Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Kosten van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam

Zoals elke reis, ver of dichtbij, houd ik mijn kosten bij. In dit artikel vertel ik u per kostenpost wat ik tijdens deze rondreis uitgaf. Dit zijn prijzen uit 2013. Het is heel goed mogelijk dat bepaalde kosten hoger uitvallen.

Mijn 21-daagse rondreis naar Vietnam in 2013 begon ik in de hoofdstad Hanoi in het noorden en eindigde in Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) in het zuiden.
Op de vraag, wat kost een rondreis door Vietnam, is geen duidelijk antwoord te geven. U kunt op verschillende manieren reizen en het zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

Ik maakte deze 21-daagse rondreis door Vietnam met Fox Verre Vakanties.

Inhoudsopgave

Kosten voorbereiding

Mijn voorbereidende kosten naar Vietnam bestaan uit het kopen van een paar boeken over Vietnam. Mijn totale kosten die ik voor deze boeken heb uitgegeven, bedroegen € 70,93.

Vietnam - Capitool Vietnam - Rough Guide Vietnam - National Geographic

Aan de aanschaf van toiletartikelen en andere benodigdheden gaf ik in de voorbereiding € 89,54 uit.

Andere voorbereidende kosten waren een reis naar het hoofdkantoor van Fox Verre Vakanties voor het halen van mijn vaccinaties bij de Reisdokter. Ik moest prikken hebben voor buiktyfus en hepatitis B. De Reisdokter hield kantoor tijdens de infodag bij Fox Vakanties. Kosten van mijn twee vaccinaties waren € 73,50. De kosten kreeg ik volledig vergoed via mijn zorgverzekeraar. Uiteindelijk hebben deze twee vaccinaties mij niets gekost.

Totale kosten voorbereiding € 160,47.

 

Kosten 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam'

In 2013 kostte mijn 21-daagse groepsrondreis ‘Beste van Vietnam’ met Fox Verre Vakanties € 2.397,50.

Dit was als volgt opgebouwd:
Pakketreis 21-daagse groepsrondreis ‘Beste van Vietnam’ inclusief het Calamiteitenfonds en inclusief de vluchten Amsterdam-Hongkong-Hanoi en de terugvlucht Ho Chi Minh City-Hongkong-Amsterdam met Cathay Pacific en de éénpersoonskamertoeslag € 2.397,50.

Mijn doorlopende reis- en annuleringsverzekering kostte € 207,21.

Totale kosten 21-daagse groepsrondreis ‘Beste van Vietnam’: € 2.604,71.

 

Kosten eten & drinken

De lunches en diners zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen. Ook de drankjes zijn niet inbegrepen. Vanwege het warme weer heb ik ook veel flesjes drinken in de bus gekocht. Lunch en diner zijn niet duur in Vietnam. Ik heb in Nha Trang van een typisch Vietnamese BBQ genoten en bij het hotel in Mui Ne werd voor onze groep ook een barbecue georganiseerd. Deze kosten zijn opgenomen in deze kostenpost omdat ze apart betaald moesten worden. Ook in steden als Hanoi, Ho Chi Minh, Hué en Hoi An waren de diners niet inclusief, dit omdat we hier allemaal op eigen gelegenheid de stad ingingen en bij een restaurant in de stad aten.

Totale kosten eten & drinken: € 170,87.

Barbecue in het hotel in Mui Ne

Kosten entreegelden en excursies

De meeste excursies waren inclusief maar een paar optionele excursies moesten apart betaald worden. Zo heb ik de volgende excursies apart bijgeboekt:
• Riksjatour door Hanoi (€ 7,39).
• De tunnels van Vinh Moc (€ 9,24).
• Halve dagexcursie naar My Son (€ 25,–).
• Fiets- & boottocht in en rond Hoi An (€ 16,37).
• Saigon : Dinner Cruise (€ 32,–).

Totale kosten excursies: € 90,–.

De excursie fiets- en boottocht rond Hoi An

Kosten souvenirs

Ik koop tijdens mijn reizen in het buitenland veel ansichtkaarten. Deze stuur ik naar familie in Nederland of ik plak ze later thuis in mijn reisverslag. Ook heb ik weer een aantal magneten voor op mijn koelkast gekocht. Bij elke reis die ik maak, koop ik een aantal magneten.

Daarnaast heb ik bijv. een schilderij in Nam Quoc, een plek waar slachtoffers van Agent Orange tijdens de Vietnamoorlog de mooiste kunstwerken maken, zoals schilderijen van eierschalen die ze in stukjes snijden en om die eierschalen te gebruiken voor de schilderijen.

Ik kocht onderweg nog een aantal sieraden.

Totale kosten souvenirs: € 95,12.

 

Overige kosten in Vietnam

Aan het begin van de reis gaat er geld vanuit de groep in de zgn. pot. Hier worden bijv. de entreegelden, koffie en de meeste lunches onderweg, de bagagedragers in de hotels, gidsen ter plekke en personeel bij de hotels van betaald. De rest van de fooi gaat op aan bijv. lokale mensen die op de foto gezet worden of begeleiding tijdens een tour. Kosten voor de pot: € 250,–.

De rest van de overige kosten bestond uit bijv. kosten om een keer mijn was te laten doen, een paar fooien en een gift aan een monnik in Nha Trang.

Het is bij rondreizen gebruikelijk om na afloop fooien te geven aan de begeleiding. Voor deze rondreis werden we hele reis door 4 mensen begeleid: de reisleider, de gids,  de buschauffeur en de busboy. Deze kosten zijn net als fooien die niet uit de pot zijn betaald opgenomen in de post overig.

Overige kosten: € 283,32.

 

Kosten reisverslag

Na afloop van mijn rondreis door Vietnam maakte ik een uitgebreid reisverslag. Bij de Action kocht ik lijm en gekleurd papier. De kosten bij de Action bedroegen € 19,47. De fotoalbums kocht ik online bij Beeld & Zo. Voor de Henzo fotoalbums betaalde ik € 84,95. Dit verslag was de basis voor mijn website verhaal over Vietnam. Daarnaast liet ik foto’s bij Kruidvat afdrukken. De kosten hiervan bedroegen € 176,92.

Kosten reisverslag: € 281,34.

 

Totale kosten 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam' op een rijtje

Rondreis: € 2.604,71
Voorbereiding: € 160,47
Eten & drinken: € 170,97
Excursies: € 90,–
Souvenirs: € 95,12
Overige kosten: € 283,32 waarvan € 33,32 aan overige kosten en de pot € 250,–
Kosten reisverslag: € 281,34
Totale kosten Vietnam: € 3.685,93.

 

De prijzen zijn voor 1 persoon, dit omdat ik alleen op reis was.

 

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Ik heb mijn kosten van mijn 21-daagse rondreis door Vietnam op een rijtje gezet. Welke kosten dat zijn, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #kosten #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven