Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mui Ne

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 14 bezocht ik Mui Ne.

Inhoudsopgave

Mui Ne

Mui Ne is een kustplaats waar geen hoogbouw te zien is. Hier zijn veel mooie resorts met laagbouw en tuinen gebouwd.

Mui Ne heeft het beste klimaat in Vietnam en prachtige zandduinen, palmbomen en stranden. In Mui Ne valt de minste regen van heel Vietnam en is er veel kans op warme zonnestralen.

Mui Ne is populair bij surfers en één van de betere surfspots in heel Azië. Het is hier heerlijk om in alle stilte aan het strand te liggen, zeker als u vanuit het relatief dichtbij liggende Ho Chi Minh City komt.

’s Avonds is het er gezellig druk in de straat vol restaurants en souvenirwinkels.

Voordat het toerisme ontdekt werd was Mui Ne voornamelijk een vissersplaatsje en de lokale vissers zijn dan ook nog volop aanwezig. Vooral in het nabij gelegen Phan Tiet is de visserij nog bij vele de grootste inkomstenbron.

Tegenwoordig is Mui Ne een enclave van Russische toeristen. Een aantal resorts, bars en restaurants heeft Russische eigenaars en de bordjes op straat zijn gesteld in het Vietnamees, Engels en Russisch.

U kunt in Mui Ne vele watersporten beoefenen. De zeewind en het gebrek aan regen maken de zee hier ideaal om te surfen of te kiteboarden. De spullen die u hiervoor nodig hebt zijn in de buurt te koop of voor een goede prijs te huur. U kunt cursussen volgen.

Ligging

Mui Ne ligt aan een baai van de Zuid-Chinese Zee, niet ver van Phan Thiet.

Mui Ne

Bezienswaardig

Zandduinen

Mui Ne is vooral bekend om zijn zandduinen. Deze zandduinen kunt u beklimmen. De zandheuvels lichten rood en goudkleurig op in het zonlicht. Jonge kinderen die bijzonder goed Engels spreken moedigen u aan om er op een plastic mat van af te glijden. Er duiken te midden van de duinen meerdere waterbronnen als oases op. De Fairy Spring (Suoi Tien) is zo’n waterbron. Deze waterbron ligt langs de hoofdweg ter hoogte van het Little Mui Ne Resort.

De zandduinen van Doi Cat Bay liggen een paar kilometer ten noorden van Mui Ne. U kunt hier wandelen en u kunt met een sleetje de hellingen afglijden.

Let er op dat de lokale kinderen u vaak helpen, maar u net zo makkelijk in een onbewaakt moment kunnen beroven. Houdt altijd u spullen/tassen bij u.

Naast de zandduinen van Doi Cat zijn er ook nog de rode zandduinen. Dit gebied is veel kleiner dan de witte zandduinen, maar door de rode kleur leuk om even langs te gaan voor wat mooie foto’s. Deze rode zandduinen liggen ten noorden van Mui Ne.

Haven van Mui Ne

Voor het oude stadje ligt een schitterende haven met de lokale vissersbootjes. Vooral in de vroege ochtend of rond zonsondergang kunnen de fotografieliefhebbers hier goed terecht om van die typische lokale foto’s van het dagelijkse leven in Vietnam te maken.

Cham torens

De Cham torens zijn een overblijfsel van het Cham koninkrijk en zijn in de 14e eeuw gebouwd. U ziet Phan Thiet vanuit één van de drie Cham torens liggen. Deze torens stammen uit de 8e eeuw. Ze behoren tot de oudste nog bestaande Chamtorens. De bouwstijl is een mix van Cham en Khmer. De 15 meter hoge kalan aan de zuidkant is gewijd aan een zoon van Po Nagar en het hele complex is een eerbetoon aan Po Shanu, een Cham-vorstin. De Vietnamezen hebben ze zo goed mogelijk gerenoveerd. In de Thap Poshanu Cham Tower staat een altaar voor de Cham god Shiva.

Prince's Castle

Het gebied om Mui Ne heet ook wel Prince’s Castle. Een Franse prins vond het gebied zo mooi, dat hij in 1911 besloot hier te gaan wonen. De villa had bij het bouwen 13 kamers maar van zijn kasteel zijn nu nog slechts ruïnes over.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Mui Ne is bekend om zijn rode zandduinen die je kunt beklimmen. Mui Ne is ook een badplaats met mooie stranden en mooie resorts met laagbouw en tuinen. Meer lezen over Mui Ne doe je op mijn website. Lees je mee? #muine #zandduinen #strand #vietnam #jtravel #jtravelblog Mui Ne is bekend om zijn rode zandduinen die je kunt beklimmen. Mui Ne is ook een badplaats met mooie stranden en mooie resorts met laagbouw en tuinen. Meer lezen over Mui Ne doe je op mijn website. Lees je mee? #muine #zandduinen #strand #vietnam #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Cha-Am
Azië

Cha-Am

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven