Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 3 – donderdag 1 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Bangkok
Omschrijving: Na het ontbijt bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen zijn oogverblindend. Aansluitend maakt u een wandeling door het authentieke Chinatown met zijn smalle steegjes, vele pakhuizen en de ‘foodmarket’. Een uitermate kleurrijk geheel en overal is het een gezellige drukte. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.
Facultatief: Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II en Calypso Cabaret (extra kosten: 1.750 bath).
Overnachting: Narai Hotel – Bangkok. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Narai Hotel in Bangkok.

Ochtend

Deze ochtend is de wake up call om 06.30 uur. Ik heb heerlijk geslapen. Ik kleed me en loop naar het restaurant voor het ontbijt. Dit ontbijt ziet er heerlijk uit en er is eten in overvloed. Het ontbijtrestaurant is net als gisteren het diner op de eerste verdieping van het hotel. Het ontbijt is zo veel, waardoor moeilijk is om een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden. Ik laat een verse omelet met ham en kaas bakken.

Het ontbijt in het Narai Hotel in Bangkok

Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer op de 12e etage om mijn spullen voor vandaag te halen en om mijn tanden te poetsen.

Om 08.00 uur staat iedereen klaar voor dag sightseeing Bangkok. Iedereen voldoet ook aan de kleding voorschriften, want in het Grand Palace mag niemand een korte broek en hemdje dragen. Iedereen moet een lange broek een hebben en zijn/haar schouders bedekt hebben.

Let op uw kleding als u het Grand Palace en tempels in Bangkok bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften.

Het is een half uur rijden met de bus naar het Grand Palace/Koninklijk Paleis in Bangkok. Wat opvalt en niet alleen in Bangkok, maar later ook in de rest van Thailand is de verering van het Thaise koningshuis. Overal hangen de portretten van de koning en koningin. En langs de kant van de weg hangen naast de Thaise vlag ook een gele vlag voor de koning en een blauwe vlag voor de koningin. Soms kom je nog andere kleuren tegen die dan van bijvoorbeeld de kroonprins of zijn vrouw zijn.

Bezoek aan het Grand Palace / Koninklijk Paleis en de Wat Phra Kaeo (ook wel Wat Phra Kaew)

Na een half uur rijden komen we aan bij het Grand Palace. Het is warm en klam en het is al heel druk op dit tijdstip hoewel het paleis pas om 08.30 uur opengaat. Omdat we zo vroeg zijn, valt de drukte nog redelijk mee. Als we door de ingangspoort lopen, wordt er direct een groepsfoto gemaakt die we voor we de bus weer in stappen, kunnen kopen voor 150 bath.

Dan begint een fascinerende ochtend. Het is zo overweldigend met heel veel bladgoud en rijkelijk versierde en kleurrijke gebouwen van de Wat Phra Kaeo (ook wel aangeduid als Wat Phra Kaew). Wouw heeft de entreetickets opgehaald en samen met dit ticket krijgen we ook een plattegrond van het complex. Wouw vertelt het een en ander over dit complex. Het is zo overdadig en zoveel (blad)goud dat er blinkt.

Bij de Tempel van de Smaragden Boeddha (de Wat Phra Kaeo/Wat Phra Kaew) moeten we allemaal onze schoenen uittrekken, anders mogen we niet naar binnen. Voor het tempelcomplex staat een schaal met water en lotusbloemen. Als we met de lotusbloemen water op ons hoofd druppelen betekent dit geluk. Binnen mag (helaas) niet gefotografeerd worden. De Smaragden Boeddha krijgt met het wisselen van de seizoenen een ander kleed omgehangen.

In Thailand kent men maar drie seizoenen en niet zoals wij vier seizoenen:

  • het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27-35 graden;
  • het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24-32 grade;
  • het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18-32 graden.
Wat Phra Kaeo in Bangkok
Wat Phra Keao in Bangkok
Grand Palace in Bangkok / Copyright © JTravel.nl

We lopen het hele complex rond en zien aan het eind ook hele mooie wandschilderingen die het leven van Boeddha vertellen. Deze zijn helemaal ingelegd met bladgoud. Het is echt de moeite waard om dit gezien te hebben. We de buitenkant van het gastenverblijf waar in 2004 Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander tijdens hun bezoek aan Thailand hebben verbleven. Wij kunnen hier helaas niet in, alleen vanachter een hek is het gebouw van de buitenkant te zien. Er staan aan beide kanten van dit hek twee wachten, die stoïcijns blijven als er foto’s van ze worden gemaakt.

Even verderop is het paleis waar de Thaise koning en koningin, als ze niet in het ziekenhuis verblijven, wonen. Ook dit is alleen van de buitenkant en voorkant te zien, maar het is een schitterend gebouw met een hele mooie tuin er om heen.

In een ander deel, bij het Aphorn Himok Prasat Paviljoen, is alles afgezet, dit omdat hier vanaf begin 2011 de zus van de koning ligt opgebaard. Het Thaise volk kan nu nog steeds afscheid van haar nemen.

We lopen wat rond en lopen dan richting de uitgang van het complex.

Vlakbij de bus is het een chaos doordat hier veel straatverkopers rondlopen die ansichtkaarten willen verkopen. Ik koop twee rijen, eentje van Bangkok en een van het Grand Palace. Ook koop ik de groepsfoto. Ik vind dat een heel erg leuke herinnering aan deze rondreis door Thailand.

Bezoek aan Chinatown

Met de bus rijden we naar Chinatown. Over de overvolle stoepen lopen we langs de winkels en kijken onze ogen uit naar de verkeerschaos, want echt iets aantrekken van rode/groene stoplichten doen ze niet in Bangkok. Op grote kruispunten staan dan ook allemaal verkeersregelaars. We zien hoe gezichtshaar bij een vrouw op de traditionele wijze werd verwijderd. Dit gebeurt gewoon midden op straat. Het verwijderen gebeurt met behulp van twee draden die kruislings het gezichtshaartje klemmen en vervolgens wordt dit eruit getrokken. Thaise vrouwen vinden een glad en vooral wit gezicht erg mooi. Daarom mijden ze dan ook de zon. Je moet er wat voor over hebben, want helemaal pijnloos lijkt mij deze behandeling niet.

Chinatown is een belevenis op zich. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er: vis, vlees, fruit, groente, kip en het wordt hier op een manier te koop aangeboden dat wij als Nederlanders zo iets hebben van, dank u, maar ik wil niet ziek worden. Hygiënisch ligt het hier niet, want het ligt in de openlucht met een temperatuur van meer dan 30°C.

Ook andere goederen zijn hier verkrijgbaar zoals heel veel kruiden waarvan de Thai denken dat goed voor je is. Er is ook een overdekt deel waar het krioelt van de mensen en ook hier weer veel koopwaar.

Chinatown in Bangkok

Lunch

Het is al weer lunchtijd. Restaurant Cotton is ons lunchadres voor deze middag. Deze lunch is inclusief bij ons programma. Het Cotton Restaurant ligt op de derde verdieping van het Shanghai Mansion, het Chinatown boutique hotel in Chinatown/Bangkok. Het menu bevat meer dan twintig gerechten die op de ouderwetse manier geserveerd worden, nl. in dampende aarden potten. Het menu biedt een variatie van Chinese favorieten, zoals gebakken rijst met krab klauwen, gebakken abalone met gestoomde rijst, gebakken rijst en nog veel meer. Ik heb hier weer aroi aroi gegeten.

Wilt u ook de bezienswaardigheden van Bangkok bezoeken, boek hier uw tour(s).

Een paar vrije uurtjes

Na de lunch gaan we terug naar de bus die al weer voor ons klaarstaat. We worden bij het Narai Hotel afgezet. Van 13.00 tot 16.00 uur hebben we een vrije middag.

Ik loop een rondje in de buurt van het hotel, want ik wil een paar ansichtkaarten voor het thuisfront kopen. Het is druk op de weg voor het hotel. En je moet goed uitkijken met oversteken, want het Thaise verkeer rijdt links. Eerst moet je de andere kant opkijken dan wij in Nederland gewend zijn.

Terug in mijn kamer schrijf ik mijn reisverslag van deze dag en de gekochte kaartjes voor het thuisfront.

Ik maak me klaar voor het uitje van deze avond: een facultatieve excursie Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II en het Calypso Cabaret.

Een rit met de Skytrain door Bangkok

Om 16.00 uur verzamelen we ons in de lobby van het hotel. Buiten plenst het werkelijk van de regen. De paraplu’s staan al voor ons klaar. Ik loop met een ander lid van groep onder één paraplu achter Ping aan. We lopen naar de halte van de Skytrain die het dichtst bij het hotel ligt. Wouw is al voorop gegaan om de treintickets te kopen, zodat we zelf geen kaartjes hoeven te kopen. Het is een wandeling van tien minuten. Je moet goed uitkijken waar je loopt, want het is oneffen en er liggen al veel regenplassen op de grond.

We rijden vanaf de halte Chong Nonb drie haltes verder naar overstapstation Siam. Het treinticket wordt bij het uitchecken ingeslikt. Daarna rijden we nog twee haltes verder naar Phaya Thai station. Het is wel een belevenis om in de skytrain te zitten. Het is net als in Amsterdam een hele snelle verbinding binnen de stad en hypermodern. Het gaat ook heel snel. Maar als er een trein gemist wordt, geen nood over een paar minuten komt de volgende.

Skytrain in Bangkok

Bezoek aan de Baiyoke Toren

We zijn aangekomen bij de Baiyoke Toren.

Voor het diner nemen we een kijkje op de 77e etage met het observatiedek. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

We dineren op de 78e etage. Ook hier is weer zo veel keuze dat ik gewoon niet weet wat ik moet nemen. Pasta kan warm gemaakt worden en ook je favoriete saus kan worden verwarmd. Er is veel vis en veel vlees, hele lekkere toetjes, sushi, Koreaans eten, Japans eten, Thais eten. Alles is weer in buffetvorm en ook de drankjes zijn inclusief m.u.v. de alcoholische dranken.

Op de 84e etage bevindt zich een ronddraaiend platvorm met een schitterend uitzicht over een donker Bangkok. Door de vele lichtjes en het nog steeds drukke verkeer is er genoeg te zien. Het is opnieuw een schitterend uitzicht. Het is nog steeds ongelooflijk druk in de stad.

Baiyoke toren in Bangkok / Copyright © JTravel.nl

Calypso Cabaret

Weer beneden nemen we plaats in de bus. De bus brengt ons naar het Asia Hotel. We wonen in het hotel een voorstelling van het Calypso Cabaret bij. Deze show begint om 20.15 uur in het theater van het hotel. Wouw zorgt er voor dat iedereen een entreekaart krijgt met daarop het stoelnummer. Eén drankje is gratis.

We kijken werkelijk onze ogen uit, bloedje mooie meiden en ook verschillende jongens dansen, playbacken (wat helaas goed te zien is). Van sommige dames is het heel duidelijk te zien dat ze vroeger jongens/mannen geweest zijn, maar dat zie je lang niet aan alle dames af. Het is een schitterende show. Als de schitterende show is afgelopen staat de hele crew bij de uitgang te wachten en je kunt foto’s van ze maken.

Calypso Cabaret Show in Bangkok

Dan rijden we met de bus terug naar het Narai Hotel. Ping vertelt in de bus dus doodleuk dat alle dames die hier gedanst hebben, vroeger mannen zijn geweest en allemaal operaties voor geslachtsverandering hebben ondergaan en dat je het eventueel aan hun grote handen en voeten nog zou kunnen zien. Dat van de grote voeten bij dames houden we er de hele reis in. Want het was bij heel veel dames absoluut niet te zien, dat dit vroeger mannen (katoey, zoals de Thai zeggen) geweest zijn.

Bekijk ook: Foto’s van Bangkok

Om 22.00 uur zijn we terug in het hotel. Ik loop naar mijn kamer om daar nog aan mijn reisverslag te werken en mijn koffer in te pakken. Morgen verlaten we Bangkok al weer. Alles staat klaar m.u.v. de dingen die ik morgenochtend nog nodig heb. De wake up call is morgenochtend al om 06.00 uur.

Ik ga lekker slapen na deze schitterende dag in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Het weer

Bewolktzonnig ± 34°C / later Regenregen maar nog steeds bloedheet.

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 3 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke Toren. Alles over de derde dag van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven