Header Vietnam / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 4 : Hanoi – Halong Bay:
We rijden Hanoi uit richting het beroemde Halong Bay, waar we aan boord gaan van een schip. We maken een onvergetelijke boottocht door de schitterende baai met uit zee oprijzende krijtrotsen. Een lunch met overheerlijke verse vis wordt aan boord geserveerd. In de avond overnachting in een hotel in Halong Bay.

Overnachting: Mithrin Hotel – Halong Bay. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).Vanochtend is om 06.30 uur de wake up call. Ik kleed me aan en pak de laatste dingen in de koffer want deze moet op de gang gezet worden. We trekken verder, Hanoi uit, op naar de rest van Vietnam. Voor het ontbijt schrijf ik een deel van mijn reisverslag en zet ik mijn koffer op de gang. Beneden is het ontbijt. Het is een eenvoudig ontbijt. Ik loop terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen en om de kamer te checken of ik niets vergeten ben. Het is 08.00 uur, tijd om te vertrekken.

Onderweg krijgen we uitleg over de geografie en de S-vorm van Vietnam. Het land is 1.700 kilometer lang en op zijn smalst slechts 50 kilometer breed. Haphong is de grootste havenstad, we komen er vlakbij langs, deze stad ligt 100 kilometer van Hanoi. In het binnenland in Sapa, moet je nu even niet zijn want er zijn door de regen aardverschuivingen geweest, met doden tot gevolg. De Rode Rivier, de rivier die door Hanoi stroomt, dankt zijn naam aan het slib dat er in deze rivier ligt. Er zijn zes bruggen over deze rivier, allen zijn tijdens de Vietnamoorlog in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw door de Amerikanen verwoest. In het noorden zijn twee rijstoogsten per jaar en in het zuiden zijn dat er drie. We zien heel veel rijstvelden onderweg. Verder zien we nog veel bananen- en ananasplantages. De bouw van de huizen is ook heel typisch, ze zijn smal maar hoog, dit heeft te maken met de dure grond, dus kan je beter de hoogte in dan de breedte. Het verkeer schiet niet echt op maar het verkeer mag slechts 40 kilometer per uur door dorpen rijden en op de wegen er buiten mag een touringcar 70 kilometer per uur. Veel van de dorpen hebben de Highway 1 dwars door hun dorp heen lopen. De begrafenis is in dit land heel belangrijk. We zien onderweg midden in de rijstvelden dan ook veel kleine begraafplaatsen. De beenderen worden na drie jaar weer opgegraven om te worden herbegraven in kleinere kisten.

Halong Bay

De eerste stop van vandaag maken we bij een grote hal waar veel gehandicapte volwassenen schitterende borduurwerken maken. Deze mensen zijn gehandicapt als gevolg van de oorlogsbombardementen en de rotzooi die de Amerikanen gebruikten en uit de vliegtuigen gooiden. We kijken na het drinken van een kop koffie wat rond.

We rijden om 10.30 uur verder. In de bus horen we dat er in de pagodes en tempels verschillende dieren steeds terugkomen: de phoenix, schildpad, draak en eenhoorn. Het schildpad staat voor lang leven in de pagodes.

Om 12.30 uur komen we bij de boot aan waarmee we door het gebied van Halong Bay zullen varen. We hebben een boot alleen voor onze groep. We zitten met vier man per tafel. De lunch is erg lekker. Veel vis, zoals zeebaars, garnalen en inktvis maar natuurlijk ook rijst en noodles. Zodra de boot de haven uit is, mogen we gaan staan en geniet ik van een fenomenaal uitzicht over de rotseilanden en het karstlandschap. Het is een schitterende tocht waarvan we op het dek van de boot genieten. Het duurt veel te kort want om 16.00 uur zijn we al weer terug van deze boottocht in de haven van Halong Bay. Het was een fantastische boottocht.

Mijn kamer in het Mithrin Hotel in Halong Bay

We rijden met de bus naar het Mithrin Hotel Halong. In de bus wordt afgesproken dat de chauffeur voor de liefhebbers om 18.50 uur gaat rijden voor het diner in het stadje zelf, een adres dat Jan en Thuan kennen. Het hotel ligt niet in de stad. In het hotel krijgen we de kamers toegewezen. Ik heb een kamer op de vierde etage. Het is een grote kamer met twee éénpersoonsbedden en uitzicht over Halong Bay. Ik loop voor ik ga douchen nog een rondje door en buiten het hotel en ik loop voor het uitzicht naar de 12e etage. Terug op de kamer douche ik me en ik schrijf een deel van het reisverslag. Dan is het al weer tijd om te vertrekken voor het diner. Zeven groepsleden gaan niet mee voor het diner. We rijden in ongeveer tien minuten naar Halong Bay. We dineren in restaurant Phuong Vi. Het is heel gezellig vanavond. We eten twee soorten garnalen (gestoomd en gebakken), vis op de graat, noodles, nasi, groentes en natuurlijk loempia’s. Het is allemaal weer erg lekker en veel.

Om 21.20 uur zijn we klaar met het diner en lopen we weer naar buiten. Voor we naar het hotel teruggereden worden, hebben we een half uurtje om over de lokale markt aan de overkant van het restaurant te lopen. Het is overal hetzelfde: t-shirts, borduurwerk, riemen, onderzetters, borden en andere frutsels. Na het half uurtje rijden we met de bus terug naar het hotel. Terug op mijn kamer maak ik me klaar voor de nacht en schrijf ik mijn reisverslag af. Morgen wordt het een lange dag die begint om 05.30 uur met de wake up call.

Het weer: Licht bewolkt licht bewolkt met zon (benauwd en een hoge luchtvochtigheid) en ± 28° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 4 van mijn rondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht in de wateren van Halong Bay. Alles over de vierde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #halongbay #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment