Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Phan Thiet

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 14 en dag 15 bezocht ik Phan Thiet.

Inhoudsopgave

Phan Thiet

Het voormalige vissersdorp Phan Thiet is een populaire strandbestemming.

Steeds meer mensen ontdekken de prachtige zandstranden en de kleine eilanden voor de kust. De visserij is grootste industrie van Phan Thiet. Volgens de lokale statistieken bevinden zich hier ongeveer 100 verschillende soorten vissen. Deze worden hier gevangen. De jaarlijkse opbrengst is meer dan 70.000 ton. Phan Thiet is beroemd om zijn Nuoc Mam (vissaus), een smaakmaker die veel gebruikt wordt in de Vietnamese keuken. De belangrijkste bron van inkomsten zijn toerisme, landbouw (visolie en visvangst, dragonfruit).

Alle resorts in Phan Thiet liggen direct aan het strand. Het strand bestaat uit 21 kilometer langgerekte zandstranden met rijen palmbomen. Het bijzondere aan deze kustlijn is dat het omzoomd wordt door de ‘rode duinen’. U kunt in dit duingebied wandelen en sleeën vanaf de hellingen van deze zandduinen.

Ligging

Phan Thiet ligt in het zuidoosten van Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee.

Geschiedenis

Vroeger hoorde het gebied waar Phan Thiet ligt tot het oude koninkrijk van Champa. Later werd het gebied bij het vroegere Vietnam gevoegd.

Phan Thiet was vroeger het centrum van Panduranga, het laatste semionafhankelijke vorstendom van de Cham, dat in 1832 door Nguyenkeizer Minh Mang werd ingelijfd.

De Chamnaam van de stad is Malithit. De plaatselijke bevolking is het Chamverleden duidelijk aan te zien.

In 1898 werd een nieuwe provinciale hoofdstad voor de regio Binh Thuan gekozen; dat werd Phu Tai, een voorstad van Phan Thiet.

"Vissausvaten

Bezienswaardig

Haven van Phan Thiet

De haven van Phan Thiet is een bezienswaardigheid. Hier komen de vissersboten binnen en worden de netten gerepareerd. In het centrum staat een tempel waar de vissers offers brengen voor een goede vangst.

Vissausfabrieken

U kunt in de omgeving van Phan Thiet een bezoek brengen aan fabriekjes waar de vissaus gemaakt wordt. De vissaus productie is een proces waarbij ansjovis-achtige vissen worden gevangen, schoongemaakt en geplaatst worden in grote vaten met pekel. Het hele brouwsel wordt gedurende een periode van acht maanden tot een jaar gedroogd voordat de vis en bijproducten klaar zijn. De vloeistof wordt dan verdund tot minder geconcentreerde oplossingen en daarna gebotteld.

Ho Chi Minhmuseum

Het Ho Chi Minhmuseum vindt u ook in het stadscentrum. Hier kunt u memorabilia uit het leven van de vader des vaderlands vanaf het begin van zijn leven, dat hij in het buitenland doorbracht, tot aan zijn dood in 1969 zien, zoals zijn witte tuniek, zijn wandelstok, sandalen en witte helm. De rijen tafeltjes en stoeltjes in de school naast het museum zien er nog net zo uit als toen Ho Chi Minh er korte tijd lesgaf.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Phan Thiet is een populaire strandbestemming in het zuidoosten van Vietnam. De visserij is grootste industrie van de stad. Phan Thiet is beroemd om zijn Nuoc Mam (vissaus), Wil je meer weten over Phan Thiet, kijk dan op mijn website. #phanthiet #vissaus #vietnam #jtravel #jtravelblog #strand

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven