Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Thailand : dag 8 – dinsdag 6 september 2011

Dit is het reisverslag van dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Chiang Mai Omschrijving: We hebben voor u enkele bijzondere, optionele excursies geselecteerd, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en bergstammen tour door de groene omgeving van Chiang Mai, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand of een cursus Thais koken. Facultatief:
 • Tuinen en bergstammen rondom Chiang Mai; incl. lunchpakket (extra kosten: 1.850 bath);
 • Fietstocht door de mooie omgeving van Chiang Mai; incl. lunch (extra kosten: 1.400 bath);
 • Doi Inthanon NP (hoogste punt 2.565 m); incl. lunchpakket (extra kosten: 2.000 bath);
 • Jungle Flight (avontuur in het regenwoud; incl. lunch (extra kosten: 2.100 bath);
 • Cursus Thais koken (extra kosten: 1.200 bath).
Overnachting: Pornping Tower Hotel – Chiang Mai. In het artikel Foto’s van de hotels in Thailand ziet u meer foto’s van het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai. Het hotel is inmiddels definitief gesloten.

Ochtend

Deze ochtend begint al om 06.45 uur. Na het aankleden ontbijt ik in het hotel-restaurant. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn spullen voor vandaag op te halen.

We hebben een jarige in ons midden. Om 08.00 uur vertrekken we met de hele groep verdeeld over drie minibusjes naar de Mae Sa Valley om daar de botanische tuin te bezoeken die is genoemd naar de koningin van Thailand: koningin Sirikit. Alle groepsleden gaan mee.

Queen Sirikit Botanische Tuin

We rijden naar de ingang van de Queen Sirikit Botanische Tuin.  We mogen de busjes nog niet verlaten. De reden is dat het deel dat wij zullen bezoeken verderop ligt en we door de minibusjes bijna voor de deur worden afgezet.

Wouw gaat binnen de entreetickets en informatieboekjes halen. Buiten is het gelukkig droog. Tijdens de rit met de minibusjes regende het.

We bezoeken de kassen en tuinen. Het is een schitterend complex met acht kassen. Het is er mooi en kleurrijk. Eén kas ben ik heel snel voorbij gegaan. Hier stonde alleen maar uitgebloeide begonia’s.

In een andere kas staan schitterende orchideeën en er is een mooie tropische kas waarin planten uit het regenwoud te zien zijn met een mooie waterval en een geweldige vegetatie.

De waterval in Queen Sirikit Botanische Tuin in Chiang Mai

We mogen vooral niet op hele grote cactussen gaan zitten van Ping. Dat zou au doen aan ons kontje. De kas met de waterlelies en lotusbloemen is ook fantastisch en kleurrijk. De botanische tuin heeft buiten een schitterende fontein. Er is een uitzichtpunt over het dal aan de kant van het deel van de botanische tuin dat wij gezien hebben. De nevel hangt over het dal, als wij er zijn.

We vertrekken met de busjes naar beneden. Hier bezoeken we de Mae Sanoi Waterval. Deze waterval stroomt heel woest, want het heeft veel geregend.

De Mae Sanoi Waterval bij Chiang Mai

Dorp van het Hmong bergvolk

We rijden door naar de verschillende bergvolken. Het is 11.00 uur als we in een dorp van de bergstam Hmong arriveren. De mannen van het dorp zijn bezig met bamboesnijden. De houten hutjes waar deze mensen leven zien er erg bouwvallig uit.

In het dorpje dat wij bezoeken woont, redelijk ver naar achteren, een oud vrouwtje van 90 jaar. Zij is het doel van ons bezoek aan dit dorpje. Omaatje is thuis. Omaatje laat ons zien hoe zij hier leeft en hoe haar huisje er uit ziet. Gezien haar leeftijd van 90 jaar doet ze nog heel veel zelf. Ze zegt niets, ook niet tegen Ping. Ze laat ons een schitterend, typisch voor het Hmong volk, geborduurd jasje zien. Ook laat ze zien hoe ze strijkt, wast en weeft.

We lopen wat rond en onderweg naar de busjes komen we nog meer inwoners van het dorpje tegen. Ook zij zijn gekleed in de typische Hmong kleding.

Een vrouwelijk lid van het Hmong bergvolk

Bergvolken

Om 12.00 uur rijden we naar de andere bergvolken.

We zien hier:

 • de Longnecks;
 • de Lahu;
 • de Karen;
 • de Hmong;
 • de Mien/Yao;
 • de Palong.

Het is een heel kleurrijk geheel. De Akha stam ontbreekt hier. Dit bergvolk zullen we later deze reis nog bezoeken.

Ons wordt vertelt dat als we een foto willen maken, we dit moeten vragen. De leden van het bergvolk zullen dan toestemming geven.

De vrouwen van deze bergvolken zitten achter hun kraampjes om hun specialiteiten te verkopen. Dit zijn vooral sieraden, houtsnijwerk en geweven sjaals.

Er lopen ook veel kinderen rond. Het is zo kleurrijk om te fotograferen.

Op weg naar de Longnecks komen we oog in oog te staan met een paar olifanten, die hier met begeleiders rondlopen. Geweldig en wat zijn ze groot. We lopen inmiddels allemaal met een paraplu, omdat het heel hard regent. Het regenwater loopt het bergpad af naar beneden, we schuilen in de vele stalletjes die hier langs dit bergpaadje zijn opgesteld.

Ik koop bij één van de kraampjes een handgeweven sjaal en een houten beeldje van een Longneck. De Longneckvrouw draagt een halssieraad en deze halssieraden liggen hier in verschillende kraampjes. Het is ongelooflijk hoe zwaar deze sieraden zijn. Ik wil niet graag dag in dag uit met dit halssieraad rondlopen. Maar goed zij weten niet beter.

Kinderen van het Longneck bergvolk

Wilt u Chiang Mai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Lunch

In de stromende regen lopen we naar ons lunchadres. Hier krijgen we een lunchpakket waar heel veel dingen in zitten, die we ook niet allemaal op eten. Datgene dat we niet opeten wordt aan de bergvolken gedoneerd. Er is vandaag een groepslid jarig en daarom is er taart met kaarsjes die ze mag uitblazen. De rest van de groep zingt haar toe en feliciteert haar. Na de lunch, het is dan al 14.00 uur geweest, lopen we door de rijstvelden langs een deel van de bergvolken terug naar onze minibusjes. Het is gelukkig opgehouden met regenen. Door de regen ziet alles er wel heel mooi fris en groen uit.
Rijstvelden bij het bergdorp bij Chiang Mai

Een kindje van één van de bergvolken krijgt van een groepslid een muffin die hij dankbaar en glunderend aanvaard. De moeder krijgt een banaan van iemand.

Vrije middag

We rijden na deze enerverende ochtend terug naar het hotel in Chiang Mai.

Ik pak mijn spullen uit en ruim een beetje op. Ook schrijf ik mijn belevenissen van deze dag op in mijn reisverslag.

Ik loop buiten een rondje, want ik ben op zoek naar ansichtkaarten. De nightbazaar, niet van het hotel, is nog niets aan, alles moet nog opgebouwd worden.

Nadat ik terug ben op mijn kamer ga ik douchen, pak mijn koffer opnieuw in en maak ik me klaar voor het diner.

Diner

Met een deel van de groep heb ik om 19.00 uur afgesproken. We dineren met negen groepsleden in het German Hofbräuhaus, een restaurant niet ver van ons hotel. Het eten is heerlijk, geen Thais dit keer, maar een biefstuk met frieten, groente en vooraf een tomatensoep. Het is een raar gezicht, de Thaise dames lopen in Duitse kleding.

Het regent al weer als we terug lopen naar het hotel.

Als ik terug ben op de kamer schrijf ik mijn reisverslag van vandaag. Dan lekker slapen want morgen is het weer vroeg opstaan.

Het weer

Half bewolktbewolkt met een spatje regen en ± 30° C / later: Regen regen en ± 26° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 8 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand bezocht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven