Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 2 : Bangkok (ca. 60 km)
Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai Hotel. ‘s Middags maakt u in de binnenstad allereerst een wandeling over de kleurrijke en grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend maakt u een mooie en verfrissende tocht over de brede 'River of Kings' en door de smalle 'klongs' van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. 's Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 2 nachten in het Narai Hotel te Bangkok.

Overnachting: Narai Hotel – Bangkok. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Thailand).Ik moet ergens beginnen met het reisverslag van vandaag. Dit omdat ik op het moment van schrijven nog hoog in de lucht hang, maar hoe we vliegen geen idee, want er wordt helaas geen route op het grote televisiescherm getoond. Om 00.00 uur Nederlandse tijd gaan de lichten in het vliegtuig weer aan. In Thailand is het dan 05.00 uur. De gordels moeten ook direct vast, want het vliegtuig is in een luchtzak terecht gekomen, dit voelt niet lekker. Later hoor ik dat het op dat moment onweerde.

Ontbijt in het vliegtuig

Het ontbijt wordt, als we uit de luchtzak zijn, geserveerd. Er is keuze uit noodles of scrambled egg. Ik kies voor het laatste, maar wat ik krijg is geen scrambled egg. Er zit een of ander worstje bij en groente en iets dat op ei zou moeten lijken. Het smaakt niet lekker. De cake en jus d’orange zijn lekkerder. De scrambled egg laat ik ook voor het merendeel staan. De koffie in het vliegtuig is wel lekker. Ik maak een begin met het reisverslag. Dan is het tijd voor de landing op Suvarnabhumi Airport in Bangkok. We landen precies op tijd, om 06.15 uur Thaise tijd. De luchthaven is supermodern en ziet er erg leuk uit, ik denk ook dat deze luchthaven groot is, want na het uitstappen moet ik ver lopen voor ik bij de paspoortcontrole ben. In mijn paspoort komt een stempel met de datum van aankomst in Thailand te staan. De Thaise ambtenaren zijn allemaal chagrijnig en kijken streng. Ik moet in een scanner kijken, waar een foto van mij wordt gemaakt en ook het ingevulde visum nagekeken wordt. Als je bijvoorbeeld het hotel niet hebt ingevuld wordt er erg chagrijnig gevraagd waar je verblijft. Ik heb alleen het eerste hotel in Bangkok ingevuld. Het visumformulier wordt deels in het paspoort geniet.

Op naar de bagageband. Deze draait al rond op het moment dat ik daar aankom. Mijn koffer is gelukkig meegekomen en ik heb mijn koffer al heel snel. Ik ga uit het aankomstgebied bij de douane langs en zoek buiten die deur naar iemand met een bord o.i.d. van De Jong Intra Vakanties. Ik zie onze gids al heel snel staan en zij wijst naar de tourleader die iets verder naar achteren uit de drukte staat. Deze reis wordt door een Thaise vrouwelijke gids en een Thaise mannelijke tourleader begeleid. Ze spreken allebei Nederlands. De groep bestaat uit 24 mensen. Er is nog iemand in de groep die net als ik alleen reist. Als iedereen er is, lopen we met zijn allen naar de bus die al op ons staat te wachten. De koffers worden door de busboy in de bus gezet en ik zoek een mooi plekje in de bus. Ik ga voorin zitten want ik houd niet zo van helemaal achter aan zitten in een bus, zeker niet met dit soort reizen, wil wel alles kunnen verstaan als er iets verteld wordt en achterin is het vaak niet te verstaan of er zitten mensen, die niet luisteren en zitten te kletsen waardoor het niet te verstaan is. Eenmaal rijdend in de richting van Bangkok wordt er verteld dat we een uur nodig hebben om ons hotel te bereiken. We verblijven twee nachten in het Narai Hotel in de hoofdstad van Thailand. Het is in de stad ontzettend druk maar het is dan ook spitsuur. Tijdens de busrit naar dit hotel stelt de crew zich voor: Ping is de tourleader, Wouw is de gids, Petje is de busboy die voor drankjes zorgt en de chauffeur heet Sanit. Wouw en Ping spreken Nederlands. Tijdens hun praatje, die Wouw begint, vertellen zij dat ze door hun baas voor een paar weken naar Nederland zijn gestuurd om de Nederlandse taal machtig te worden. Dan neemt Ping het woord en legt uit hoe we het makkelijkst het geld kunnen opnemen. Het maximale op te nemen bedrag is 20.000 bath. De kosten per transactie zijn 150 bath ongeacht het bedrag dat wordt opgenomen. In de buurt van het hotel bevinden zich pinautomaten. Ook het dagprogramma van vandaag wordt verteld. Om de jetlag tegen te gaan, beginnen we direct vanmiddag met een wandeling over de bloemen- en groentemarkt van Bangkok en maken we een boottocht door de klongs van de stad. We zullen om 11.30 uur in de hotellobby verzamelen. Om 11.00 uur krijgen we een wake up call.

Mijn kamer in het Narai Hotel in Bangkok

Rond 08.00 uur bereiken we het Narai hotel. In een zaaltje beneden krijgen we een welkomstdrankje. Tijdens deze bijeenkomst vullen we het registratieformulier in. Dit formulier hoeft maar één keer ingevuld te worden en Wouw en Ping zullen er voor zorg dragen dat deze formulieren bij elk hotel ligt als we daar aankomen, zodat we niet elke keer een formulier hoeven in te vullen. Verder krijgen we een envelop met het dagprogramma en de sleutel van de kamer in het Narai Hotel. Ik heb een kamer op de 12e etage. Deze kamer valt onder de noemer De Luxe kamer. Iedereen van de groep heeft een kamer op deze etage. Eenmaal aangekomen op de kamer blijkt dat ik een tweepersoonskamer voor alleengebruik heb. Het is een hele ruime kamer met een leuke badkamer met glas er in zodat je vanuit de badkamer de slaapkamer in kunt kijken. Het uitzicht over de stad is geweldig. Het drinken op de kamer is gratis, behalve de inhoud van de minibar. Er staan bovenop de minibar drie flessen water die dagelijks aangevuld zullen worden en gratis zijn. Het kraanwater in Thailand is niet drinkbaar.

Ik ga douchen want ik voel me verreisd. Ik moet ook wel bezig blijven anders krijg ik last van mijn jetlag. Na het douchen werk ik mijn reisverslag bij en pak ik mijn spullen voor deze middag. Het is voor dat ik het weet ook zo maar tijd. Maar ik heb nog tijd om even een rondje te lopen en geld te pinnen. Ik zie al meer groepsleden lopen. Buiten zoek ik een geldautomaat om de eerste 20.000 bath op te nemen.

Om 11.00 uur gaat de telefoon als teken voor de wake up call. Ik schijf mijn reisverslag en meld me om 11.25 uur in de hotellobby. Er zijn al meer groepsleden. Om 11.30 uur vertrekken we met de bus die naast het hotel staat. We worden afgezet bij een restaurant waar we lunchen. Buiten het restaurant staan de tuk tuks op zijn passagiers te wachten. De lunch aan het water is in buffetvorm en smaakt heerlijk. We maken hier voor het eerst kennis met de heerlijke Thaise gerechten.

           Tuk-tuks in Bangkok      Bloemenmarkt in Bangkok

Na de lunch varen we met een boot vanaf de kade bij het restaurant naar de andere kant van de Chao Prayarivier en daar bezoeken we de bloemen- en groentemarkt in Bangkok van Bangkok. Het leven in Bangkok is druk en er gebeurd veel op straat. Overal staan op de stoep stalletjes en je kunt zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht. We zijn bij de bloemenmarkt gearriveerd. Het is groot en warm. De schitterende bloemenkransen, die je overal ziet, worden geofferd in de Boeddhatempels. We lopen door een grote hal waar in eerste instantie bloemen verkocht worden en ook bloemstukken gemaakt worden en verder naar achteren zijn de groenten te koop. Het ziet er allemaal heel kleurrijk uit. Vervolgens maken we, per boot, de klongs van Bangkok onveilig. We stappen met zijn allen in een longtailboat die ons verder de klongs van Bangkok over vaart. We varen o.a. langs de Wat Arun die we, helaas, tijdens deze reis niet zullen bezoeken.

Wat Arun tempel in Bangkok

We varen langs het Grand Palace, die we morgen zullen bezoeken en langs tempels, oude huisjes die allemaal voor de veiligheid vanwege eventuele overstromingen en hoog water op palen zijn gebouwd. Onderweg zien we verschillende leguanen, die op de oever aan de waterkant liggen. We krijgen op een gegeven moment van iemand die meevaart op de longtailboat een stuk brood maar niemand weet wat er mee te doen, dan blijkt dat op een bepaalde plek ontzettend veel vissen zitten die gevoerd mogen worden. Erg leuk om te zien en het zijn me er toch veel die allemaal vechten om de stukken brood die door ons in het water gegooid worden. Hier mag ook niet gevist worden, zal wel heel gemakkelijk zijn om op deze manier, maar het is verboden. Later horen we waarom: aan één van de klongs bevindt een wel heel bijzondere tempel. Op zich is het niets bijzonders maar in het water krioelde het van de katvissen waar we dus het brood aan geven/offeren. De vissen zijn heilig zolang ze dicht bij de tempel blijven en waarschijnlijk omdat ze gevoerd worden, blijven ze dicht bij de tempel. Buiten het heilige gebied mogen ze gevangen worden.

We varen verder met hoge snelheid en veel watergespat door de klongs van Bangkok. Dan is het al weer tijd om aan te leggen aan de kade bij het River City Shopping Center. Helaas hebben we het Royal Barge Museum zoals het in het programma staat niet gezien.

 

De bus staat al voor ons klaar om ons naar ons hotel te brengen. In de bus horen we dat we vanavond om 18.30 uur in het benedenzaaltje van het Narai Hotel worden verwacht. Dit voor een stukje administratie en een welkomstdiner. Terug op mijn kamer schrijf ik verder aan mijn reisverslag. Ik moet bezig blijven, want ik voel dat ik inzak. Als ik naar buiten kijk, zie ik dat het heel hard gaat regenen. Dit is maar even want het is ook zo weer droog. Ik ga nog even op bed liggen en dat had ik niet moeten doen, want ik val prompt in slaap. Gelukkig heb ik mijn wekker gezet maar er is om 18.00 uur ook nog een wake up call. Ik maak me klaar voor het welkomstdiner.

Diner in het Narai Hotel in Bangkok

Als ik beneden kom zitten er al meer groepsleden te wachten. We lopen naar het zaaltje beneden voor de meeting. Hier wordt afgerekend voor de lunch van vanmiddag, de fooienpot en de excursie die morgen facultatief is. Dit is Bangkok by Night in de Sky Baiyoke Tower II en Calypso Cabaret. Rob Waardenburg, eigenaar van de lokaal agent Rowaco Asia Travel, komt langs. Hij heeft elke woensdag vergaderingen in Bangkok en zodoende kan hij om de paar weken als deze rondreis uitgevoerd wordt de groepen welkom heten. Hij vliegt 's ochtends van Chiang Mai naar Bangkok en een dag later retour naar Chiang Mai. De thuisbasis van Rowaco Asia Travel ligt in Chiang Mai, een stad die wij later tijdens deze rondreis zullen bezoeken. Na zijn praatje vertelt Ping dat het morgenochtend een vroegertje gaat worden. De wake up call is om 06.30 uur en het vertrek om 08.00 uur.

Het welkomsdiner is op de eerste verdieping van het hotel. Het is heel erg lekker (aroi aroi zoals de Thai zeggen) en ongelooflijk veel. Er is veel vis en vlees en veel wok en sushi. Als toetje veel verse ananas en watermeloen. Het eten is in één woord heerlijk. Het drinken is vanavond gratis als welkom in Thailand.

Om 21.00 uur zoek ik mijn kamer op, het is genoeg geweest voor vandaag. Op mijn kamer pak ik mijn spullen voor morgen en werk ik mijn reisverslag van vandaag bij. Het licht gaat uit en de eerste dag in Thailand is al weer voorbij.

 

 

 

Het weer in Bangkok:Half bewolktwolken en zonnig (vies warm met een hoge luchtvochtigheid) en ± 34° C

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 2 van mijn rondreis door Thailand kwam ik aan in Bangkok met 's middags een boottocht door de klongs en een bezoek aan de bloemenmarkt. Alles over de tweede dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bangkok #boottocht #klongs #bloemenmarkt #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment