Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 6 – zondag 4 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Tak – Lampang – Chiang Mai
Omschrijving: U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol stuwdam en rijdt vervolgens naar Lampang met de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang. In de middag bereikt u de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in het centraal en op loopafstand van de avondmarkt gelegen sfeervol Pornping Tower Hotel zult verblijven. ’s Avonds biedt onze agent in Thailand u een diner aan in een prachtig aan de rivier gelegen restaurant.
Overnachting: Pornping Tower Hotel – Chiang Mai. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Het hotel is inmiddels definitief gesloten.

Ochtend

Deze dag begint om 06.15 uur met een wake up call. Ik kleed me aan en stop de laatste dingen in de koffer want om 07.00 uur moet de koffer buiten de deur van mijn hotelkamer staan. De koffer wordt opgehaald door de bellboy van het hotel. Bij de bus moet ik de koffer dan weer aanwijzen welke van mij is en dan zal Petje mijn koffer weer in de bus zetten op naar het volgende hotel, de komende vier nachten verblijven we in Chiang Mai.

Het ontbijt is eenvoudig maar goed. Na het ontbijt loop ik nog terug naar mijn kamer om mijn overige spullen uit de kamer te halen.

Busrit van Tak naar de Bhumibol Stuwdam

We vertrekken om 07.45 uur en verlaten Tak (Taak) al weer. We rijden verder naar het noorden naar Chiang Mai, de thuisbasis van de crewleden. We zullen een uur rijden en dan Bhumibol stuwdam bezoeken. Deze is genoemd naar de huidige koning van Thailand, Koning Bhumibol. Deze Bhumibol stuwdam is de 9e grootste stuwdam ter wereld. Echter de energieopwekking is bij lange na niet genoeg voor het hele land. 90% van de elektriciteit van Thailand komt uit buurland Laos waar ze slechts met 6 miljoen inwoners leven, maar heel veel elektriciteit opwekken die ze zelf niet nodig hebben.

Tijdens de busrit vertelt Wouw dat ze de Thaise Koninklijke Familie in het echt heeft gezien. Dit gebeurde tijdens haar bezoek aan Bangkok. Het is ook de gewoonte dat er een lid van de Koninklijke Familie aanwezig is bij diploma-uitreikingen op universiteiten.

Bhumibol Stuwdam

Voor we aankomen bij de Bhumibol stuwdam vertelt Ping ons dat er een Boeddha monnik heel stil langs de kant van de weg zit, je kunt hem groeten, maar hij zal je niets terugzeggen.

Als we bij de Bhumibol Stuwdam aankomen, lopen we een klein stukje de stuwdam op. Helaas mogen we er maar een klein stukje op lopen, want de rest van de stuwdam is afgezet. Het is een enorm bouwwerk van 154 meter hoog. Aan de ene kant van de dam staat de elektriciteitscentrale en aan de andere kant is het stuwmeer te zien. Zoals eerder al verteld is deze stuwdam is de 9e grootste stuwdam ter wereld. De foto’s van de Bhumibol Stuwdam ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Thailand maakte.

Bhumibol Stuwdam

We lopen een stuk weg op, op zoek naar de monnik die niets terug zegt. Dan blijkt ook wel waarom hij niets terug zal zeggen want het is gewoon een beeld langs de kant van de weg. Iedereen stinkt er in. Ping heeft een enorm gevoel voor humor en hij kan het ook zo leuk vertellen. Soms vertelt hij iets met een pokerface, waardoor zoals in dit geval van deze monnik iedereen er in stinkt. Ook met het moppen tappen, zie je zijn pretoogjes gaan glinsteren en dan weet je dat je moet opletten, want dan komt er weer iets. Wij liggen af en toe helemaal dubbel in de bus, vooral voorin.

De groepsleden, die achterin zitten, slapen veel onderweg.

Busrit van de Bhumibol Stuwdam naar Lampang

Na ons bezoekje van veertig minuten aan de Bhumibol Stuwdam vertrekken we weer. We hebben een rit van twee uur voor de boeg voor we in Lampang aankomen. Maar voor we in Lampang aankomen, wordt er veel verteld over de verschillende bergstammen die voornamelijk in Noord-Thailand leven. Ping laat foto’s van ze door de bus gaan zodat we een beetje een idee hebben hoe ze er uit zien. Ze zijn aan hun kleding en sieraden te onderscheiden.

Er zijn zes hoofdgroepen te onderscheiden:

  • de Karen;
  • de Hmong;
  • de Akha;
  • de Yao;
  • de Lahu;
  • de Lisu.

Wat Phra That Lampang Luang in Lampang

Het is ongeveer 11.45 uur als we in Lampang bij de Wat Phra That Lampang Luang aankomen.

Via een zijingang lopen we achter Wouw aan naar een plekje bij de Bodhiboom. Hier is de meeste schaduw te vinden, want het is weer bloedheet. Wouw vertelt ons het een en ander over deze tempel.

Om respect te geven aan Boeddha is het in de tempel verplicht om je schoenen uit te doen. We bezoeken het middengedeelte van het tempelcomplex en op een hoek zien we de beelden van Boeddha staan. Deze zijn gerelateerd aan de dag waarop je geboren bent. Ook kan je meelopen linksom een Boeddha en dan drie keer rond. Het is een mooie tempel.

Let op uw kleding als u tempels in Thailand bezoekt. Er gelden strenge en strikte kledingvoorschriften. Bij het betreden van een tempel moet u uw schoenen uittrekken.

Wat Phra That Lampang Luang in Lampang

Wilt u deze tempel in Lampang ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Via de trap aan de voorkant van het complex lopen we terug naar de bus. Deze staat aan de overkant op een parkeerplaats op ons te wachten. De afspraak is dat we ons om 12.45 uur bij de bus zullen melden. Iedereen is netjes op tijd.

Bekijk ook: Foto’s van Lampang

Lunch

We rijden verder naar ons lunchadres Lampang River Logde Resort. Dit is opnieuw een schitterend resort. Het resort heeft ook hotelkamers een schitterende tuin. Het resort ligt aan Wang rivier. Bij de bomen en planten/bloemen staan overal bordjes met de Latijnse en Engelse naam van de boom/plant/bloem.Het is een idyllische plekje, opnieuw in de middle of nowhere.

Het River Logde Resort

Ik heb hier weer aroi aroi gegeten. Er is weer van alles te krijgen.

De foto’s van het lunchadres en de lokale markt ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Thailand maakte.

Bezoek aan een lokale markt

Om 14.30 uur vertrekken we van ons lunchadres voor een bezoek aan een lokale markt op een uur rijden. Op deze markt komen bijna geen westerlingen waardoor wij zullen opvallen en waarschijnlijk ook aangekeken zullen worden net als wij naar de Thaise mensen zullen kijken.

De markt wordt gehouden aan de kant van de weg en werkelijk waar ook hier is van alles te koop, maar vooral etenswaar. Je maag draait er af en toe om, want van hygiëne, zoals wij die kennen hebben ze hier nog nooit gehoord. Ik durf hier ook niets te kopen, want op de vis en het vlees zitten muggen. Je kunt het ook zo gek niet bedenken of het is er: waterratten, levende krabben, kippendarmen en ook veel groente.

Een lokale markt onderweg

Opvallend is ook hoeveel kinderen door de verkopers naar de markt worden meegenomen. Overal liggen kinderen te slapen, soms nog echt hele kleintjes. We lopen 20 minuten rond en gaan dan verder. Het is nog een uurtje rijden naar het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai.

Busrit naar Chiang Mai

Tijdens dit laatste deel van de reis van vandaag worden de optionele excursies die we op dag 8 kunnen maken geregeld. Iedereen wil naar de tuinen en bergstammen rondom Chiang Mai. Dit is een botanische tuin en een bezoek aan o.a. de longnecks.

Ook moeten we doorgeven of we op dag 9 mee willen naar de Olifantentrekking, de rit met de ossenkar en een tocht met de bamboevlot en ook of we aan het eind van die middag gemasseerd willen worden. Ik ga aan alle drie meedoen. Ik geef me op voor een uitgebreide massage.

We krijgen informatie over ons hotel in Chiang Mai voor de komende vier nachten. Opnieuw zullen we straks een envelop met de sleutel en een bagagelabel ontvangen. Dit label hangen we aan onze koffer zodat de bellboy weet welke koffer in welke kamer afgeleverd moet worden.

Pornping Tower Hotel in Chiang Mai

Om 17.00 uur komen we aan in het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai.
Note: het hotel bestaat inmiddels niet meer, vandaar ook de link naar hotels in Chiang Mai en niet specifiek naar het Pornping Tower Hotel.

Opnieuw hangt het spandoek van De Jong Intra Vakanties buiten als welkom voor onze groep. Dit is tot nu toe bij elk hotel gebeurd. We worden met een welkomstdrankje in de grote lobby van het hotel welkom geheten.

Dit keer slapen we met de hele groep op de 11e en 12e etage. Ik heb een kamer op de 11e etage. Als ik recht naar beneden kijk uit het raam kan ik recht het zwembad inkijken. De kamers hebben geen balkon en ook het raam kan niet open. Dit vanwege de grote hoogte waarop de kamers liggen.

Mijn kamer in het Porning Tower Hotel in Chiang Mai

Als ik mijn koffer heb, douche ik me en kleed me om voor het diner van vanavond. Ik heb voor het  nog tijd over en daar maak ik gebruik van door al vast een begin te maken met het reisverslag van vandaag.

Diner

We rijden met de bus naar het Gallery Restaurant. Dit restaurant ligt aan de Ping rivier. We zitten in de openlucht en we zitten er nog maar net en hebben net onze drankjes als het keihard begint te regenen. We gaan onder een afdakje zitten. Het is een schitterend restaurant en ook het eten is weer verrukkelijk. We eten opnieuw rijst met allerlei kleine Thaise gerechten er bij, fruit en thee/koffie na. Het is weer gezellig.

We gaan lopend terug naar ons hotel. Onderweg krijgen we te horen dat aan de overkant van ons hotel een dagelijkse avondmarkt is.

Avondmarkt in Chiang Mai

We nemen een kijkje op de avondmarkt. Ik loop met vier andere groepsleden over de markt. Hier is zoveel prullaria te koop en alle merkartikelen zijn nep, maar het is leuk om te zien.

We lopen in een overdekt deel waar schilders/tekenaars schilderijen maken. Ze maken tekeningen van foto’s die ze hebben gekregen. Het is zo mooi zoals dat gedaan wordt. Meestal zijn de tekeningen nog veel mooier dan de foto’s die ze natekenen. We kijken onze ogen uit. Je kunt daar een foto van jezelf of wie dan ook achterlaten en binnen een dag is deze foto nagetekend. De prijzen bij elke kunstenaar zijn gelijk waardoor er geen prijsconcurrentie is.

Schilderij op de overdekte bazaar in Chiang Mai

Als we uitgekeken zijn, lopen we terug naar het hotel maar we zien het hotel wel maar geen idee hoe we er dichterbij moeten komen. Op een gegeven moment vraagt één van de groepsleden aan een ober van een restaurant waar wij voorbij lopen waar het ‘Popcorn Hotel’ is. Wij liggen helemaal dubbel van het lachen, want hij kan niet op de naam van ons hotel komen. Gelukkig begrijpt de ober hem wel. De ober spreekt zelfs een beetje Nederlands.

Uiteindelijk vinden we de ingang van het hotel terug. We drinken nog een drankje in de lobby van het hotel.

Ik ga na één drankje terug naar mijn kamer, ik vind het genoeg geweest voor vandaag. Ik schrijf mijn reisverslag af en dan is het bedtijd.

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 35° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 6 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven