Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 13 – dinsdag 17 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Qui Nhon – Nha Trang
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekt u richting Nha Trang. Onderweg bezoekt u het prachtige strand, Dai Lanh Beach, fameus vanwege het schitterende landschap en de heldere zee. Tegen lunchtijd komt u aan in Nha Trang. In de middag maken we een leuke excursie per boot naar het vissersdorpje Lang Chai. Hier zult u traditionele vissersboten zien, die met felle kleuren zijn beschilderd en uiteraard ziet u hier ook de traditionele ‘Thuyen Thung’, de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam.
Overnachting: The Light Hotel – Nha Trang. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het The Light Hotel in Nha Trang.

Ochtend

Vanochtend loopt de wekker om 06.30 uur af. Ik kleed me aan en zet de koffer naar buiten de deur. We vertrekken vandaag vroeg naar de volgende bestemming: Nha Trang. De koffer moet om 07.00 uur buiten de kamer staan. Als de koffer buiten de kamer staat, loop ik door naar het ontbijt.

Deze is oké. Koffie zetten kunnen ze niet in Vietnam.

Ik loop terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen. Om 07.50 uur sta ik buiten en staan de koffers in de bus. We kunnen direct vertrekken want ook de andere groepsleden zijn er allemaal al.

Busrit van Qui Nhon naar Nha Trang

De busrit naar Nha Trang heeft een lengte van 245 kilometer.

We maken verschillende stops onderweg, zoals bij een baai met een schitterend uitzicht en veel vissers die hun vangst in hun bootjes aan wal brengen, bij een winkeltje waar ze onder andere potentieverhogende drankjes met zeepaardjes verkopen en bij een bootmakerij waar ze de traditionele ‘Thuyen Thung’ typisch Vietnamese ronde vissersbootjes maken die je overal ziet. Leuk om te zien hoe die bootjes gemaakt worden. In onze ogen zien ze er primitief uit.Hier lopen ook hordes kinderen met ons mee. Groepsleden hebben schrijfblokjes, pennen en ballonnen meegenomen die hier worden uitgedeeld.

Het maken van de traditionele 'Thuyen Thung' vissersbootjes

Bij een benzinepomp moet er getankt worden. Wij strekken onze benen en genieten van een dansgroep die hier ook een tankstop maakt. Ze pakken hun hele hebben en houden uit hun auto en laten spontaan een dans zien.

Een dansgroep onderweg in Vietnam

We rijden verder en lunchen in Nha Hang Dal Lanh. We eten in een beetje een vreemde volgorde naar ons idee: de soep (in dit geval koolsoep) wordt als één van de laatste gerechten geserveerd. De lunch bestaat verder uit loempia’s, mangosalade, rijst, groente, varkensreepjes, kip en als toetje banaan.

We komen nog een groep Nederlanders en Belgen tegen die van zuid naar noord met een andere organisatie reizen. Bij het restaurant bevindt zich een strandje dat je met een houten vlot kunt bereiken. Het voortduwen moet je zelf doen.

Het strand bij het lunchadres Nha Hang Dal Lanh

De foto’s van de bootmakerij, de dansgroep en het lunchadres ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Vietnam maakte.

Om 13.00 uur rijden we verder Nha Trang.

Nha Trang

We rijden via de boulevard naar de haven van Nha Trang. Hier gaan we met de boot naar een eilandje aan de overkant. Onderweg zien we dat één van de andere eilanden voor de kust via een kabelbaan verbonden is met het vaste land en op dit eiland is een heel amusementspark gebouwd. Hoe zonde van deze eilanden.

Aangekomen op het eilandje lopen we een eindje door het vissersdorpje Lang Chai en komen zo in contact met de lokale bevolking. Zij spreken geen woord Engels, maar kijken, net als wij onze ogen uit. We zien de lokale kapper aan het werk, komen kinderen tegen die met ons mee lopen en een oud vrouwtje die ons zit aan te staren alsof we van een andere planeet komen.

Aan de andere kant van het eilandje varen we in de traditionele ‘Thuyen Thung’, de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam, naar onze boot terug.

Een traditioneel 'Thuyen Thung' vissersbootjes

Er is ook een keuze om met het pontje te gaan, want niet iedereen durft in de traditionele bootjes, die er ook niet heel stevig uit zien. Ik ga met het traditionele bootje. Deze bootjes worden opnieuw bestuurd door een vrouw. Ik zit er met 2 andere groepsleden in het bootje. Wij moeten onderweg water lozen. Het is een leuk tochtje.

We komen allemaal heelhuids bij de boot aan die ons vervolgens terugbrengt naar de haven van Nha Trang.

Wilt u Nha Trang ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Aankomst in het hotel in Nha Trang

In de haven van Nha Trang stappen we in de bus die ons naar het The Light Hotel brengt. Dit is een 3* hotel dat direct aan de boulevard en het strand ligt. Ik heb een kamer zijzeezicht op de vierde etage.

Mijn kamer in The Light Hotel in Nha Trang

Als mijn koffer op mijn kamer is afgeleverd, loop ik weer naar buiten om een rondje te lopen en de benen te strekken. Ik neem een kijkje bij het zwembad en loop een stukje langs de zee.

Als ik terugkom van mijn wandeling, spring ik onder de douche en kleed me om voor vanavond. Er is vanavond een Vietnamese barbecue in een restaurant in Nha Trang geregeld. Wie mee wil naar de Vietnamese barbecue moet zich om 19.00 uur in de lobby melden. Onderweg tijdens de busrit is gevraagd wie mee gaat. Negen groepsleden geven zich op en ook Thuan, Jan, de busboy en de chauffeur gaan mee. Uiteindelijk valt er nog een groepslid af.

Avondprogramma

Na het verzamelen rijden we in twee taxi’s naar het Lac Canh BBQ Restaurant in Nha Trang. We gaan niet met de bus anders kan de buschauffeur geen biertje nemen.

Er zitten in het restaurant veel lokale mensen, maar ook veel toeristen. Er wordt heel veel gedronken. Het drinken is inclusief en je krijgt veel dorst van het eten. Het eten is erg spicy.

We hebben de keuze uit beef, kip, garnalen, tonijn, verder is er brood, groente, aardappeltjes met mayonaise. Het restaurant staat bekend om zijn barbecue met geroosterde kip, rijst, garnalen, gegrild rundvlees, geitenvlees en andere vis, alles gekruid met acht geneeskrachtige Chinese kruiden. Het vlees kun je zelf garen op een kookvuur en rooster en samen met salade, tomaten, uien en peper eten. Het is heerlijk.

Vietnamese BBQ in het Lac Canh BBQ Restaurant in Nha Trang

Er wordt heel veel geproost, vooral door de buschauffeur. Hij heeft op een gegeven moment genoeg gedronken, maar gelukkig hoeft hij niet te rijden. Iedereen heeft geweldig genoten van deze avond. Ik vind het jammer dat er zo weinig groepsleden mee gegaan zijn. Met de taxi’s rijden we terug naar het hotel.

Ik loop naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven.

Het is bedtijd, het licht gaat uit en ik ga lekker slapen.

Weer een dag voorbij.

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 30° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven