Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 1 – donderdag 4 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 1 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Amsterdam – Johannesburg

Omschrijving: Vertrek om 10.20 uur vanaf Schiphol, met een non-stop vlucht van KLM, vluchtnummer KL591, naar Johannesburg. Aankomst in Johannesburg om 21.20 uur. Transfer naar het hotel in Muldersdrift.

Overnachting: Misty Hills Country Hotel – Muldersdrift. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Misty Hills Country Hotel in Muldersdrift.

Ochtend

Mijn wekker heb ik om 06.00 uur gezet. Ik kleed me aan en om 06.15 uur ben ik helemaal reisvaardig.

Met het openbaar vervoer reis ik naar de luchthaven Schiphol. Terwijl ik wacht, maak ik al vast een begin met mijn reisverslag. Het miezert een beetje, maar het is niet koud. Na een voorspoedige reis ben ik om 07.20 uur op Schiphol.

Vertrek vanaf Schiphol

In de vertrekhal bij deur F in vertrekhal 2 staat op dat moment nog niemand van Fox Vakanties. Ik besluit om alvast mijn koffer in te leveren, dan maar geen label van Fox aan mijn koffer. Ik hoef alleen mijn koffer maar af te geven, want het inchecken heb ik gisteren thuis al via het internet geregeld. Ik heb nu al te veel bagage bij me, 23,1 kilo. Ik hoef gelukkig niets te betalen.

Om 07.40 uur sta ik al zonder koffer. Ik loop naar de Fox balie in vertrekhal 3 om te kijken of ze toch labels hebben, maar als ik hier naar toe onderweg ben kom ik de dames van Fox al tegen. Ik krijg twee labels en de bijbehorende kaartjes van de dames. Als ik vanavond in Johannesburg ben, doe ik de label er wel om heen.

Ik ga alvast door de paspoortcontrole in vertrekhal 2, dan heb ik dat alvast gehad. Ik ga niet winkelen, ik heb niets nodig. Ik loop alvast richting gate G8, zodat ik in de buurt ben voor de boarding. Ik nuttig hier mijn ontbijt met een blikje energydrink. De rest van de tijd dood ik met het schrijven aan mijn reisverslag. Als ik op een gegeven moment naar gate G loop, kijk ik nogmaals op de borden en zie dan dat er een gatewijziging is naar gate F9. Als ik aankom bij gate F9 wordt er al geboard. Ik ga ook in de rij staan. Ik ondervind geen problemen bij het boarden. Dan is weer wachten.

Het KLM vliegtuig naar Johannesburg

Vlucht naar Johannesburg

Het is 09.40 uur als ik aan boord kan. Een tijd terug heb ik thuis al stoel 40a voor zowel de heen- als terugreis gereserveerd. Het toestel zit vol. Naast mij zit een echtpaar uit de buurt van Hardenberg. Zij maken een 22-daagse rondreis met een andere reisorganisatie. Om 10.30 uur vertrekt het vliegtuig vanaf Schiphol. De captain en zijn purser heten ons welkom aan boord van vlucht KL591 naar Johannesburg voor een vlucht van in totaal 10.30 uur. We vliegen via Keulen, Frankfurt, Alpen, Italië via Rome, Sicilië, Malta, Middellandse Zee, Libië, Tsjaad, Centraal Afrika, Congo, Zambia, Zimbabwe naar Johannesburg.

Wolken boven de Libische woestijn vanuit het KLM vliegtuig naar Johannesburg

Al snel na het opstijgen krijg ik het eerste drankje en een zakje met nootjes aangeboden. Om 12.00 uur beginnen de stewardessen met het uitdelen van de warme maaltijd, er is een keuze tussen vis of gehaktballetjes. Ik kies voor de gehaktballetjes met aardappelpuree en rode kool, salade, toastjes, kaas, mini bossche bollen en een glas cola light en water. Het is heerlijk.

Lunch tijdens de vlucht naar Johannesburg

Ik kijk via het audio systeem aan boord naar een aflevering van CSI Las Vegas. Intussen volg ik ook via het scherm de route die we vliegen. De route boven Afrika is in het begin heel ééntonig, namelijk een grote zandmassa van de woestijn van Libië en Tsjaad. We krijgen een lekker speculaasijsje van het ‘Ijsboerke’. Met nog drie en half uur vliegen voor de boeg steken we bij Kisangani in Congo de evenaar over. De snelheid is 900 kilometer per uur.

Aan boord werk ik mijn reisverslag bij en ik lees in een mijn meegenomen boekjes. ’s Avonds wordt er een broodje geserveerd en later ook nog pizza, couscous en fruitsalade.

Diner tijdens de vlucht naar Johannesburg

Het is donker geworden. We vliegen verder over Zambia en Zimbabwe. En dan is het tijd om te landen. Precies op tijd landen we op de luchthaven van Johannesburg, Oliver Tambo Airport.

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg, Oliver Tambo Airport

We moeten even wachten voor we het vliegtuig mogen verlaten en de benen kunnen strekken tijdens de lange wandeling over de luchthaven van Johannesburg.

Het is flinke wandeling over de luchthaven om de paspoortcontrole te bereiken. Daar wordt een foto gemaakt en er wordt een stempel in mijn paspoort gezet. De koffers maken intussen al een rondje op bagageband nr. 10. Ik heb mijn koffer al heel snel. Ik loop naar de uitgang op zoek naar het groepje van Fox Verre Reizen. Ik zie de groep al snel staan. Het is even wachten voor iedereen er is. Reisleider is Steve Menzies. Hij komt met vertraging vanuit zijn thuisbasis Kaapstad gevlogen.

Busrit van de luchthaven van Johannesburg naar het hotel in Muldersdrift

We moeten wachten op de bus. Het is een busje met een aanhanger voor de koffers. Ik heb in Nederland al bedacht, hoe willen ze dat gaan doen. De groep bestaat uit tien personen, de chauffeur en de reisleider. Maar waar wordt onze bagage gelaten. Een busje is zo groot als er maximaal 16 personen in het busje passen. Lourence is de komende 23 dagen onze chauffeur. We rijden, als we helemaal compleet zijn, naar het eerste hotel van deze rondreis: Misty Hills Country Hotel in Muldersdrift. Het is op deze late avond/nacht niet druk op de weg.

Aankomst in het Misty Hills Country Hotel in Muldersdrift

Bij aankomst in het hotel krijgen we onze kamersleutels en wordt uitgelegd hoe we moeten lopen. Het hotelterrein is zeer uitgebreid. In de bus hebben we een kofferlabel gekregen waar we ons kamernummer op moeten schrijven.

Het hotel bestaat, in het deel waar wij verblijven, uit huisjes. We lopen met zijn allen in de richting van deze huisjes. De kamer is in Afrikaanse stijl ingericht. Het is een hele leuke kamer.

Mijn kamer in het Misty Hills Country Hotel in Muldersdrift

Ik ben benieuwd naar de rest van het complex. Ik moet wachten tot mijn koffer is gebracht en als ik deze heb, douche ik me en schrijf mijn reisverslag van deze dag.

Het is laat als ik eindelijk in bed kruip. Het was een lange en vermoeiende dag. Maar ik ben in Zuid-Afrika!

Het weer

Miezerregenmiezerregen bij vertrek vanaf Schiphol en ± 11°C / bij aankomst in Johannesburg Bewolkt± 22° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn 23-daagse groepsrondreis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #klm #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven