Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 2 – woensdag 31 augustus 2011

Dit is het reisverslag van dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Bangkok
Omschrijving: Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai Hotel. ‘s Middags maakt u in de binnenstad allereerst een wandeling over de kleurrijke en grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend maakt u een mooie en verfrissende tocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ’s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 2 nachten in het Narai Hotel te Bangkok.
Overnachting: Narai Hotel – Bangkok. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Narai Hotel in Bangkok.

Vlucht naar Bangkok

Ik moet ergens beginnen met het reisverslag van vandaag. Dit omdat ik op het moment van schrijven nog ergens tussen Amsterdam en Bangkok vlieg, maar hoe we vliegen en waar het vliegtuig nu ongeveer is, ik heb geen geen idee, want er wordt helaas geen route op het grote televisiescherm getoond. Om 00.00 uur Nederlandse tijd gaan de lichten in het vliegtuig weer aan. In Thailand is het nu 05.00 uur. De gordels moeten ook direct vast, want het vliegtuig is in een luchtzak terecht gekomen, dit voelt niet lekker. Later hoor ik dat het op dat moment onweerde.

Het ontbijt wordt, als we uit de luchtzak zijn, geserveerd. Er is keuze uit noodles of scrambled egg. Ik kies voor het laatste. Maar wat ik krijg is geen scrambled egg. Er zit een of ander worstje bij en groente en iets dat op ei zou moeten lijken. Het smaakt niet lekker. De cake en jus d’orange zijn lekkerder. De ‘scrambled egg’ laat ik ook voor het merendeel staan. De koffie in het vliegtuig is wel lekker.

Ontbijt in het vliegtuig

Aankomst op de luchthaven van Bangkok

Dan is het tijd voor de landing op Suvarnabhumi Airport in Bangkok. We landen precies op tijd, om 06.15 uur Thaise tijd. De luchthaven is supermodern. Het is een grote luchthaven. Na het uitstappen moet ik ver lopen voor ik bij de paspoortcontrole ben. In mijn paspoort komt een stempel met de datum van aankomst in Thailand te staan. De Thaise ambtenaren zijn allemaal chagrijnig en kijken streng. Ik moet in een scanner kijken, waar een foto van mij wordt gemaakt en ook het ingevulde visum nagekeken wordt. Als je bijvoorbeeld het hotel niet hebt ingevuld wordt er erg chagrijnig gevraagd waar je verblijft. Ik heb alleen het eerste hotel in Bangkok ingevuld. Het visumformulier wordt deels in het paspoort geniet.

De bagageband draait al rond op het moment dat ik daar aankom. Mijn koffer is gelukkig meegekomen en ik heb mijn koffer al heel snel. Ik ga uit het aankomstgebied bij de douane langs. Buiten het douanegebied ga ik op zoek naar iemand met een bord o.i.d. van De Jong Intra Vakanties. Ik zie onze gids al heel snel staan en zij wijst naar de tourleader. Hij staat iets verder naar achteren en uit de drukte. Deze reis wordt door een Thaise vrouwelijke gids en een Thaise mannelijke tourleader begeleid. Ze spreken allebei Nederlands. De groep bestaat uit 24 mensen. Er is nog iemand in de groep die net als ik alleen reist.

Bustour van de luchthaven van Bangkok naar het hotel in Bangkok

Als iedereen er is, lopen we met zijn allen naar de bus die al op ons staat te wachten. De koffers worden door de busboy in de bus gezet en ik zoek een mooi plekje in de bus. Ik ga voorin zitten. Ik houd zo van helemaal achter aan zitten in een bus. Zeker niet met dit soort reizen. Ik wil wel alles kunnen verstaan als er iets verteld wordt en achterin is het vaak niet te verstaan of er zitten mensen, die niet luisteren en zitten te kletsen, waardoor het verhaal van de gids niet te verstaan is.

Eenmaal rijdend in de richting van Bangkok wordt er verteld dat we een uur nodig hebben om ons hotel te bereiken. We verblijven twee nachten in het Narai Hotel in de hoofdstad van Thailand. Het is in de stad ontzettend druk maar het is dan ook spitsuur.

Tijdens de busrit naar dit hotel stelt de crew zich voor:

  • Ping is de tourleader;
  • Wouw is de gids;
  • Sanit is de buschauffeur;
  • Petje is de busboy die voor drankjes zorg.

Ping en Wouw spreken Nederlands. Tijdens hun praatje, die Wouw begint, vertellen zij dat ze door hun baas voor een paar weken naar Nederland zijn gestuurd om de Nederlandse taal machtig te worden. Dan neemt Ping het woord en legt uit hoe we het makkelijkst het geld kunnen opnemen. Het maximale op te nemen bedrag is 20.000 bath. De kosten per transactie zijn 150 bath ongeacht het bedrag dat wordt opgenomen. In de buurt van het hotel bevinden zich pinautomaten.

Ook het dagprogramma van vandaag wordt verteld. Om de jetlag tegen te gaan, beginnen we vanmiddag met een wandeling over de bloemen- en groentemarkt van Bangkok en maken we een boottocht door de klongs van de stad. We zullen om 11.30 uur in de hotellobby verzamelen. Om 11.00 uur krijgen we een wake up call.

Aankomst in het Narai Hotel in Bangkok

Rond 08.00 uur bereiken we het Narai Hotel.

In een zaaltje beneden krijgen we een welkomstdrankje. Tijdens deze bijeenkomst vullen we het registratieformulier in. Dit formulier hoeft maar één keer ingevuld te worden en Wouw en Ping zullen er voor zorg dragen dat deze formulieren bij elk hotel ligt als we daar aankomen, zodat we niet elke keer een formulier hoeven in te vullen. Ook krijgen we een envelop met het dagprogramma en de sleutel van de kamer in het Narai Hotel.

Ik heb een kamer op de 12e etage. Deze kamer valt onder de noemer De Luxe kamer. Iedereen van de groep heeft een kamer op deze etage. Eenmaal aangekomen op de kamer blijkt dat ik een tweepersoonskamer voor alleengebruik heb. Het is een hele ruime kamer met een leuke badkamer met glas er in zodat je vanuit de badkamer de slaapkamer in kunt kijken. Het uitzicht over de stad is geweldig.

Mijn kamer in het Narai Hotel in Bangkok

Het drinken op de kamer is gratis, behalve de inhoud van de minibar. Er staan bovenop de minibar drie flessen water die dagelijks aangevuld zullen worden en gratis zijn. Het kraanwater in Thailand is niet drinkbaar.

Ik ga douchen want ik voel me verreisd. Ik moet ook wel bezig blijven, anders krijg ik last van mijn jetlag. Na het douchen werk ik mijn reisverslag bij en pak ik mijn spullen voor deze middag. Het is voor dat ik het weet ook zo 11.00 uur. Ik heb nog tijd om een rondje te lopen en geld te pinnen. Ik zie al meer groepsleden lopen. Buiten zoek ik een geldautomaat om de eerste 20.000 bath op te nemen.

Weer terug op de kamer gaat om 11.00 uur de telefoon als teken voor de wake up call. Ik schijf mijn reisverslag en meld me om 11.25 uur in de hotellobby. Er zijn al meer groepsleden. Om 11.30 uur vertrekken we met de bus naar de stad.

Lunch in Bangkok

We worden afgezet bij een restaurant waar we lunchen. Buiten het restaurant staan de tuk tuks op zijn passagiers te wachten. De lunch aan het water is in buffetvorm en smaakt heerlijk. We maken hier voor het eerst kennis met de heerlijke Thaise gerechten.

Tuk-tuks in Bangkok

Bloemenmarkt van Bangkok

Na de lunch varen we met een boot vanaf de kade bij het restaurant naar de andere kant van de Chao Prayarivier en daar bezoeken we de bloemen- en groentemarkt in Bangkok van Bangkok.

Het leven in Bangkok is druk en er gebeurd veel op straat. Overal staan op de stoep stalletjes en je kunt zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht.

De bloemenmarkt is groot en warm. De schitterende bloemenkransen, die je overal ziet, worden geofferd in de Boeddhatempels. We lopen door een grote hal waar in eerste instantie bloemen verkocht worden en ook bloemstukken gemaakt worden. Op een andere plek worden groenten verkocht. Het ziet er allemaal heel kleurrijk uit.

Pepers op de groentemarkt in Bangkok / Copyright © JTravel.nl

Boottocht door de klongs van Bangkok

Vervolgens maken we, per boot, de klongs van Bangkok onveilig. We stappen met zijn allen in een longtailboat die ons verder de klongs van Bangkok over vaart. We varen o.a. langs de Wat Arun, een tempel die we, helaas, tijdens deze reis niet zullen bezoeken. We varen langs het Grand Palace, het koninklijk paleis, die we morgen zullen bezoeken en langs tempels, oude huisjes die allemaal voor de veiligheid vanwege eventuele overstromingen en hoog water op palen zijn gebouwd. Onderweg zien we verschillende leguanen, die op de oever aan de waterkant liggen. We krijgen op een gegeven moment van iemand die meevaart op de longtailboat een stuk brood maar niemand weet wat er mee te doen. Op een bepaalde plek zitten ontzettend veel vissen. Het is de bedoeling dat we deze voeren met het brood dat we gekregen hebben. Erg leuk om te zien en het zijn me er toch veel die allemaal vechten om de stukken brood die door ons in het water gegooid worden. Hier mag ook niet gevist worden, zal wel heel gemakkelijk zijn om op deze manier, maar het is verboden. Later horen we waarom: aan één van de klongs bevindt een wel heel bijzondere tempel. Op zich is het niets bijzonders maar in het water krioelde het van de katvissen waar we dus het brood aan geven/offeren. De vissen zijn heilig zolang ze dicht bij de tempel blijven. Omdat ze gevoerd worden, blijven ze dicht bij de tempel. Buiten het heilige gebied mogen ze gevangen worden. We varen verder met hoge snelheid en veel watergespat door de klongs van Bangkok. Dan is het al weer tijd om aan te leggen aan de kade bij het River City Shopping Center. Helaas hebben we het Royal Barge Museum zoals het in het programma staat niet gezien.
Wat Arun tempel vanaf de boot in Bangkok

Wilt u ook de bezienswaardigheden van Bangkok bezoeken, boek hier uw tour(s).

Terug in het Narai Hotel

De bus staat al voor ons klaar om ons naar ons hotel te brengen. In de bus horen we dat we vanavond om 18.30 uur in het benedenzaaltje van het Narai Hotel worden verwacht voor de administratie en een welkomstdiner.

Terug op mijn kamer schrijf ik verder aan mijn reisverslag. Ik moet bezig blijven, want ik voel dat ik inzak. Als ik naar buiten kijk, zie ik dat het heel hard gaat regenen. Dit is maar even, want het is ook zo weer droog. Ik ga nog even op bed liggen en dat had ik niet moeten doen, want ik val prompt in slaap. Gelukkig heb ik mijn wekker gezet maar er is om 18.00 uur ook nog een wake up call. Ik maak me klaar voor de meeting en het welkomstdiner.

Avond

Als ik beneden kom zitten er al meer groepsleden te wachten. We lopen naar het zaaltje beneden voor de meeting. Hier wordt afgerekend voor de lunch van vanmiddag, de fooienpot en de excursies die morgen facultatief zijn:

  • Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II
  • Calypso Cabaret.

Rob Waardenburg, eigenaar van de lokaal agent Rowaco Asia Travel, komt langs. Hij heeft elke woensdag vergaderingen in Bangkok en zodoende kan hij om de paar weken als deze rondreis uitgevoerd wordt, de groepen welkom heten. Hij vliegt ’s ochtends van Chiang Mai naar Bangkok en een dag later retour naar Chiang Mai. De thuisbasis van Rowaco Asia Travel ligt in Chiang Mai, een stad die wij later tijdens deze rondreis zullen bezoeken. Na zijn praatje vertelt Ping dat het morgenochtend de wake up call om 06.30 uur is en het vertrek vanuit het hotel is om 08.00 uur.

Het welkomstdiner is op de eerste verdieping van het hotel. Het is heel erg lekker (aroi aroi zoals de Thai zeggen) en ongelooflijk veel. Er is veel vis en vlees en veel wok en sushi. Als toetje veel verse ananas en watermeloen. Het eten is in één woord heerlijk. Het drinken is vanavond gratis als welkom in Thailand.

Diner in het Narai Hotel in Bangkok

Om 21.00 uur zoek ik mijn kamer op, het is genoeg geweest voor vandaag. Op mijn kamer pak ik mijn spullen voor morgen en werk ik mijn reisverslag van vandaag bij.

Het licht gaat uit en de eerste dag in Thailand is al weer voorbij.

Het weer

Bewolktwolken en zonnig (vies warm met een hoge luchtvochtigheid) en ± 34° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 2 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven