Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 9 – woensdag 7 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Chiang Mai
Omschrijving: Na het ontbijt bezoekt u één van de mooiste olifantenscholen van Noord-Thailand. Hier ziet u o.a. hoe deze intelligente dieren worden gewassen in de rivier en hoe ze getraind worden voor het verrichten van zware werkzaamheden. Optioneel kunt u op een olifant een tocht door de jungle maken, gevolgd door een rit per authentieke ossenkar en een indrukwekkende bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.
Facultatief:

  • Olifantentrekking, rit ossenkar en tocht op een bamboevlot (extra kosten: 1.500 bath);
  • Traditionele Thaise massage (extra kosten: 700 bath);

Overnachting: Pornping Tower Hotel – Chiang Mai. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Het hotel is inmiddels definitief gesloten.

Ochtend

De ochtend loopt mijn wekker al om 05.45 uur af. Na het aankleden is het tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt loop ik nog even terug naar mijn kamer om mijn spullen voor vandaag te halen.

We gaan vandaag naar de olifanten! Om 07.00 uur vertrekken we al. We gaan zo vroeg omdat de olifanten niet tegen de warmte kunnen en zodoende aan het eind van de ochtend en ’s middags niets doen. (P.S. Sinds een paar jaar worden dit soort dierenexcursies niet meer aangeboden ivm het dierenleed).

Busrit naar het Maetamann Elephant Camp

In de bus krijgen we van Ping uitleg over deze dag. Wouw leert ons een Thais liedje over de olifant: ‘Chang song‘. Chang is olifant in het Thais. Het wordt lachen, gieren, brullen want het is voor ons bijna niet uit te spreken, laat staan zingen met een redelijk tempo. Toch blijft er wel wat hangen, het tussenstuk laat Wouw voor ons weg want dat is het moeilijkste deel, als we het liedje zingen, zingt zij dit stukje.

Vroeger werd de olifant gebruikt in de bosbouw nu is hij beschermd en in het noorden van Thailand is een opvang voor deze dieren.

Maetamann Elephant Camp

We arriveren om 08.15 uur bij het Maetamann Elephant Camp.

Ons programma ziet er als volgt uit:

  • 08.30 uur: een olifantenrit van 60 minuten;
  • 09.30 uur: een ossenkarrit van 15 minuten;
  • 09.45 uur: een olifantenshow van 40 minuten.

Het bamboevlotvaren gaat vandaag niet door. Dit omdat het water in de rivier heel hoog staat door de overvloedige regenval van de laatste tijd en het onverantwoord is om te gaan vlotvaren. Het water in de rivieren staat sinds wij in Thailand zijn heel hoog, want we hebben op verschillende plaatsen zandzakken langs de oevers van de rivieren gezien. Gisteravond en vannacht schijnt het ook heel hard te hebben geregend (ik heb er niets van gemerkt, want ik heb lekker geslapen).

Olifantenrijden

We maken een tochtje met de olifant. Ik ga met een ander alleenreizend groepslid op een olifant zitten. Echt lekker zit het niet, het wiebelt allemaal een beetje. Het is wel ontzettend gaaf. Het maken van foto’s gaat een beetje moeizaam, maar dat lukt steeds beter. Per twee zitten we op in een zitje een olifant. Dat zitje is vastgemaakt op de olifant en er is een begeleider/mahout. Tijdens de rit kopen we voor 20 bath per keer trosjes bananen en bundeltjes suikerriet die we onderweg aan de olifanten voeren. Ze zijn er gek op. We maken onderweg een stop voor het maken van foto’s. Onze mahout maakt deze voor ons. Ook rijden we nog de rivier in. Dit is echt ongelooflijk mooi. Maar aan alles komt een eind en zo ook aan deze rit van een uur door de jungle. Het is een leuke tocht door een schitterende natuur. We stappen op het platform weer uit.
Olifantentocht in de buurt van Chiang Mai

Ossenkarrit

Via een pad met kraampjes, waar ik nog een houtsnijwerk van een olifantje koop, lopen we naar de ossenkar. Hier zitten we met zijn vieren in. Ik zit opnieuw met degene die ook alleen reist en een koppel in de kar. Ook dit is weer geweldig, maar wel minder leuk dan de olifant maar ik heb weer genoten. Ook nu maakt de begeleider een fotostop. Het is onderweg kleddernat, dat was al zo bij de olifanten en dat zie je nu met de ossenkar ook nog een keer heel goed. Dan is het rondje al weer gelopen en stappen we uit de kar (zonder schokbrekers zoals iemand dat later opmerkte dat ze schokbrekers miste, wat ook weer een opmerking van haar, maar goed dat kan je maar van één iemand verwachten en dat is zij).

In de ossenkar tijdens de ossenkartocht in de buurt van Chiang Mai

Intussen is de foto, die gemaakt is aan het begin van de olifantenrit, klaar. De foto is heel mooi. Ik heb de foto gekocht. Het lijstje dat er om heen zit is gemaakt van scheppapier van olifantenpoep.

We lopen terug naar de olifanten. Voor 20 bath is het mogelijk om je te laten fotograferen met een olifant. Ik vind dit zulke geweldige dieren. Ik kan het ook niet nalaten om voor een foto op een poot te gaan zitten.

Olifantenshow

Dan is het showtime. Deze show is geweldig. Tijdens een show laten de olifanten allerlei kunsten zien, zoals voetballen, boomstammen stapelen, allerlei houdingen maar het mooiste is het maken van een schilderij van een olifant en bloemen door een …olifant! Er is later een mogelijkheid om deze schilderijen te kopen. Het is heel bijzonder om dit te zien. Echt heel mooi wat die dieren allemaal geleerd hebben.

Olifanten die meedoen aan de olifantenshow in de buurt van Chiang Mai

Na de show lopen we via de schildersezels, waar de geschilderde schilderijen op staan, naar een babyolifantje van een jaar en zijn moeder. Baby Chang is een beetje ondeugend en wil spelen. Het is helaas al weer tijd om weg te gaan, ik kan hier de hele dag wel rondlopen. De dieren worden voor wij weggaan, schoon gespoten.

Wilt u Chiang Mai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Bezoek aan een school

Na de koffie bezoeken we een dorpsschool. Op het schooltje, dat wij bezoeken, zitten 60 leerlingen. Het is leuk om te zien hoe het hier in Thailand er totaal anders en veel gedisciplineerder aan toe gaat dan in Nederland. De kinderen staan klaar om pauze te gaan houden. Ze staat netjes in rijen en met vlaggen per klas. De jongens hebben heel kort haar en de meisjes half lang haar boven de schouders. Dat zijn in Thailand de voorschriften.

Schoolkinderen in de buurt van Chiang Mai

Voor de kinderen gaan eten, moeten ze nog even op ons wachten. Ping geeft een vertegenwoordigster van de school een donatie die hij heeft gekregen van een groepslid uit één van zijn vorige groepen. Dit is een heel mooi gebaar. Van onze groep krijgen ze sportattributen in het bijzonder voetballen en een basketbal. Deze worden door verschillende groepsleden aan de klassenvertegenwoordigers uitgereikt. De kinderen lopen vandaag ook niet in uniform, maar in hun sporttenue. In optocht gaat het vervolgens voor de kinderen naar de eetzaal en dat is heel grappig om te zien, want ze weten niet hoe snel ze hun bak leeg moeten eten. Het is een aluminium bak waar het eten in opgeschept wordt. De kinderen moeten deze bakken zelf, achter de eetzaal, afwassen. Daar zijn vier bakken met water en sop en eerst afspoelen, dan in het afwaswater en dan schoonspoelen en afdrogen. De kinderen voetballen op het grote sportveld met een paar mannen uit onze groep. We nemen een kijkje in de verschillende klaslokalen die nu leeg zijn omdat de kinderen pauze hebben.

Lunch en een bezoek aan een orchideeënkwekerij

Het is voor ons tijd om te lunchen. De lunch gebruiken we in het restaurant van een orchideeënkwekerij.

Na de lunch nemen we een kijkje in de kwekerij en de bijbehorende vlindertuin. Bij binnenkomst krijgen we allemaal een orchidee opgespeld. De kwekerij is niet groot maar er zijn schitterende orchideeën in heel veel verschillende kleuren. Wat een schoonheid. De vlindertuin is ook heel leuk.

Een orchideeënkwekerij in de buurt van Chiang Mai

Massage

We rijden terug naar het hotel. Het is 15.00 uur als we hier aankomen. We hebben nog twee uur voor ik op de massagetafel terecht kan. Op mijn kamer douche ik me en schrijf ik mijn reisverslag.

Het is 16.50 uur als ik naar beneden ga, want om 17.00 is de afspraak bij de massagesalon. We lopen met Ping mee naar de salon naast de parkeerplaats van het hotel.

In een grote kamer moet ik samen een ander groepslid een kamertje gaan liggen. Deze massage duurt twee uur en ik word van kop tot teen behandeld. Mijn masseuse begint met de benen en tenen en ik heb af en toe het idee dat ze de tenen bijna uit de kom wilde trekken net als later mijn vingers. Zachtzinnig is het niet, want er wordt veel met de ellebogen gewerkt. Het is twee uur redelijk relaxen en dan is het al weer voorbij. Volgens mij heeft ze aardig wat knopen gevonden vooral in mijn schouder/nek, maar ik heb er na afloop geen last van. Als ik klaar ben en terugloop naar het hotel zijn de anderen ook al terug. Ik loop terug naar mijn kamer om alle olie af te spoelen, want er is heel veel olie gebruikt tijdens het masseren.

Avond

Met het zelfde groepje als gisteren dineren we weer in hetzelfde restaurant. Het is weer gezellig en erg aroi aroi. Ik eet hetzelfde als gisteren.

Ik ga shoppen op de nightbazar, vlakbij het hotel. Het is laat als ik terug ben in het hotel, ik ben nog bij een paar anderen in een bar wat gaan drinken.

Terug op mijn kamer stop ik de laatste spullen en mijn gekochte souvenirs in mijn koffer en rugzak en maak ik mijn reisverslag af. Het is al na middernacht als het licht uit gaat na een enerverende dag. En daar ga ik nu lekker over dromen.

Het weer

Licht bewolktlichtbewolkt met zon en ± 30° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand maakte ik een olifantentocht en een tocht per ossenkar, woonde een olifantenshow bij, bezocht een schooltje en een orchideeënkwekerij. Alles over de negende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangmai #olifanten #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven