Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Postkantoor in Ho Chi Minh City

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 17 bezocht ik het Postkantoor in Ho Chi Minh City.

Inhoudsopgave

Postkantoor van Ho Chi Minh City

Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw dat sinds de voltooiing in 1880 niet meer is veranderd.

De drie attracties Postkantoor, Notre Dame Kathedraal en Diamond Plaza, maken dit stukje van Ho Chi Minhstad tot een voor toeristen populair gebied.

Het Centrale Postkantoor is één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Er is een sterke gotische invloed terug te zien. In de muren aan de buitenkant van het gebouw zijn de namen van de uitvinders in de telegrafische en elektrotechnische industrie gegraveerd.

Ligging

Het Centrale Postkantoor staat op Paris Commune Street 2, in district 1.

Het Centrale Postkantoor ligt nabij het Diamond Plaza, een groot winkelcentrum in Ho Chi Minh City en de Notre Dame Kathedraal.

Geschiedenis

Het gebouw van het postkantoor is tussen 1886 en 1891 ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel.

Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren en een beeld dat op de voordeur hangt. Het beeld is heel erg gedetailleerd gemaakt. De zuilen en het dak zijn gedecoreerd met bij elkaar passende patronen waardoor het gebouw er perfect uitziet.

De façade is koraalkleurig met roomkleurige versieringen met beeldhouwwerken van filosofen en wetenschappers met daaronder inscripties.

Het gebouw is een aan de post gewijde tempel.

Portret van Ho Chi Minh in het Postkantoor van Ho Chi Minh City

Bezienswaardig

Het gebouw is heel groot, luchtig en het is ruim opgezet. Het interieur doet denken aan een Europees spoorwegstation. Het hoofdgebouw heeft twee symmetrische vleugels, een boog met luifel bij de ingang en wapenschilden op de penanten met namen als Benjamin Franklin, Alessandro Volta, André-Maria Ampère en andere kopstukken uit de elektriciteitswereld. Het plafond bestaat uit een boogvorm die wordt gesteund door twee rijen van stalen zuilen. Hierdoor krijgt het gebouw een groter en stabiel uiterlijk. De zuilen zijn groen geschilderd en gemaakt van smeedijzer met vergulde kapitelen. De vloerbetegeling is vooral in de foyer heel erg mooi. In de foyer hangen enorme kroonluchters die de antieke kaarten van de stad en de regio verlichten. Een groot portret van Ho Chi Minh kijkt uit over het drukke komen en gaan van de mensen. U kunt de houten schrijftafels gebruiken. De zaal wordt door plafondventilators gekoeld.

De twee kaarten vallen op. Dit zijn ‘Saigon en omgeving uit 1892’ en ‘Lignes télégraphiques du Sud Vietnamet du Cambodge’. De kaart ‘Saigon en omgeving, 1892’ geeft het vroegere Ho Chi Minhstad weer. U ziet hierop hoe Saigon en Cholon in die tijd nog door moerasland waren gescheiden. Daar tegenover hangt ‘Lignes télégraphiques du Sud Vietnamet du Cambodge’. Dit is de postroutekaart van Vietnam naar Cambodja uit 1936 met de koloniale telegraaflijnen.

In de zijvleugels bevindt zich een kiosk met souvenirs en postzegels. Omdat Vietnamese postzegels niet zijn gegomd, staan er lijmpotten naast de deur.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw en één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren. Meer lezen, kijk dan op mijn website. #postkantoor #hochiminhcity #saigon #vietnam #jtravelblog #jtravel Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw en één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren. Meer lezen, kijk dan op mijn website. #postkantoor #hochiminhcity #saigon #vietnam #jtravelblog #jtravel

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven