Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 5 – maandag 9 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Halong Bay – Tam Coc – Vinh
Omschrijving: Vandaag vroeg uit de veren want we hebben een drukke dag voor de boeg, we vertrekken in de richting van Vinh. Onderweg komen we langs Ninh Binh, waar we een schitterende boottocht naar de betoverende waterwereld van Tam Coc maken. De schoonheid van dit gebied is indrukwekkend. Het wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd vanwege de uit een zee van rijstvelden oprijzende kalkbergen. Per sampan varen we dwars door dit adembenemende landschap langs de rijstvelden en steile rotswanden. Daarna vervolgen we onze weg naar Vinh, waar we in de avond aankomen.
Overnachting: Saigon Kim Lien Hotel – Vinh. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Saigon Kim Lien Hotel in Vinh.

Vroeg uit de veren

Vanochtend loopt de wekker al vroeg af, al om 05.30 uur. We hebben een lange dag voor de boeg. De afstand valt wel mee, 420 kilometer. De bus mag slechts 70 kilometer per uur rijden en in de ‘bebouwde kom’ slechts 40 kilometer per uur.

Ik kleed me aan en zet de koffer buiten de deur, want die moet om 06.00 uur buiten staan. Ik ontbijt en loop terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen. Het ontbijt is oké, niets bijzonders.

Ontbijt in het Mithrin Hotel Halong in Halong Bay

Om 06.45 uur is iedereen gereed en kan de bus vertrekken. De koffers zijn in de gangen blijven staan en die moeten wel mee.

Busrit naar Ninh Binh

Om 06.57 uur rijden we daadwerkelijk weg uit Halong Bay.

Direct na vertrek krijgen we informatie over de export van Vietnam. Vietnam is na Thailand het tweede land voor de export van rijst en ook voor koffie (na Brazilië). Verder worden er veel cashewnoten en schoenen en kleding geëxporteerd naar het buitenland.

We krijgen ook uitleg over de Vietnamese taal. De Vietnamese alfabet bestaat uit 29 letters. En 9 dubbele letters zoals de ‘ng’. We leren wat woordjes die we de rest van de reis kunnen gebruiken:

  • xin chao = hallo
  • halan = Holland
  • da = ja
  • khong = nee
  • cam on = bedankt
  • ban tangi = hoe heet je
  • toi ten la = mijn naam is

Tijdens de lange busreis van Halong Bay naar onze eerste stop werk ik mijn administratie en mijn reisverslag bij. Onderweg is niet veel te zien. Dit soort dingen kan ik heel goed tijdens deze busrit doen.

Het uitzicht onderweg naar Tam Coc

We maken een stop om onze benen te strekken.

Terug in de bus krijgen we informatie over de bevolkingssamenstelling. Er zijn in Vietnam 54 etnische groepen. In totaal heeft de totale Vietnamese bevolking de beschikking over 100 achternamen. De naam Nguyen is een hele bekende.

6,8% van de bevolking is katholiek. We zien veel kerken onderweg. Veel dorpsbewoners zijn in 1954 vanuit het noorden naar het zuiden vertrokken en hebben in Zuid-Vietnam kerken gesticht.

Lunch

De lunch gebruiken we in restaurant Anh Dzung in Ninh Binh. We eten o.a. loempia’s, kip curry, groente, rijst, kippensoep en geitenvlees. Het toetje is een banaan. Het heeft weer lekker gesmaakt.

Lunchen in Ninh Binh

Tam Coc

Na de lunch lopen we in de richting van het water. We gaan met de typische Vietnamese sampans het water van Tam Coc op. In een sampan, naast de vrouw met de roeispaan die ze met haar voeten bestuurt, zitten twee personen. Ik zit met een andere alleenreizende vrouw in de sampan.

De omgeving waar we langs varen is schitterend. We varen over de rivier die door het karstgebergte kronkelt. Ik geniet.

Aan het einde van de heenreis varen we een grot binnen. Aan het eind van deze grot varen we via hetzelfde water terug naar het beginpunt van deze boottocht.

Onderweg begint het nog eventjes te regenen, ik trek ter bescherming van mijn fotocamera mijn regenponcho aan.

Aan het eind van de boottocht staan aan de waterkant verkopers van foto’s. Onderweg zijn foto’s van elke sampan gemaakt. Ik koop er eentje waar ik zelf op sta.

Boottocht in Tam Coc
In de grot bij Tam Coc

Wilt u Tam Coc ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Busrit naar Vinh

Om 14.00 uur rijden we verder. We hebben nog een lange reis voor de boeg. Ik werk tijdens deze saaie busrit verder aan mijn reisverslag. Alle groepsleden vallen in slaap tijdens het naar buiten kijken, zo saai is deze busrit.

Om 15.45 uur hebben we een koffiebreak langs de kant van de weg. Ik drink een kop veel te sterke lipton thee. In Vietnam hebben ze de gewoonte het theewater te serveren met het theezakje er al in. Ik houd niet van sterke thee, het liefst heb ik gewoon een kop of glas heet water waar ik mijn eigen theezakje inhang. Dan weet ik zeker dat ik geen sterke thee krijg.

We rijden weer verder.

Er wordt uitleg gegeven over het schoolsysteem. De kinderen hebben in Vietnam of ’s ochtends van 07.00-12.00 uur of van 13.00-18.00 uur les. Het onderwijs is gratis met uitzondering van de boeken en de uniformen. Vietnam kent twee soorten universiteiten: private en de universiteit van de regering. De universiteit van de regering kost $ 200-500 per jaar. De private universiteit kost meer dan $ 500 per jaar. De grootste universiteiten zijn te vinden in Hanoi en Saigon/Ho Chi Minh City. Na 5 jaar primary school, 4 jaar vervolgonderwijs en 3 jaar highschool is men 18 jaar. Daarna kan er een beroepsopleiding worden gevolgd of men gaat naar de universiteit. De kinderen zitten vanaf hun 6e jaar op school.

Om 16.15 uur hebben we weer een stop om de benen te strekken.

De zon gaat daarna al vrij snel onder. In de bus hebben we happy hour met wodka en cola en borrelnoten en Nederlandstalige muziek.

Zonsondergang op weg naar Vinh

We kijken naar een aflevering van de Engelse serie Top Gear. Deze speelt zich Vietnam af. Heel grappig om dit te zien. (Voor foto’s van de zonsondergang, zie foto’s onderweg).

Avondprogramma

Om 19.00 uur zijn we eindelijk bij het Saigon Kiem Lien Hotel in Vinh. We krijgen een welkomstdrankje en onze sleutelkaart. Ik heb een kamer op de tweede etage. Het is een ruime kamer met een tweepersoonsbed.

Mijn kamer in het Saigon Kim Lien Hotel in Vinh

Om 19.45 uur worden we voor het diner bij het zwembad verwacht. Ik heb geen tijd om te douchen, want de koffer laat heel lang op zich wachten, waardoor ik geen tijd heb. Ik maak een hotelhanddoek nat om me op te frissen, want ik voel me vies. Ook smeer ik me in met deet, want we eten buiten en ik heb geen zin in muggenbeten. Mijn koffer wordt uiteindelijk om 19.40 uur gebracht. Lekker op tijd, dus niet.

Ik ga naar beneden om te eten. Het is gezellig. We eten soep, friet met zelfgemaakte mayonaise, salade. Het toetje is watermeloen.

Om 21.30 uur ga ik naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven. Het is een zeer lange dag geweest. Ik ga slapen.

Bekijk ook: Foto’s van Tam Coc

Het weer

Half bewolkt licht bewolkt en ± 30° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 5 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht bij Tam Coc. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #tamcoc #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Mui Ne
Azië

Mui Ne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven