Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bangkok

Mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand begon in de Thaise hoofdstad Bangkok. Op dag 2 en dag 3 bezocht ik Bangkok. De hoofdstad van Thailand is een absolute must-see en een heerlijke plek om even bij te komen van uw urenlange reis vanuit Europa. Er is veel te zien. U kunt hier makkelijk een week doorbrengen en dan nog zeggen, ik heb niet alles gezien. Ik heb een slechts 2 dagen in Bangkok rondgelopen. Er zijn nog veel dingen die ik niet gezien heb. In dit artikel meer over Bangkok en dat wat de stad te bieden heeft. De stad kan een cultuurshock zijn, het is er warm en heeel druk.

Inhoudsopgave

Bangkok is een metropool van 560 vierkante kilometer. Bangkok is verdeeld in ongeveer 50 verschillende wijken en buurten, die ‘khets’ worden genoemd. In de loop van de tijd heeft Bangkok zijn stadsgrenzen uitgebreid en het grootstedelijk gebied bestaat nu uit zes grote provincies, die nog voortdurend uitbreiden. Bangkok is naast Singapore en Hongkong één van de belangrijkste Zuidoost Aziatische handelssteden. Bangkok is sinds 1782 de hoofdstad van Thailand. Er wonen naar schatting 13 miljoen mensen waarvan er ongeveer 6 miljoen officieel geregistreerd zijn.

De officiële Thaise aanduiding voor Bangkok bestaat uit een lange zin van 16 woorden en 152 getranscribeerde letters die vermeld wordt in het Guinness Book of Records en die een lofzang op de stad behelsd: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Bangkok Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. De eerste twee woorden zijn ‘krung thep’ en dit betekent ‘stad der engelen’. De gangbare naam Bangkok komt van ‘bang makok’ dat betekent ‘plaats van olijfpruimen’ en verwijst naar de oorspronkelijke plaats van stichting. Bang betekent ‘stad aan rivieroevers’ en kok betekent ‘wilde olijf’.

Ligging

Bangkok ligt in Midden-Thailand, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de golf van Thailand. De rivier Mae Nam Chao Phraya stroomt door de stad. Deze rivier is 850 kilometer en hiermee de langste rivier van Thailand (Mae Nam betekent ‘moeder van het water’, Chao Praya is een hoge adellijke titel).

Geschiedenis

Bangkok werd in 1782 de hoofdstad van Thailand. Daarvoor was eerst Sukhothai en daarna Ayutthaya de hoofdstad van Thailand. 

Ayutthaya werd in 1767 overwonnen en verwoest door Birma. Generaal Taksin had Ayutthaya moeten ontvluchten en zag kans om de rest van het Birmese leger uit Centraal Thailand te verdrijven. Hij kroonde zichzelf in 1770 tot koning en stichtte een nieuwe hoofdstad in de provincie Thonburi aan de westoever van de Chao Phraya rivier. In 1782 werd deze generaal Tak vermoord door Rama I. De nieuwe koning werd zijn proconsul in Khmer, Phya Chakri, die als Rama I de troon besteeg.

De regeringen van Rama I (1782–1809) en Rama II (1809–1824) werden beheerst door de pogingen van Thailand om Khmer en Laos te overheersen. Koning Rama I liet de hoofdstad verplaatsen naar de oostoever. De stad was hier nog beter te verdedigen tegen aanvallen vanuit Birma. Hij liet de stad bouwen op puin dat uit de voormalige hoofdstad Ayutthaya per boot aangeleverd werd. Het bouwplan van de stad moest in grote lijnen overeenkomen met dat van Ayutthaya. Het koninklijk paleis en de daarbij behorende tempel Wat Phra Kaeo moesten het hart van de stad vormen. Op de plek die aangewezen was, woonde een groep invloedrijke Chinese kooplieden. Zij moesten verhuizen. Zij kozen een plek ten zuiden van hun vorige wijk. Dit is het huidige Chinatown. In de tweede helft van de 19e eeuw werd haast gemaakt met de bouw in Bangkok. Het inwonertal steeg.

Koning Rama IV liet veel werk uitvoeren, zoals het uitgraven van meer kanalen en de aanleg van wegen. Met troonopvolger koning Rama V werd vaart gemaakt met het moderniseren en de ontwikkeling van de stad. Er werd in het recht, de gezondheidszorg en opleidingsinstituten geïnvesteerd. De bestemming van een groot deel van de omringende landbouwgronden werd in bouwgrond gewijzigd. Om de druk op de infrastructuur te verlichten, werden er veel mooie nieuwe wegen aangelegd.

In 1932 werd Thailand een constitutionele monarchie. Dat is de reden dat er veel nieuwbouw voor de officiële instanties werden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Bangkok gebombardeerd door de geallieerden. De gebombardeerde gebouwen werden weer opgebouwd en de jaren na de oorlog was een tijd van bloeiende ontwikkeling in Bangkok. Tijdens de Vietnamoorlog was Bangkok een opvangcentrum voor Amerikaanse soldaten. Hiermee werd de status van de stad als het uitgaanscentrum in de hele regio een feit. Het inwonersaantal is enorm gestegen en er is veel hoogbouw bijgekomen. Het sterk stijgende inwonersaantal heeft bijgedragen aan een stijging van het verkeer.

Bezienswaardigheden in Bangkok

Het historische centrum van Bangkok heet Rattanakosin, ‘stad van het groene juweel’. Het is een eiland met daarop het Grand Palace en de tempel Wat Phra Kaeo (met het ‘groene juweel’). Dit eiland wordt in het oosten doorsneden door de Klong Robb Krung, het ‘kanaal dat de stad begrenst’. Koning Rama 1 liet in 1782 de gracht uitgraven en bouwde er een vestingmuur omheen.

Plattegrond van Bangkok

Grand Palace/Koninklijk Paleis

Het Grand Palace/Koninklijk Paleis van Bangkok is samen met de tempel Wat Phra Kaew de meest bezochte bezienswaardigheid in Bangkok. Het is overweldigend. Al buiten de muren is het druk, druk, druk. Overal toeristen en klikkende fotocamera’s. Het Grand Palace is een ‘must see’. Het Grand Palace is eigenlijk een stad binnen een stad. De bouw aan het complex begon in 1782; het jaar dat Bangkok de vierde hoofdstad van Thailand werd. De koning woont niet meer in het paleis woont, en het alleen nog bij staatsrecepties en officiële ceremonies wordt gebruikt, blijft het Grote Paleis het symbolische hart van Bangkok.

Slechts een klein deel van het paleiscomplex is toegankelijk voor toeristen. Dit betreft de noordkant van het complex. Indrukwekkend zijn de prachtige goudkleurige tempels en de tuinen, die voorzien zijn van prachtige bonsaibomen. Het Grand Palace heeft een oppervlakte van 218.400 vierkante meter.

Adres: 1 Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 1020.
Entree: 500 baht. Met dit ticket hebt u ook toegang tot de tempel van de Smaragden Boeddha.
Openingstijden:  dagelijks van 08.30-15.30 uur. Bezoek de Grand Palace en Wat Phra Kaew zo vroeg mogelijk. Dit om de ergste toeristenstroom te vermijden.

Grand Palace/Koninklijk Paleis in Bangkok

Wat Phra Kaew

De Wat Pra Kaew is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis. De bouw van de tempel begon, net als het Grand Palace/Koninklijk Paleis, in 1782. In de Wat Pra Kaew, de Tempel van de Smaragden Boeddha, bevindt zich het belangrijkste Boeddhabeeld van Thailand: de smaragden Boeddha. Het beeld is niet van smaragd, maar van jade. Het beeld is 66 centimeter hoog en ruim 500 jaar oud. Deze boeddha zit op een gouden altaar. Drie keer per jaar verandert de Thaise koning de mantel van de Boeddha. Dit gebeurt met de wisseling van de seizoenen: zomer, winter en regenseizoen. De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand.

De Wat Pra Kaew is de voornaamste Koninklijke kapel en heiligste tempel van Thailand. Rondom de Wat Pra Kaew staan versierde mythologische figuren. Het tempelcomplex bestaat uit een aantal gebouwen. Ze zijn overdadig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en spiegelglazen inlegwerk. Ook kunt u hier een schaalmodel van Angkor Wat bewonderen. In de audiëntiehal staat een paarlemoeren troon. De muur van de Wat Pra Kaew is aan de binnenzijde voorzien van muurschilderingen die het verhaal van het leven van Boeddha vertellen. Het is goud wat hier blinkt, overal waar u kijkt ziet u gouden beelden en tempels. Overal zie je goudkleurige torens ommuurt door wanden van glimmende edelstenen, mozaïektegeltjes en bloemen. Het is overweldigend.

Adres: 1 Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200.
Entree: 500 baht. Met dit ticket hebt u ook toegang tot het Grand Palace/Koninklijk Paleis.
Openingstijden: dagelijks van 08.30-15.30 uur. Bezoek de Grand Palace en Wat Phra Kaew zo vroeg mogelijk. Dit om de ergste toeristenstroom te vermijden.

Wat Phra Kaew in Bangkok

Let op uw kleding als je het Grand Palace en de Wat Phrae Kaew bezoekt!

Hier gelden strikte kledingvoorschriften. Het complex is één van de heiligste plaatsen van Thailand. De mannen moeten een lange broek en een shirt met mouwen dragen en de dames moeten een lange rok/broek dragen. U mag geen korte rokjes/broeken of doorzichtige kleren of blote schouders dragen. De schouders moeten bedekt zijn. Dit geldt overigens voor bijna alle bezoeken aan tempels in Azië. Meestal liggen er wel (wikkel)rokken en omslagdoeken klaar voor degenen die zich niet aan de voorschriften hebben gehouden.

Wat Arun

Het Boeddhistische tempelcomplex Wat Arun ligt aan de westoever van de Chao Phraya rivier. De Wat Arun is een van de bekendste bezienswaardigheden van Bangkok. De prang is 86 meter hoog. De toren is gebouwd in Khmer-stijl. De traditionele toren is versierd met ingelegde stukjes gekleurd porselein en wordt omringd door kleinere prangs. De Wat Arun was even de thuisplaats van de Smaragden Boeddha. dit beeld staat sinds 1784 in de Wat Pra Kaew.

In de Wat Arun liggen de resten van koning Rama II. Rama I en II bouwden deze tempel. In de 19e eeuw voegde Koning Mongkut (Rama IV) de ornamenten van gebroken porselein toe. Deze werden geschonken door de inwoners van Bangkok. De tempel is vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). De Wat Arun wordt ook wel ‘Temple of the Dawn’ (tempel van de dageraad) genoemd. Omdat de grond onder de tempel erg drassig was, zijn er duizenden bamboe stengels dwars over elkaar geplaatst en werden de ruimtes ertussen gevuld met klei. Op deze manier werd er een fundering gebouwd die in staat is om voldoende gewicht te dragen. Elke morgen als het ochtendlicht weerkaatst op de stukjes porselein van de Wat Arun ontstaat er een prachtig kleurenspel. De hoofdprang van de Wat Arun is via een steile trap te beklimmen. Bovenop deze prang hebt u een mooi uitzicht over de stad Bangkok. Rondom de prangs van de Wat Arun staan diverse figuren van dieren en Chinese soldaten. Beneden aan de Choa Phraya rivier bevinden zich een zestal Sala’s (open paviljoens) in Chinese stijl. Elke morgen als het ochtendlicht weerkaatst op de stukjes porselein van de Wat Arun ontstaat er een prachtig kleurenspel.

Adres: 158 Thanon Wang Doem, Khwaeng Wat Arun, Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon 10600 (het best te bereiken per veerboot vanaf Tha Tien, bij de Wat Pho).
Entree: 50 bath per persoon.
Openingstijden: dagelijks van 08.30-17.30 uur.

Wat Arun in Bangkok

Baiyoke Toren

De Baiyoke Toren is 309 meter hoog (incl. de mast 328 meter). Het is een imposant gebouw met een mooi panoramisch uitzicht over Bangkok. De Baiyoke Toren werd tussen 1990 en 1997 gebouwd. Het hotel werd in 1998 geopend. De Baiyoke Toren heeft 85 etages. Van etage 22 tot en met etage 74 is het Baiyoke Sky Hotel gevestigd. Het hotel heeft 673 kamers. Het hotel is het hoogste hotel van Zuidoost-Azië. Op de lagere etages van de toren zijn winkels gevestigd. Bijzonder is het obeservatiedek op de 77e verdieping. Rondom het dek bevinden zich grote glazen ramen. Door deze ramen heeft u een fantastisch uitzicht over Bangkok. Met een glazen lift zoeft u aan de buitenkant van de toren naar boven. Ook vanuit de lift heeft u een mooi uitzicht over de stad. Op de 84e verdieping is een openluchtdek. Vanaf dit dek heeft u een 360° uitzicht hebt op de stad. Het luchtdek draait in 5 minuten rond. Voor de veiligheid zijn hekken geplaatst. Op de 76 en 78e verdieping is het Sky Restaurant gevestigd. Het is mogelijk om hier te lunchen en/of dineren.

Adres: 222 Ratchaprarop Rd, Khwaeng Thanon Phaya Thai, Khet Ratchathewi, Krung Thep Maha Nakhon 10400.
Entree: 400 bath per persoon. Als u voor 17.00 uur uw ticket koopt dan is er een fruitbuffet inbegrepen bij de ticketprijs. Dit is in het restaurant op de 18e verdieping. Wanneer u na 17.00 uur uw ticket koopt mag u een drankje van de kaart kiezen in de bar.
Openingstijden: dagelijks van 10.00-23.00 uur (observatiedek en openluchtdek).

Uitzicht vanaf de Baiyoke Toren over Bangkok

Bloemenmarkt Pak Khlong Talat

De bloemenmarkt Pak Khlong Talat is dé bloemenmarkt van Bangkok. Deze markt is gespecialiseerd in bloemen, groenten en fruit. De markt ligt aan de Chak Phet Road, niet ver van de Memorial Bridge. Vroeger was Talat een drijvende markt bij Pak Khlong, vervolgens werd het een vismarkt en deze vismarkt werd vervolgens een bloemen-, groenten- en fruitmarkt. In de afgelopen 60 jaar werd deze bloemenmarkt een begrip in Bangkok. De bloemen, die hier verkocht worden, komen uit de provincies Nakhon Pathom, Samut Sakhonen en Samut Songkhram. Ook worden er bloemen uit Chiang Mai en Chiang Rai verhandeld. Voor zonsopkomst is het druk als de boten en vrachtwagens de bloemen komen afleveren.

Adres: 116 Chakkraphet Rd, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200.
Entree: gratis.
Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bloemenmarkt Pak Khlong Talat in Bangkok

Boottocht over de klongs

Bangkok staat bekend om de vele klongs. Dit zijn smalle kanaaltjes die door heel Bangkok stromen. Dit is de reden dat de stad het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Het zijn allemaal kleine vertakkingen van de Chao Phraya rivier, de grootste en belangrijkste rivier in Thailand. De rivier wordt ook wel de rivier der koningen genoemd.

De oorsprong van de Chao Phraya rivier begint in Centraal-Thailand bij de samenvloeiing van de Nan en de Ping bij Nakhon Sawan (de Thaise provincie Nakhon Sawan) en stroomt van noord naar zuid richting Bangkok en de Golf van Thailand over een afstand van ongeveer 400 kilometer.

De klongs zijn de levensaders en de bevolking leeft meestal nog op de ouderwetse traditionele manier. Langs deze klongs liggen vele landbouwgebieden en plantages waar rijst en tropisch fruit verbouwd wordt. Tijdens deze boottocht over de Chao Phraya rivier en haar kilometers lange klongs krijgt u een indruk van de traditionele Thaise cultuur.

Vaartocht in Bangkok

Chinatown

Chinatown is de drukste wijk en één van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok. Chinatown in Bangkok behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Deze Chinatown is hier in 1782 ontstaan. Chinatown Bangkok loopt van Yaowarat Road tot aan Odeon Circle. Een grote Chinese poort markeert de toegang tot het Ong Ang kanaal.

In de smalle straatjes is het druk, rustig wandelen is er in deze wijk niet bij. In de wirwar van kleine straatjes vindt u alles wat u maar kunt bedenken. De kraampjes met vers vlees en dito vis, vormen helaas een aanslag op uw reukorgaan. De kraampjes met gebraden balletjes, satés en dergelijke (overal op straat in de hele stad) ruiken daarentegen wel heerlijk, maar u weet nooit wat u geserveerd krijgt. Thai en Chinezen maken hapjes van alle mogelijke onderdelen van alle mogelijke dieren.

In Chinatown ziet u tempels, oude winkels met traditionele Chinese geneesmiddelen, nauwe steegjes volgepropt met marktstalletjes. U kunt zo gek niet bedenken of het is hier te koop. Chinatown herkent u aan de Chinese lettertekens die u overal op uithangborden ziet. De bekendste straat is de Sampeng Lane, een lange smalle straat waar goederen verkocht worden. Voor streetfood moet u naar Yaowarat Road gaan. In Chinatown is ook de Wat Traimit met de Gouden Boeddha.

Adres: Yaowarat Road, Krung Thep Maha Nakhon.
Entree: gratis.
Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Chinatown in Bangkok

Tempels

  • Wat Pho is het oudste en grootste klooster van Bangkok. Het grenst aan het Grand Palace. Het is de Tempel van de Liggende Boeddha. De Wat Pho dateert uit de 16e eeuw. Het enorme, met goud bedekte beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog. Het bakstenen beeld is bedekt met gips en bladgoud. De Boeddha heeft opvallend grote voeten. Op de voetzolen zijn 108 voorspoed-tekens van Boeddha in het paarlemoer aangebracht. Door zijn omvang en de gelaatsuitdrukking maakt het een overweldigende indruk en straalt het een weldadige rust uit. Op het tempelterrein vindt u kapelletjes, paviljoens en chedi’s. Er zijn veel stenen beelden en Boeddha’s te zien, en vooral goud, veel goud.
  • De Wat Benchamabopit (De marmeren tempel) is gebouwd van Italiaans Carrara marmer. De tempel is tijdens de regering van koning Chulalongkorn (1868-1910) gebouwd. De Wat bevat Europese kerkelijke details, zoals gebrandschilderde ramen en de enorme kloostercollectie Boeddhabeelden in de galerij. Zij geven elk een andere voorstelling van de Boeddha. De marmeren tempel ligt dichtbij het Chitralada Paleis.
  • In de Wat Traimit (Tempel van de Gouden Boeddha) is een antieke, zuiver gouden, zittende Boeddha te vinden. Deze Boeddha is drie meter hoog en weegt ongeveer vijf en een halve ton. Deze tempel bevindt zich aan het einde van de Yaowaratweg aan het eind van Chinatown.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum herbergt de grootste en mooiste collectie van Thaise kunst, waaronder de verzamelingen van oudheden uit de tijd van koning Mongkut (1851-1868). Daarnaast bestaat dit museum uit een reeks van gebouwen en structuren, waarvan vele gebouwen zowel van historisch belang als van architectonisch belang zijn. U vindt hier de Siwamokhapiman Hall met daarin de Thaise Geschiedenis Foto’s. De Buddhaisawan kapel is in 1787 gebouwd. Deze is gebouwd naar de Boeddha-beeld ‘Phra Buddhasihing’. The Red House is gemaakt van teakhout en het huis van de oudere zus van Rama 1. In de Pritsadang Bhimuk Hall is nu de oude wapens collectie van het Museum ondergebracht. De verzameling van belangrijke gebouwen is interessant voor de geschiedenis en de architectuur stijlen. Het museum is zeer groot.

National Museum for the Royal Barges

Het National Museum for the Royal Barges is een nationaal museum dat bestaat uit een grote loods waarin een stuk of tien praalboten liggen. De boten zijn staatsieroeiboten, ingelegd met allerlei kleuren glas en bladgoud. Op de boeg prijken imposante gebeeldhouwde figuren.

Jim Thompsons Huis

Het Jim Thompsons Huis is een soort modelwoning in Thaise stijl. Het huis was de woning van de Amerikaanse avonturier Jim Thompson, die in 1967 onder mysterieuze omstandigheden in de Maleisische jungle is verdwenen. Hij heeft de Thaise zijde-industrie nieuw leven ingeblazen. U vindt boven de winkel een galerie met traditionele en moderne tentoonstellingen over textiel en kunst, interactieve tentoonstelling n.a.v. de 100e geboortedag van Jim Thompson. Het huis bestaat uit zes teakhouten huizen, waarvan sommige helemaal uit Ayutthaya zijn gehaald en de meeste meer dan 200 jaar oud zijn. Ze bestaan uit muurpanelen die zonder spijkers aan een frame van houten palen zijn gehangen. Het interieur ziet er nog precies zo uit als toen Jim Thompson leefde.

Parken

  • Het Lumpini Park is het grootste park van Bangkok. U kunt hier relaxen of met een bootje het meer op. In de ochtend komen hier veel Thai om Tai Chi te beoefenen. Een deel van dit park is als palmtuin ingericht. U vindt hier een klokkentoren in Chinese stijl en een Chinees paviljoen.
  • Het Siam Stadspark is een wateramusementspark. Het is een zee met een kunstmatige branding, whirlpools, fonteinen, watervallen en glijbanen. Daarnaast is er een kinderspeelplaats, een open dierentuin en een botanische tuin. Dit park ligt in de voorstad Minburi.

Dusit dierentuin

  • Naast het Koninklijk Plein vindt u de oudste dierentuin van Bangkok, de Dusit dierentuin. In de dierentuin bevindt zich een verzameling van populaire Afrikaanse en Aziatische zoogdieren en vogels.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie in Bangkok bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug

Praktische informatie

Vervoer naar en in Bangkok

Bangkok is vanuit Nederland bereikbaar met een directe vlucht van KLM en Eva Air. Een vlucht kost op het moment ongeveer € 600,– per persoon. In 11 uur vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Andere vluchten hebben een tussenstop, dit kan op verschillende plekken zijn. Een ticket met een tussenstop kost op het moment vanaf € 400,–. Wilt u een vlucht naar Bangkok boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Bangkok is een zeer drukke stad, en dat geldt niet alleen voor de verkeerschaos op de wegen (tijdens de spits staat het verkeer in bijna de hele stad muurvast), maar zeker ook voor het hectische leven op het water. Te voet Bangkok verkennen is door de hitte en de geringe aandacht die de stadsplanologen aan voetgangers hebben besteed af te raden.

Een ritje met de tuk-tuk hoort bij uw verblijf in Bangkok. De chauffeur brengt u overal in de stad. Onderhandel voor u instapt met de chauffeur over de ritprijs. Doet u dat niet, grote kans dat u wordt opgelicht. Het is geen comfortabele rit, het is druk en warm in de stad. De chauffeurs hebben een slecht imago, spreken nauwelijks Engels, kunnen vaak u bestemming niet vinden, rijden als gekken en maken de rit weinig comfortabel. Maar er zijn ook betrouwbare chauffeurs.

De skytrain is een snelle en de makkelijkste manier om in Bangkok te reizen. U zit in een door airconditioning koele coupe (of staat). Zestien meter boven de grond wordt u snel naar de belangrijkste plekken in Bangkok gebracht. De kosten bedragen tussen 10 tot 40 baht, afhankelijk van de afstand. Een kaartje koopt u bij een machine en betaalt u met cashgeld. Met het gekochte kaartje checkt u in bij de poortjes en checkt u uit bij het verlaten van de trein. De kaartjes zijn enkele reis tickets. Als u regelmatig gebruik maakt van de Skytrain is er de Sky Smart pass. Dit is een oplaadbare kaart. Het gebruik lijkt op de Nederlandse ov-chipkaart. U legt uw pasje op een plateau met het embleem en het poortje opent. De trein rijdt zeer regelmatig. Heeft u een trein gemist, geen paniek over een paar minuten komt er weer een trein. Er zijn twee lijnen voor de Skytrain:

  • De Silom Line rijdt van Taksin Bridge naar National Stadium. Deze lijn gaat langs Silom en Rama I road.
  • De Sukhumvit Line rijdt van Soi 77, Sukhumvit Road (On Nut) naar Mor Chit Station via Siam Station. Dit is een overstapstation.
Skytrain in Bangkok

De expressboten over de Chao Praya zijn een prima manier om de files in Bankok te vermijden. De rivier loopt van het noorden naar het zuiden. Let bij het op- en afstappen goed op, want voor u het weet gaat de boot er weer vandoor en beland u letterlijk tussen wal en schip. Er zijn veerpontjes die voor ongeveer € 0,30 tussen de oevers van de rivier heen en weer pendelen. Verder zijn er nog de zogenaamde long-tail boten die het vervoer verzorgen over de kanalen.

Overnachten in Bangkok

Ik maakte een 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. In Bangkok overnachtte ik in het Narai Hotel aan de 222 Silom Road. De kamers zijn goed en ruim. Het ontbijt en diner zijn goed en uitgebreid. U kunt in de buurt een ommetje maken. Veel is er niet in de buurt te beleven. Op loopafstand van het hotel bevindt zich een halte van de skytrain. Verblijft u liever in een ander hotel in Bangkok? Er zijn veel hotels in Bangkok.
Mijn kamer in het Narai Hotel in Bangkok

Uitgaan

De Bangkok Calypso Cabaret Show is absolute belevenis die u niet mag missen. Twee keer per avond treden de beroemde ladyboys van Bangkok op in het Calypso Cabaret in Ratchathewi. De travestiet cabaret is een unieke entertainment show en de beste in Thailand met prachtige oogverblindende voorstellingen met vooral veel humor en kleurrijke kostuums. De show is geschikt voor alle leeftijden. Calypso Cabaret is een show in Bangkok die wereldfaam geniet. Het is een show opgevoerd door ladyboys. Het is een avond vol glamour, dans, muziek en kostuums. Alle vrouwelijke artiesten zijn travestiet. Na de show kunt u met de soms bloedmooie ‘dames’ op de foto. De show duurt 1 uur en 15 minuten. De show bestaat sinds 1988. Ik heb deze show nog bijgewoond in het Asia hotel, maar de show is inmiddels verhuisd naar ‘Asiatique’ aan de Chao Praya River. Het theater heeft 500 zitplaatsen.

Adres: 2194 Charoenkrung 72-76 Rd., Prayakrai, Bangkorlaem, Bangkok 10120.
Entree: 1.200 bath per persoon (alleen de show), inclusief een gratis drankje (frisdrank, gin-tonic of bier).
Tijden: dagelijks zijn er twee shows, om 19.30 uur en 21.00 uur. U kunt de shows inclusief of exclusief diner boeken. Wilt u een diner vooraf dan zijn de tijden 18.00 en 19.45 uur en aansluitend de show.

Calypso Cabaret in Bangkok

Beste reistijd voor Bangkok

De beste reistijd voor Bangkok is tussen november en maart. De wintermaanden zijn het koelst in Bangkok. In de wintermaanden is het ook druk in Bangkok met toeristen. Er zijn toeristen die er bewust kiezen om Bangkok en/of Thailand tijdens het regenseizoen (juni t/m oktober) te bezoeken. Het regent nooit de gehele dag, de hotels zijn goedkoper en het is minder druk in Thailand.

Bekijk ook: Foto’s van Bangkok

Meer lezen over reizen naar Thailand

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Thailand? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog
De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog De Thaise hoofdstad Bangkok is voor veel bezoekers de eerste kennismaken met Thailand. Er is heel veel te zien in deze metropool. Ik heb de bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Kijk dan op mijn website. #bangkok #thailand #bezienswaardigheden #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven