Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 15 – donderdag 19 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 15 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Phan Thiet/Mui Ne
Omschrijving: Geniet deze ochtend van uw hotel, direct aan zee gelegen. In de middag bezoeken we het vissersplaatsje Phan Thiêt of Mui Ne, deze plaatsjes zijn vooral bekend vanwege de beroemde ‘nuoc mam’ (vissaus), tevens bezoeken we de zandduinen van Mui Ne, een indrukwekkend natuur verschijnsel.
Overnachting: Blue Ocean Resort – Phan Thiet. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Blue Ocean Resort in Phan Thiet.

Ochtend

Vanochtend mogen we uitslapen. Ik ben, na een heerlijke nacht slapen, rond 08.00 uur wakker.

De planning voor deze dag is een bezoek aan de zandduinen van Mui Ne en de visoliefabriek in Phan Thiet. Maar omdat we deze plekken gisteren al bezocht hebben, genieten we vandaag van een vrije dag.

Ik doe het rustig aan vancohtend. Het ontbijt is zeer uitgebreid. Het wordt een heerlijke relaxdag vandaag.

Ik loop een rondje hotel om foto’s van het resort te maken. Ik doe dit bij veel hotels, maar het lukt vanwege de tijdsplanning tijdens de rondreizen niet altijd. Even een kijkje nemen wat dit hotel biedt. Ik vind het een geweldig hotel zo langs het strand en het hotel heeft een schitterende tuin. Ik loop door de tuin en langs het strand terug naar mijn kamer. Verschillende groepsleden liggen al op het strand.

Relaxen aan het strand en bij het zwembad

Ik pak mijn spullen en loop naar het strand. Het is er vol, maar uiteindelijk heb ik mijn plekje gevonden. Ik heb ergens een ligstoel weggehaald en die bij onze groep neergezet.

Ook zwem ik in het zwembad van het hotel. Terug op het strand zit ik in de schaduw van de parasol en ga lekker lezen. Heerlijk rustig aan na een vermoeiende rondreis en er komen nog een paar dagen. Dit is pas dag 15 van de 21 dagen.

Het zwembad bij het Blue Ocean Resort in Phan Thiet

Later in de ochtend wordt het donker in de lucht. Het begint dan ook heel hard te regenen.

Het is lunchtijd. De hele groep zit in het restaurant van het resort voor de lunch. Mijn lunch bestaat vandaag uit fish & chips.

Eén van de groepsleden komt langs om te inventariseren wie er mee vanavond mee wil doen met de barbecue. Ik schat dat er ongeveer 15 leden van de groep bij zullen zijn.

Intussen is opgehouden met regenen. Ik loop terug naar mijn kamer om te douchen, te relaxen, te internetten en mijn reisverhaal te schrijven.

Wilt u Mui Ne en Phan Thiet ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Winkelen en massage

Rond 15.00 uur loop ik weer naar buiten.

Ik wil aan de overkant van de straat de winkels bekijken, en zien of een paar souvenirs en kaartjes kan kopen. Ook wil ik een flesje drinken kopen.

Bij massagesalon Moon Spa zitten een paar groepsleden voor een massage. De massage is goedkoop, aan de overkant in het hotel is een massage veel duurder.

Ik neem hier een heerlijke full body massage. Ik voel me heerlijk als ik hier vandaan kom. Op de weg naar mijn kamer blijf ik bij verschillende groepsleden praten.

Als ik weer terug ben op mijn kamer spoel ik eerst de olie van mijn lichaam, want alles plakt.

Daarna schrijf ik verder aan mijn reisverhaal en lees wat kranten op internet en ruim mijn spullen op, want ik heb er een beetje een chaos van. Morgen reizen we weer verder, dus moet alles wel in de koffer passen.

Het eten vanavond is pas om 19.30 uur en ben blij dat ik zoutjes gekocht heb. Het regent al weer heel hard.

Barbecue in het hotel

Om 19.25 uur loop ik naar het hotelrestaurant.

We blijken aan twee tafels te zitten, één tafel met negen personen en één tafel met acht personen. De BBQ is per twee personen, die 10e man bedenken ze er maar bij, dan betalen we ieder maar iets meer.

De BBQ wordt door het hotelpersoneel aan tafel geserveerd. We hoeven de BBQ niet zelf in de gaten te houden. Het is heerlijk, vlees en vis alles door elkaar en een salade vooraf. Er zijn jakobsschelpen, garnalen, inktvis, vleesspiezen, worstjes. Bij de BBQ is één drankje inclusief. Het toetje bestaat uit vers fruit: ananas, dragonfruit, watermeloen en druiven.

De barbecue in het Blue Ocean Resort in Phan Thiet

Om 22.00 uur loop ik terug naar mijn kamer om nog even aan mijn reisverhaal te schrijven en om te internetten en dan lekker slapen. Morgen vertrekken we hier en reizen we verder naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon.

Ik zou hier hier nog wel een dagje willen blijven om te relaxen.

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en af en toe een bui Buienen± 28° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Hué in Vietnam
Azië

Hué

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven