Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 10 – zaterdag 14 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hoi An
Omschrijving: Op dag 10 maken we een korte stadswandeling door Hoi An. Verder kunt u deze dagen volop genieten van dit 17de eeuwse stadje en slenteren langs oude theehuizen en kruidenwinkels, foto’s nemen bij de mooie rode Japanse brug en rondneuzen aan de haven, waar het een komen en gaan is van vissersboten. Ook kunt u één van de optionele excursies boeken.
Optionele excursie: Fiets & boottocht Hoi An: USD 56 p.p.
Vanuit Hoi An is het mogelijk om een leuke fietstocht te maken die wordt afgesloten met een korte boottocht. Tijdens de fietstocht ziet u de prachtige waterrijke omgeving, de rijstvelden en komt u in aanraking met het traditionele leven van boeren, vissers en ambachtslieden. U fietst naar Tra Que village waar u alles leert over de groenten die in dit gebied worden gekweekt en gebruikt worden in vele gerechten die in Hoi An geserveerd worden. Deze fietstocht eindigt in de haven tegen lunchtijd. Vervolgens gaat u aan boord van de boot en vaart u terug naar Hoi An.

  • USD 56 p.p. bij minimaal 2 personen;
  • USD 39 p.p. bij minimaal 3 personen;
  • USD 29 p.p. bij minimaal 5 personen;
  • USD 21 p.p. bij minimaal 10 personen.

Overnachting: Thuy Duong 3 Hotel – Hoi An. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Thuy Duong 3 Hotel in Hoi An.

Ochtend

Vanochtend is de wake up call om 07.00 uur. Ik kleed me aan en zoek mijn spullen bij elkaar. Om 07.30 uur loop ik naar het ontbijt.

Het weer ziet er goed uit, dit moet ook, want we gaan fietsen en dan kunnen we geen regen gebruiken.

Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn tanden te poetsen, mijn spullen te halen en de waszak mee te nemen.

Ik loop naar buiten om bij de buurvrouw van het hotel mijn was achter te laten (ben benieuwd hoe het er uit ziet als ik het terug krijg) en om mijn fiets uit te zoeken. De fietsen staan al klaar voor het hotel. Het kost tijd alle fietsen goed af te stellen.

Fiettocht rond Hoi An

Om 08.30 uur is iedereen klaar voor vertrek. Met de hele groep en ook Jan, Thuan, de busboy en de buschauffeur gaan we op pad.

We fietsen achter de gids Hoi An uit, het platteland op. Het is een vlak parcours. Een deel gaat over een onverhard pad, opletten dus. We fietsen over het platteland, de boeren zijn druk met de ossen op het land. We rijden langs een veld met lotusbloemen, waar de eigenaar maar wat graag met de Hollanders op de foto wil.

Ook bezoeken we een schooltje waar kleuters zijn, ze zingen samen nog een liedje voor ons.

Schoolkinderen in de buurt van Hoi An

Wij gaan als groep nog even helpen de groenten te besproeien met water op een Vietnamese manier. Twee gieters aan de uiteinden van een stok en dat op de schouders gedragen.

Sommige groepsleden rijden op een buffel door het water.

De gewassen moeten ook water hebben nabij Hoi An
Buffelrijden in de buurt van Hoi An

Het is een mooie fietstocht. We fietsen met zijn allen ook gewoon over uitgestrooide rijstkorrels heen, want anders kunnen we er niet langs. De rijst ligt op een kleed uitgestrooid op de weg. Onderweg zijn gelukkig geen rare dingen, zoals valpartijen, gebeurd.

Boottocht naar Hoi An

Bij Restaurant Red Brigde stoppen we om wat te drinken.Dat is het eindpunt van de fietstocht.

Onderweg hadden we al water kunnen drinken, want in het fietsmandje op het stuur lag vanaf het begin een flesje water. Dat is nodig ook, want het is bloedheet.

Met de boot worden we teruggebracht naar Hoi An. De fietsen kunnen we bij het restaurant laten staan, dat wordt allemaal geregeld. De boottocht brengt ons terug naar het centrum van Hoi An. Het is een lange boottocht. We hebben geen van allen door gehad dat we zo’n eind gefietst hebben en dat we ons zo ver buiten Hoi An bevonden. Het is een leuke boottocht met de lokale mensen die onderweg gewoon langs de kant aan het werk zijn, zoals vissers. De groep is verdeeld over 3 boten. Terug in Hoi An meren we af in de haven.

De boottocht terug naar Hoi An

Deze fietstocht is een zeer aan te bevelen excursie in de omgeving van Hoi An.

Lunchen

Het is lunchtijd. We gaan met de hele groep naar Banana Leaf Café. Daar bestaat de lunch uit een kop tomatensoep en knoflookbrood, friet, een broodje kaas en een bananenpannenkoek.Ik heb heerlijk gegeten.

In restaurant Banana Leaf Café horen we dat we morgen om 07.30 uur vertrekken voor de excursie naar My Son. Er gaan negen groepsleden mee. De rest van de groep gaat lekker luieren en op de fiets naar het strand.

Hoi An

Na de lunch loop ik met twee groepsleden Hoi An in. We hebben nog een paar van de toegangskaartjes die we willen gebruiken.

We bezoeken in Hoi An het keramiekmuseum (wat niet veel voorstelt, maar ja we kunnen zeggen dat we er geweest zijn), het Tan Ky huis en de Quang Trieu Assembly Hall.

Tan Ky Huis in Hoi An
Het Keramiekmuseum in Hoi An
Quang Trieu Assembly Hall in Hoi An

Ook bezoeken we nog een keer de Japanse Brug en lopen een eindje de buurt aan de andere kant van deze brug in.

Na het bezoek aan de Japanse brug lopen we via een Chinese Pagode terug naar het hotel.

Wilt u Hoi An ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Relaxmiddag

De rest van de middag breng ik door rond en in het zwembad van het Thuy Duong 3 Hotel. Er liggen al meer groepsleden in en rond het zwembad. Het is hier zo lekker. Ik heb veel in het water gelegen en af en toe op mijn ligbed.

Om 17.00 uur ben ik terug in mijn kamer om te douchen, om wat te internetten en aan mijn reisverslag te schrijven.

Avond

Om 19.00 uur hebben degenen die deze reis ook alleen maken, afgesproken in de lobby van het hotel om samen te dineren. Er gaat nog een koppel mee. We gaan naar Restaurant Hong Phuc II aan het water. Hier hebben we weer heerlijk gegeten. We zitten op het dakterras. Mijn diner bestond uit whiterose, fruitsalade, rijst met vis in limoensaus op bananenblad.

Weer bij het hotel, werk ik op mijn kamer aan het reisverslag.

Ik ga op tijd slapen, ik ben moe vanavond. Morgen is voor mij weer vroeg dag omdat ik mee ga met de excursie naar My Son.

Bekijk ook: Foto’s van Hoi An

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 35° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven