Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 10 – donderdag 8 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Chiang Mai – Chiang Rai
Omschrijving: U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Via de prachtige Doi Saket bergroute rijdt u naar Chiang Rai. Onderweg wordt gestopt bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch is de middag ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai in een fraai aan de Mae Kok rivier gelegen resort.
Facultatief: Tuk-tuk tour en diner in Chiang Rai (extra kosten: 900 bath).
Overnachting: Rimrok Resort – Chiang Rai. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Rimrok Resort in Chiang Rai.

Ochtend

Vanochtend krijg ik geen wake up call, maar om 07.15 uur was ik wakker. Ik zoek mijn spullen weer bij elkaar, want we verlaten vandaag het hotel in Chiang Mai om nog verder naar het noorden van Thailand te reizen. Om 08.15 uur moet de koffer buiten de deur gezet worden.

Ik heb voor het ontbijt al ansichtkaarten voor het thuisfront geschreven en deze lever ik in bij de hotelreceptie. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn rugzak te halen. Het is tijd om uit te checken in het hotel in Chiang Mai. Iedereen is er vroeg bij vanochtend. Negen groepsleden en Ping zijn vanochtend al om 05.00 uur bij de monniken geweest zijn om ze eten te offeren.

Bij het hotel nemen we afscheid van vijf groepsleden. Zij hebben allen hun rondreis er al weer opzitten en zullen morgen per dagtrein van Chiang Mai naar Bangkok gaan. Vier van hen gaan naar strandbestemmingen om daar te relaxen en te duiken en één gaat al terug naar Nederland.

Busrit van Chiang Mai naar de hotsprings van Mae Ka Chan

Wij rijden om 09.00 uur vanuit Chiang Mai via de schitterende Doi Saket bergroute naar Chiang Rai, de oude stad.

In de bus vertelt Ping ons het een en ander over de ID kaart, paspoort en rijbewijs in Thailand. Ook zien we zijn rijbewijs en paspoort als voorbeeld hoe ze in Thailand er uit zien. Ook in Thailand moet iedereen zijn ID bewijs altijd op zak hebben, i.v.m. een eventuele politiecontrole.

Het regent weer eens terwijl wij in de bus zitten.

De hotsprings van Mae Ka Chan

De eerste stop is om 10.30 uur bij de hotsprings van Mae Ka Chan. Dit water is 85°C. Het stinkt er heel erg naar zwavel. Je kunt hier vanwege de temperatuur gewoon eieren bakken.

Om deze hotspring, die op zich zelf niet zo veel voorstelt, vind je allemaal winkeltjes waar van alles te koop is, zoals zilverwerk, etenswaren, houtsnijwerk, enz.

Ik drink met een paar groepsleden bij één van deze winkeltjes een kop cappuccino.

Hotspring van Mae Ka Chan

Stop bij rijstvelden

Om 11.10 uur rijden we verder.
Op een gegeven moment stopt de bus en kunnen wij uitstappen om een wandeling langs rijstvelden te maken. Dit weggetje loopt met een boogje langs de rijstvelden terug naar de doorgaande weg waar de bus op ons weer staat te wachten. Het is leuk om even tussen de rijstvelden door te lopen en de benen te strekken.

Rijstvelden tussen Chiang Mai en Chiang Rai

Busrit naar de Wat Rong Khun Tempel en de lunch

In de bus moeten we beslissen of we vanavond meegaan met de tuk-tuk tour en het eten in Chiang Rai. Dit kost 900 bath, maar omdat de bamboevlottocht gisteren niet doorging krijgen we nog geld terug. Als we meegaan (en dat doen we allemaal), moeten we vervolgens nog de beslissing nemen of we Thais of Europees willen eten. En degenen die Europees willen eten moeten dan nog weer een beslissing nemen of ze vis, vlees of saté willen eten. Ik kies voor Thais eten vanavond, Europees eten kan in Nederland wel weer.

Het is lunchtijd. Opnieuw zitten we in een schitterend restaurant. De maïssoep vooraf vind ik niet lekker. De rijst met kip en gehaktballetjes en de andere gerechten zijn weer aroi aroi. Het toetje bestaat uit vers fruit. Is ook altijd lekker.

De Wat Rong Khun Tempel

Als we weer in de bus zitten, rijden we naar de Wat Rong Khun Tempel. Iets wat niet in het programma staat.

De Wat Rong Khun Tempel is een witte tempel, ingelegd met glas en gebouwd door een kunstenaar. Het is een schitterende tempel, anders dan de tempels die we al hebben gezien. Helaas regent het als we aankomen en over de brug naar een van de gebouwen lopen. Bij de tempel wordt nog druk gewerkt aan de muurschilderingen. Binnen mogen officieel geen foto’s gemaakt worden, maar zonder flits lukt het me toch om er eentje te maken. Het is een heel aparte tempel en atypisch voor Thailand. De ‘Happy Room’ is een gouden gebouw voor de verandering. Ondanks dat hij niet klaar is, is het een mooie tempel. Ik wil hem graag zien als de zon vol zal schijnen; dan zal het helemaal schitteren.

De Wat Rong Khun Tempel in de buurt van Chiang Rai

In de bus naar het hotel horen we dat we vanmiddag om 18.00 uur vertrekken voor de tuk-tuk tour en het eten in de stad.

Wilt u Chiang Rai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Het Rimrok Resort in Chiang Rai

We trekken verder naar ons hotel: het Rimrok Resort buiten Chiang Rai. Het ziet er heel mooi uit. Het is een resort. Daarom heen is niets. We slapen hier alleen maar. Het complex heeft negen gebouwen van elk drie etages hoog met daarom heen schitterende tuinen en een mooi zwembad.

Mijn kamer in het Rimrok Resort in Chiang Rai

We krijgen de kamers toegewezen. We zitten allemaal op een rijtje in gebouw 4. Het is een leuke kamer. Het balkon kijkt uit de rivier en de andere kant vanaf de galerij kijk ik uit over deel van de tuin.

Nadat ik mijn koffer heb ontvangen, werk ik aan mijn reisverslag en loop ik een rondje over het hotelterrein. Het ziet er allemaal erg leuk uit.

Terug op de kamer ga ik douchen en maak ik me klaar voor vanavond. Om 17.50 uur loop ik naar de lobby, waar ook de rest van de groep zich al bevindt.

Tuk-tuk tour door Chiang Rai

Voor het hotel staan 11 tuk-tuks klaar voor de tuk-tukrace. We beginnen met het uitzoeken van een tuk-tuk met chauffeur. Ik zit alleen in de tuk-tuk. Het wordt een wilde tuk-tuk race door de vaak smalle straatjes van Chiang Rai. Soms gaat het bij een stoplicht drie dik door de bocht. Ik geniet van deze rit. We stoppen bij verschillende bezienswaardigheden van de stad.

Als eerste bezoeken we het monument van de stichter van de stad Chiang Rai, koning Mengrai. Hier staan ter ere van zijn verering overal olifanten met bloemenkransen er om heen.

Monument van de koning in Chiang Rai

Daarna gaan we naar de lokale avondmarkt. Ook hier kijk je je ogen weer uit. Alles ligt weer buiten, dit kan in Nederland echt niet op deze manier. Maar het is wel leuk om te zien.

We lopen door naar de klokkentoren op een plein in het centrum. Deze laat om 19.00 uur een 10 minuten durende licht- en geluidshow zien en horen. De toren is schitterend verlicht in allerlei kleuren.

Diner in Restaurant Aye's

Dan gaan we weer in de tuk-tuk dwars door de stad naar ons dineradres: restaurant Aye’s. Degenen die Thais eten worden aan een kant van de tafel geplaatst en de rest van de groep kan opschuiven. Er zijn maar zes groepsleden (inclusief mijn persoontje) die voor Thais gekozen hebben. Het is erg gezellig en ook erg lekker. Vooraf is er een heerlijke soep, daarna allerlei Thaise gerechten en als toetje cake, ijs en watermeloen.

Rest van de avond

 Na het eten is het wachten op de bus die ons naar het hotel zal terugbrengen.

Eenmaal in de bus begint Ping weer met moppen tappen. Ping kan het zo mooi vertellen, hij krijgt van die leuke pretoogjes die beginnen te glimmen. Echt een geweldige reisleider. We liggen weer helemaal dubbel. En hij gaat het Thaise woord ‘mooi’ uitleggen want dat betekent in het Thais heel wat anders dan in het Nederlands. De Thaise vertaling is schaamhaar. We moeten dus oppassen als we in het bijzijn van Thaise mensen zeggen dat we iets ‘mooi’ vinden.

Weer bij het hotel aangekomen gaat iedereen naar haar/zijn kamer. Ik maak op mijn kamer dit reisverslag van vandaag af en dan is het lekker slapen.

Het weer

Licht bewolktlicht bewolkt en soms Regen en ± 32° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven