Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 3 : Bangkok (ca. 25 km)
Na het ontbijt bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen zijn oogverblindend. Aansluitend maakt u een wandeling door het authentieke Chinatown met zijn smalle steegjes, vele pakhuizen en de ‘foodmarket’. Een uitermate kleurrijk geheel en overal is het een gezellige drukte. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.

Facultatief: Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II en Calypso Cabaret (extra kosten: 1.750 bath).

Overnachting: Narai Hotel - Bangkok. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Thailand).Deze ochtend is de wake up call om 06.30 uur. Ik heb heerlijk geslapen. Ik kleed me en loop naar het restaurant voor het ontbijt. Dit ontbijt ziet er heerlijk uit en er is eten in overvloed. Het ontbijtrestaurant is net als gisteren het diner op de eerste verdieping van het hotel. Het ontbijt is zo veel dat het zo moeilijk is om een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden. Ik laat een verse omelet met ham en kaas bakken. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer op de 12e etage om mijn spullen voor vandaag te halen en om mijn tanden te poetsen.

Om 08.00 uur staat iedereen klaar voor deze dag in Bangkok. Iedereen voldoet ook aan de kleding voorschriften, want in het Grand Palace mag niemand een korte broek en hemdje dragen. Iedereen moet een lange broek een hebben en zijn/haar schouders bedekt hebben. Het is een half uur rijden met de bus naar het Koninklijk Paleis in Bangkok. Wat opvalt en niet alleen in Bangkok maar later ook in de rest van Thailand is de verering van het koningshuis. Overal hangen de portretten van de koning en koningin en veelal staan er langs de kant van de weg naast de Thaise vlag ook een gele vlag voor de koning en een blauwe vlag voor de koningin. Soms kom je nog andere kleuren tegen die dan van bijvoorbeeld de kroonprins of zijn vrouw zijn.

     Wat Phra Keao in Bangkok vanaf de ingang bekeken Wat Phra Keao in Bangkok Grand Palace in Bangkok

Na een half uur rijden komen we aan bij het Grand Palace. Het is warm en klam en het is al heel druk op dit tijdstip hoewel het paleis pas om 08.30 uur opengaat. Het is ook wel lekker om er al zo vroeg te zijn, want dan valt de drukte nog redelijk mee. Als we door de ingangspoort lopen, wordt er direct een groepsfoto gemaakt die we voor we de bus weer in stappen, kunnen kopen voor 150 bath. Dan begint een fascinerende ochtend. Het is zo overweldigend met heel veel bladgoud en rijkelijk versierde en kleurrijke gebouwen van de Wat Phra Kaeo. Wouw heeft de entreetickets opgehaald en samen met dit ticket krijgen we ook een plattegrond van het complex. Wouw vertelt het een en ander over dit complex. Het is zo overdadig en zoveel (bladgoud) dat er blinkt. Bij de Tempel van de Smaragden Boeddha moeten we allemaal onze schoenen uittrekken, anders mogen we niet naar binnen. Voor het tempelcomplex staat een schaal met water en lotusbloemen. Als we met de lotusbloemen water op ons hoofd druppelen betekent dit geluk. Binnen mag (helaas) niet gefotografeerd worden. De Smaragden Boeddha krijgt met het wisselen van de seizoenen een ander kleed omgehangen. In Thailand kent men maar drie seizoenen en niet zoals wij vier seizoenen: het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27-35 graden, het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24-32 graden en het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18-32 graden.

We lopen het hele complex rond en zien aan het eind ook hele mooie wandschilderingen die het leven van Boeddha vertellen. Deze zijn helemaal ingelegd met bladgoud. Het is echt de moeite waard om dit gezien te hebben. We lopen verder en zien dan het gastenverblijf waar in 2004 ook onze Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander tijdens hun bezoek aan Thailand hebben verbleven. Wij kunnen hier helaas niet in, alleen vanachter een hek is het gebouw van de buitenkant te zien. Er staan aan beide kanten van dit hek twee wachten, die stoïcijns blijven als er foto’s van ze worden gemaakt. Even verderop is het paleis waar de Thaise koning en koningin, als ze niet in het ziekenhuis verblijven, wonen. Ook dit is alleen van de buitenkant en voorkant te zien, maar het is een schitterend gebouw met een hele mooie tuin er om heen. In een ander deel, bij het Aphorn Himok Prasat Paviljoen, is alles afgezet, dit omdat hier vanaf begin 2011 de zus van de koning ligt opgebaard. Het Thaise volk kan nu nog steeds afscheid van haar nemen. We lopen wat rond en lopen dan richting de uitgang van het complex. Vlakbij de bus is het een chaos doordat hier veel straatverkopers rondlopen die ansichtkaarten willen verkopen. Ik koop twee rijen, eentje van Bangkok en een van het Grand Palace. Ook koop ik de groepsfoto. Ik vind dat een heel erg leuke herinnering aan deze Thailand-reis.

Chinatown in Bangkok

Met de bus rijden we vervolgens naar Chinatown. Over de overvolle stoepen lopen we langs de winkels en kijken onze ogen uit naar de verkeerschaos, want echt iets aantrekken van rode/groene stoplichten doen ze niet in Bangkok. Op grote kruispunten staan dan ook allemaal verkeersregelaars. We zien hoe gezichtshaar bij een vrouw op de traditionele wijze werd verwijderd. Dit gebeurt gewoon midden op straat. Het verwijderen gebeurt met behulp van twee draden die kruislings het gezichtshaartje klemmen en vervolgens wordt dit eruit getrokken. Thaise vrouwen vinden een glad en vooral wit gezicht er mooi. Daarom mijden ze dan ook de zon. Je moet er wat voor over hebben, want helemaal pijnloos lijkt mij deze behandeling niet. Chinatown is echt een belevenis op zich, want je kunt ook hier zo gek niet bedenken of het is er: vis, vlees, fruit, groente, kip en het wordt hier op een manier te koop aangeboden dat wij als Nederlanders zo iets hebben van, dank u, maar ik wil niet ziek worden, want hygiënisch ligt het hier niet, gewoon in de openlucht met meer dan 30°C. Ook andere goederen zijn hier verkrijgbaar zoals heel veel kruiden waarvan de Thai denken dat goed voor je is. Er is ook een overdekt deel waar het krioelt van de mensen en ook hier weer veel koopwaar.

Het is al weer lunchtijd. Restaurant Cotton is ons lunchadres voor deze middag. Deze lunch is inclusief bij ons programma. Het Cotton Restaurant ligt op de derde verdieping van het Shanghai Mansion, het Chinatown boutique hotel in Chinatown te Bangkok. Het menu bevat meer dan twintig gerechten die op de ouderwetse manier geserveerd worden nl. in dampende aarden potten. Het menu biedt een variatie van Chinese favorieten, zoals gebakken rijst met krab klauwen, gebakken abalone met gestoomde rijst, gebakken rijst en nog veel meer. Ik heb hier weer aroi aroi gegeten.

Na de lunch gaan we terug naar de bus die al weer voor ons klaarstaat. We worden bij ons hotel afgezet. Het is 13.00 uur als we bij het hotel aankomen. Tot 16.00 uur hebben we deze middag vrij. Ik loop een rondje in de buurt van het hotel, want ik wil een paar ansichtkaarten voor het thuisfront kopen. Het is druk op de weg voor het hotel. En je moet goed uitkijken met oversteken want het Thaise verkeer rijdt links. Eerst moet je de andere kant opkijken dan wij in Nederland gewend zijn. Terug in mijn kamer schrijf ik mijn reisverslag van deze dag en de gekochte kaartjes voor het thuisfront. Ook maak ik me klaar voor het uitje van deze avond: een facultatieve excursie Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II en het Calypso Cabaret.

Om 16.00 uur verzamelen we ons in de lobby van het hotel. Buiten plenst het werkelijk van de regen. De paraplu's staan al voor ons klaar. Ik loop met een ander lid van groep onder één paraplu achter Ping aan. We lopen naar de halte van de Skytrain die het dichtst bij het hotel ligt. Wouw is al voorop gegaan om de treintickets te kopen zodat we zelf geen kaartjes hoeven te kopen. Het is een wandeling van tien minuten, maar je moet goed uitkijken waar je loopt want het is oneffen en er liggen al veel regenplassen op de grond. We gaan vanaf de halte Chong Nonb drie haltes verder naar overstapstation Siam. Het treinticket wordt bij het uitchecken ingeslikt. Dan is het nog twee haltes verder naar Phaya Thai station. Het is wel een belevenis om in de skytrain te zitten. Het is net als in Amsterdam een hele snelle verbinding binnen de stad en hypermodern. Het gaat ook heel snel. Maar als er een trein gemist wordt, geen nood over een paar minuten komt de volgende.

We zijn aangekomen bij de Baiyoke Toren. Voor het diner nemen we een kijkje op de 77e etage met het observatiedek. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad. We dineren op de 78e etage. Ook hier is weer zo veel keuze dat ik gewoon niet weet wat ik moet nemen. Pasta kan warm gemaakt worden en ook je favoriete saus kan worden verwarmd. Er is veel vis en veel vlees, hele lekkere toetjes, sushi, Koreaans eten, Japans eten, Thais eten. Alles is weer in buffetvorm en ook de drankjes zijn inclusief m.u.v. de alcoholische dranken. Op de 84e etage is een ronddraaiend platvorm te vinden met een schitterend uitzicht over een donker Bangkok, maar door de vele lichtjes en het nog steeds drukke verkeer is er genoeg te zien. Het is opnieuw een schitterend uitzicht. Het is nog steeds ongelooflijk druk in de stad.

                       Baiyoketoren in Bangkok       Calypso Cabaret Show in Bangkok

Weer beneden nemen we plaats in de bus. De bus brengt ons naar het Asia Hotel. We wonen een voorstelling van Calypso Cabaret bij. Deze show begint om 20.15 uur in het theater van het hotel. Wouw zorgt er voor dat iedereen een entreekaart krijgt met daarop het stoelnummer. Eén drankje is gratis. We kijken werkelijk onze ogen uit, bloedje mooie meiden en ook verschillende jongens dansen, playbacken (wat helaas goed te zien is). Van sommige dames is het heel duidelijk te zien dat ze vroeger jongens/mannen geweest zijn, maar dat zie je lang niet aan alle dames af. Het is een schitterende show. Als de schitterende show is afgelopen staat de hele crew bij de uitgang te wachten en je kunt foto’s van ze maken.

Dan rijden we met de bus terug naar het Narai Hotel. Ping vertelt in de bus dus doodleuk dat alle dames die hier gedanst hebben, vroeger mannen zijn geweest en allemaal operaties voor geslachtsverandering hebben ondergaan en dat je het eventueel aan hun grote handen / voeten nog zou kunnen zien. Dat van de grote voeten bij dames houden we er ook de hele reis in. Want het was bij heel veel dames absoluut niet te zien dat dit vroeger mannen (katoey, zoals de Thai zeggen) geweest zijn. Om 22.00 uur zijn we terug in het hotel. Ik loop naar mijn kamer om daar nog aan mijn reisverslag te werken en mijn koffer in te pakken want morgen verlaten we Bangkok al weer. Alles staat klaar m.u.v. de dingen die ik morgenochtend nog nodig heb. De wake up call is morgenochtend al om 06.00 uur. Ik ga lekker slapen na deze schitterende dag.

Het weer in Bangkok:Half bewolkt zonnig ± 34°C / later Regenregen maar nog steeds bloedheet.


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 3 van mijn rondreis door Thailand bezocht ik de vele bezienswaardigheden van Bangkok, zoals Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Chinatown en de Baiyoke toren. Alles over de derde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment