 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Bangkok – Amsterdam
Omschrijving: Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam waar u ’s morgens aankomt.
Overnachting: In mijn eigen bed.

Vlucht van Bangkok naar Amsterdam

De 15e en 16e dag lopen net als de eerste twee dagen van deze rondreis ongemerkt in elkaar over. Na het boarden op de luchthaven van Bangkok komen we in een hele drukke wachtruimte terecht, waar we al heel snel inschatten dat het vliegtuig weleens veel voller kan zitten dan de heenreis. Ik denk dat ik straks niet languit kan liggen zoals op de heenreis wel het geval is. We hebben 30 minuten vertraging.

Eenmaal aan boord blijkt inderdaad dat het vliegtuig heel vol is. Ik zit met een ander meisje op een rijtje van drie stoelen. Tussen ons in zit gelukkig niemand. Om 03.00 uur stijgen we op en verlaat ik het schitterende Thailand.

Het vluchtschema is: vertrek woensdag 14 september 02.30 uur Bangkok, Suvarnabhumi airport (BKK), aankomst Amsterdam 09.15 uur. De vluchtduur is 11.45 uur en er wordt gevlogen met een Boeing 747-400. Vluchtnummer is CI0065 van China Airlines. Totale afstand tussen Bangkok en Amsterdam is 5.712 mijl.

Na het opstijgen wordt het eten uitgedeeld. Dit bestaat uit penne met kip, fruit en een broodje en sprite. Dan is het tijd om te gaan slapen.

Ik heb heerlijk geslapen en zodoende weinig meegekregen van deze vlucht. Als het licht weer aan gaat, is het is buiten ook al licht. Er draait op de tv schermen een film. Als die afgelopen is, zie ik een kaartje van Europa met de route zoals we vliegen. We vliegen al boven Duitsland. Ik denk dat we via de Kaukasus gevlogen zijn, want kan me niet voorstellen dat we gezien de onstabiele situatie in landen als Afghanistan en Pakistan, Irak en Iran dat we daarover heenvliegen.

Het ontbijt bestaat uit noodles of scrumbled egg en gezien mijn ervaring op de heenreis met de scrumbled egg kies ik nu maar voor de noodles. Blijkt dat de eieren nu wel echte eieren zijn. Ik lees nog een krant die ik van één van de groepsleden krijg als ik mijn benen strek.

Aankomst in Amsterdam

Het gaat heel snel want voor ik het door heb, wordt de landing al ingezet. We landen op de Buitenveldertbaan, de aanvliegroute die boven de Amsterdam Arena ligt. We landen met een half uur vertraging om 09.45 uur op de luchthaven Schiphol. Het taxiën naar de gate duurt lang. Ik kom aan bij gate F4.

Gelukkig is het niet ver lopen om bij de paspoortcontrole te komen. Deze controle gaat snel en dan op naar de bagageband. Ik moet bij bagageband 16 zijn. De koffers zijn dit keer heel snel. Al wachtend op mijn koffer neem ik afscheid van de meeste groepsleden. Ik reis met het openbaar vervoer naar huis en onderweg bel ik naar mijn eigen huis omdat mijn ouders daar zijn. Ik geef aan hoe laat ik thuis ben.

Weer thuis

Thuis gekomen drinken we met zijn drietjes een kopje koffie met iets lekkers er bij. We kletsen en ik geef hen de cadeautjes die ik voor hen in Thailand heb gekocht.

Om 13.30 uur eten we een broodje en na het eten wil ik mijn eerste was draaien, maar dan blijkt dat er een stroomstoring is. Ik lees later op internet dat er brand in een transformatorhuisje is geweest. Dan maar thee zetten met een pan water op het gas en met een lucifer de vlam ontsteken om het water te laten koken.

Als we de thee op hebben, gaan mijn ouders weer naar hun eigen huis. Zij hebben een week in mijn huis verbleven en hebben vanuit hier van alles ondernomen. Zij moeten nog een eindje rijden voor ze weer thuis zijn. Het is 16.00 uur als ze de straat uit rijden. De stroomstoring is voorbij en ik kan een begin maken met de was. Ook zet ik mijn foto’s op de computer en lees ik mijn e-mails. Het duurt een tijdje voor ik al mijn foto’s op de computer staan, want het zijn er veel.

Ik heb geen zin in eten koken en bestel daarom via Thuisbezorgd.nl een pizza bij Domino’s Pizza. Ik kijk nog even televisie maar mijn ogen vallen op een gegeven moment dicht. Het is 21.30 uur als ik last van mijn jetlag krijg. In Thailand is het al na middernacht.

Ik slaap weer lekker in mijn eigen bedje.

De vakantie is voorbij, maar de herinneringen blijven.

Het weer

Bewolkt bewolkt en ± 18°

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 16 van is het einde van mijn groepsrondreis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven