Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorbereidingen op mijn reis door Thailand in 2011

De voorbereiding voor mijn vakantie in 2011 begint met het ophalen van reisgidsen over Thailand bij een reisbureau. De bestemming van mijn eerste verre reis is bekend en ook dat ik een groepsrondreis van ongeveer 2 weken wil maken. Dit omdat ik nog nooit een groepsrondreis heb gemaakt en nog nooit buiten Europa heb gereisd.

Inhoudsopgave

Keuzestress

Thuis leg ik de reizen van verschillende reisorganisaties naast elkaar. Dit om een vergelijking qua route, prijzen, luchtvaartmaatschappij, data, inclusief en exclusief te maken. Ik kom al heel snel tot de conclusie dat ik de 16-daagse groepsrondreis ‘Klassiek Thailand’ van De Jong Intra Vakanties mij het leukste lijkt. Deze reis is duurder, maar er zijn veel dingen inclusief en de route is ook net even anders dan bij andere reisorganisaties en wat ook belangrijk voor mij is dat De Jong Intra Vakanties geen gebruik maakt van de nachttrein tussen Chiang Mai en Bangkok maar een extra hotelovernachting in de route heeft opgenomen. De terugreis wordt, in tegenstelling wat de meeste andere reisorganisaties aanbieden, met de bus uitgevoerd.

Ik verdiep me de volgende weken via internet nog verder in de verschillende reizen, ik vraag informatie aan via internet bij het Thais Verkeersbureau.

Bij de boekhandel koop ik een paar boeken over Thailand.

 

Boek: Thailand - Rough Guide Boek: Thailand - National Geographic Boek: Thailand voor beginners

Boeken van mijn reis

Begin april hak ik de knoop door. Via de PMA website krijg ik korting als ik mijn reis boek bij Reisbureau Pelikaan Reizen. Bij hen vraag ik na op welke reizen zij de PMA korting geven. Ik krijg diezelfde nog antwoord dat deze korting ook voor reizen van De Jong Intra Vakanties geldt. Ik vraag een prijsopgave aan via het reisbureau met vertrek op 30-8-2011. Deze reis is via De Jong Intra Vakanties al gegarandeerd. Ik besluit in april, nadat ik vrij heb gevraagd en gekregen van mijn werk, mijn reis naar Thailand te boeken.

Thailand informatie dag en inentingen

Ik ga naar de Thailand infodagen bij Fox Vakanties in Nieuw-Vennep (inmiddels is Fox verhuisd naar Hoofddorp en is de naam veranderd in ANWB reizen), ondanks dat ik niet via deze reisorganisatie heb geboekt, kunt u hier gewoon heen. In het theater wordt iedereen welkom geheten. Er is gedurende de middag een film over Thailand te zien, er wordt informatie gegeven en er zijn Thaise dansen te zien. Ook de Reisdokter en een medewerker van China Airlines schuiven aan om uitleg te geven over de benodigde vaccinaties en er wordt informatie over China Airlines gegeven. Na afloop van deze bijeenkomst haal ik bij de reisdokter mijn inentingen DTP en Hepatitis A. Ik heb zoiets van moet ze toch hebben en ze zijn nu hier, anders moet ik het weer regelen met mijn werk, ik ga het nu alvast maar doen. De DTP vaccinatie is 10 jaar geldig en de Hepatitis A vaccinatie is voor 1 jaar.

Verdere voorbereidingen

De daar op volgende maanden verdiep ik via internet in Thailand en koop ik dingen die ik nodig heb tijdens mijn reis. Anderhalve week voor vertrek heb ik nog altijd geen reisbescheiden, ik stuur een e-mail naar het reisbureau met de vraag waar deze blijven. Ik krijg het antwoord dat de reisbescheiden net die dag per post verstuurd zijn. Een dag later liggen de reisbescheiden in mijn brievenbus. Het weekend voor vertrek pak ik mijn koffer en dan kan de reis beginnen. Ik ben er klaar voor.

THAILAND HERE I COME!

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog

Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #azie #groepsrondreis #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven