Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 12 – maandag 16 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hoi An – Qui Nhon
Omschrijving: We rijden naar Qui Nhon een rustige plaats direct gelegen aan de kust met een schitterende baai. Onderweg bezoeken we het monument van My Lai.
Overnachting: Saigon Qui Nhon Hotel – Qui Nhon. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon.

Ochtend

De wake up call is vanochtend 06.30 uur.

Na het opstaan, kleed ik me aan en stop de laatste spullen in mijn koffer en rugzak. De koffer moet vandaag om 07.00 uur buiten de deur staan. We vertrekken vandaag (helaas) uit Hoi An.

Voor het ontbijt schrijf ik nog iets aan mijn reisverslag. Ik plaats mijn koffer op de gang en loop naar het ontbijt. Na het ontbijt haal ik de rest van mijn spullen op.

We vertrekken om 07.45 uur in een wederom versierde bus, want er is weer een groepslid jarig. De jarige job wordt door de rest van de groep toegezongen en gefeliciteerd.

Busrit van Hoi An naar My Lai

De afstand naar Qui Nhon is 300 kilometer.

Buiten Hoi An maken we een stop om de vissershaven van Hoi An te bezoeken. Hier wordt de vis binnengebracht die gevangen is. Deze vis wordt verkocht op de lokale markt. Het stinkt er ontzettend.

De vissershaven buiten Hoi An

Tijdens de busrit naar My Lai krijgen uitleg over het huwelijk zoals die hier in Vietnam gesloten wordt. Er moet vooraf een waarzegster of een horoscoop worden geraadpleegd om te zien wat een goede dag is voor de huwelijksvoltrekking. Traditioneel zijn er zes ceremonies. Tegenwoordig zijn drie ceremonies ook genoeg.

Ook wordt er verteld over de drakendansen. Gisteren zag je dit namelijk heel veel in Hoi An. De reden: het was gisteren volle maan.

My Lai

Na een korte stop zien we een oude KRO Brandpunt documentaire uit 1993. Deze documentaire gaat over de slachting in My Lai in 1968. De Amerikanen hebben hier tijdens de Vietnamoorlog onder de burgerbevolking van My Lai een ware slachting aangericht. Er zijn toen, voornamelijk onschuldige, Vietnamese vrouwen en kinderen en bejaarden vermoord. In totaal vonden meer dan 500 mensen de dood. Het is een interessante reportage met het verhaal van een helikopterpiloot die voor het eerst sinds die dag in 1968 teruggaat naar My Lai om te zien wat er precies is gebeurd. Het is een heel moeilijk te begrijpen verhaal, waarom zijn zij vermoord, wat was de reden dat de Amerikanen hier zo huis gehouden hebben. We krijgen er geen antwoord op.

We komen aan in My Lai. Hier zien we de overblijfselen en het bijbehorende museum. We zien veel massagraven, het irrigatiekanaal waarin meer dan 100 Vietnamezen zijn vermoord en huisjes van de lokale bewoners. In deze huisjes zien we hoe de bewoners hier woonden en leefden. Voor de huisjes en de overblijfselen van de huizen staan bordjes met het aantal doden en leeftijden, die in dat betreffende huisje zijn gevallen.

We lopen over een stenen pad die de afdrukken van de voetstappen van de Amerikaanse soldaten en de lokale bevolking laten zien.

Het pad met de afdrukken van de lokale mensen en de Amerikaanse soldaten en daarnaast de sloot waarin doden zijn gegooid in My Lai
Een huisje van vermoorde mensen in My Lai

Bekijk ook: Foto’s van My Lai

Het is een heel indrukwekkende plek om hier te lopen. Aan het eind ligt de begraafplaats. Bij de ingang bekijk ik het bijbehorende museum. Helaas heb ik te weinig tijd om dit goed te bekijken. In het museum zijn gruwelijke foto’s te zien van de slachting die in My Lai heeft plaatsgevonden. Ongelooflijk wat een afgrijselijk verhaal is dit en wat een leed is deze mensen aangedaan.

Het is tijd verder te gaan.

Wilt u My Lai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Busrit van My Lai naar Quy Nhon

Een half uur na het vertrek uit My Lai maken we een lunchstop. De lunch staat al voor ons klaar in het My Tra Riverside Hotel. De lunch bestaat uit groentesoep, loempia’s, kip met sesam, beef met ananas, groente, varkensreepjes en als toetje meloen. Het is weer lekker. Het is een mooi plekje, onder de overkapping, aan het water bij een hotel.

Vanaf de lunchplek moeten we nog 200 kilometer rijden. Dat wordt een hele lange middag.

De volgende stop is bij het ziekenhuisje Benh Xa. Het ziekenhuisje stelt niet heel veel voor.

Bij een steenbakkerij langs de kant van de weg maken we ook een korte stop. Hier zien we dat uit klei op een, in onze ogen, primitieve manier stenen worden gebakken.

Bij het Sa Huynh restaurant drinken we koffie/thee. Het is een heerlijk plekje aan zee. Een plek waar we ook even kunnen uitwaaien. Terwijl we hier zitten trekt de lucht helemaal dicht.

De steenbakkerij onderweg in Vietnam

De foto’s van het ziekenhuisje, de steenbakkerij en het strand ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Vietnam maakte.

Als we weer in de bus zitten, begint het te hozen en de regen houdt de rest van de middag niet meer op. Onderweg zien we van alles gebeuren, zoals scooterrijders die onderuit gaan vanwege het slechte weer en de slechte wegen, een scooter die tegen een auto gereden is.

Om 17.00 uur begint aan boord van de bus onze happy hour met cola rum en nootjes. Het is gezellig.

Avond

Om 18.00 uur zijn we in het hotel waar we één nacht zullen verblijven: Saigon Quy Nhon Hotel in Quy Nhon. Dit is een 4* hotel aan het strand. Van het strand zien we niets, want het is al donker. We krijgen een welkomstdrankje. Mijn kamer bevindt zich op de vierde etage. Het is een groot hotel met grote kamers.

Mijn kamer in het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon

Als mijn koffer is gebracht, douche ik me en maak ik me klaar voor het diner. We dineren vanavond in het hotel.

In het restaurant staat een schitterende taart voor de jarige job klaar. Deze taart is versierd met marsepein en kaarsjes. Het diner is lopend buffet. Het is heerlijk. We kunnen kiezen wat we zelf lekker vinden. Ik kies noodles, rijst, kip, friet, brood, gefrituurde garnalen, loempia’s en salade en als toetje cake en fruit. De jarige job betaalt vandaag de koffie en thee.

De taart voor de jarige job in het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon

Na het diner loop ik naar de achtste etage om daar te genieten van het schitterende uitzicht.

Terug in mijn kamer maak ik mijn reisverslag af en lees ik een krant op het internet.

Het is mooi geweest voor vandaag. Ik ga lekker slapen.

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 35° C; later regen Regenen ± 28° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven