Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Vietnam : dag 19 – maandag 23 september 2013

Dit is het reisverslag van dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Ho Chi Minh City (Saigon) – Mekong Delta – Can Tho
Omschrijving: Vandaag rijden we naar de Mekong Delta, ook wel de ‘Rijstkom’ van Azië genoemd. In de waterstad Cai Be stappen we op een boot en varen we over de rivier de Mekong. We stoppen onder andere bij een familiebedrijfje dat mierzoete rijstkoekjes maakt. We bezoeken de leuke drijvende markt en stoppen bij een eilandje, waar u heerlijk fruit krijgt aangeboden. We varen verder naar Vinh Long via grachten, kanalen en kreken. Overal zijn drijvende markten en tuinen te zien. U overnacht in Can Tho.
Overnachting: Kim Tho Hotel – Can Tho. In het artikel Foto’s van de hotels in Vietnam ziet u meer foto’s van het Kim Tho Hotel in Can Tho.

Ochtend

Vanochtend is de wake up call om 06.30 uur. Ik kleed me aan en maak mijn koffer dicht, want deze moet om 07.00 uur buiten de deur staan. Vandaag verlaten we Ho Chi Minh City en trekken verder. Op het programma staat een bezoek aan de Mekong Delta ten zuiden van Ho Chi Minh City. Na het ontbijt, loop ik terug naar mijn kamer waar ik een begin maak met mijn reisverslag van vandaag.

Om 08.00 uur vertrekken we.

Busrit van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta

Onderweg krijgen we uitleg over de Mekong Rivier. Deze rivier ontspringt in Tibet en stroomt door China, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja. In Vietnam mondt de Mekong Rivier uit in zee. Ik ben in Thailand ook bij de Mekong Rivier geweest en heb ook toen een boottocht over de rivier gemaakt. Grappig dus dat we hier weer op deze rivier gaan varen, vele duizenden kilometers verder. In de bus zien we een film over het leven en de flora en fauna langs de rivier. Er zijn drie rivieren die samen de Mekong Delta vormen.

We rijden langs een tempel waar een soort hakenkruis op staat. Dit is hier in Vietnam, net als op de graven die we verschillende keren hebben bezocht, een heilig teken.

Onderweg naar de Mekong Delta maken we een koffiestop. Ik drink een cola want heb even geen zin in de vieze koffie die ze in Vietnam maken.

Mekong Delta

We komen aan bij in de Mekong Delta/Rivier. We stappen op een boot en we gaan vanaf het water het lokale leven bekijken. Aan en op de rivier gebeurt van alles: er wordt gewassen, gevist, er worden goederen verkocht en aangekocht. Het is een gore, vieze rivier.

Boottocht over de Mekong Rivier

In Cai Be gaan we aan land om hier wat lokale winkeltjes te bekijken. Ze maken en verkopen in de fabriekjes en winkels kokossnoepjes, rijstvellen, rijstkoekjes. Eén groepslid probeert om een rijstvel te maken maar dat lukt niet. Hier wordt ook jasmijnthee verhandeld. We kunnen het eerst proeven en dan voor de belangstellenden is het ook te koop. Ik koop twee blikjes jasmijnthee. Ik vind dit heerlijke thee.

In een fabriekje in de Mekong Delta

Dan gaan we per boot weer verder de Mekong River op. We stappen over op de sampans, smalle bootjes, waar we met drie man/vrouw in zitten. De bootjes worden door een vrouw met roeispaan voortbewogen. Niet iedereen durft het aan om in deze bootjes te gaan zitten. Iedereen heeft een typisch Vietnamees hoedje op. Deze beschermd tegen de zon. Het is een schitterende tocht over de zijrivieren en kanalen. We komen langs mangroves en zien ook hier mensen die er wonen en langs de rivier hun ding doen. Ze wonen wel heel erg afgelegen.

Boottocht in de sampan in de Mekong Delta

Na een tijdje gaan we aan land. Hier zien we ook degenen terug die het niet aandurfden op deze bootjes mee te gaan.

Lunch

Het is lunchtijd. Dit is heel leuk. We krijgen rijstpapier, mint en komkommer en een olifantenoorvis op tafel. Per tafel wordt er voorgedaan hoe van deze ingrediënten zelf een loempia te maken. Het is heerlijk. De vis is overheerlijk. We eten hem aan mijn tafel dan ook helemaal op. Ook als we geen bladeren weer hebben om de loempia’s te vouwen.

Olifantenvis tijdens de lunch in de Mekong Delta

Verder hebben we nog rijst, groentesoep, andere loempia’s, varkensvlees en vers fruit dat bestaat uit banaan, rambutan en ananas. De rambutan groeit hier overal en die zie je hier ook op de vele handelaarsboten vervoerd worden.

Voor degenen die dat leuk vinden is er een python die je om je nek kan hangen. Nu dank u, dat hoeft van mij niet.

Boottocht in de Mekong Delta

We varen verder met een andere boot. Onderweg zien we het leven aan de rivier aan ons voorbijgaan. We krijgen verse kokosnoten die we leeg kunnen drinken. Heerlijk.

Ik voel me niet helemaal lekker, ik ben moe en ik heb last van mijn darmen. Ik knap op als ik van dit sap drink.

Kokosnoot

Om 15.15 uur leggen we aan in Vinh Long. We verlaten de boot en voor we de bus in stappen zien we een zwaar misvormde man. Hij is een slachtoffer van Agent Orange. Zijn gezicht is veel te groot en helemaal misvormd. In de bus horen we van Jan dat hij hier elke dag om zijn fietsje naar toe komt en nog bij zijn moeder woont.

Wilt u de Mekong Delta/Rivier ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Can Tho

We rijden naar ons Kim Tho Hotel in Can Tho. We worden verwelkomd met een glas watermeloensap. Heerlijk lekker fris.

De kamers worden toegewezen. Het is een mooie kamer, maar wel hele lage bedden. Ik heb een inloopdouche (later hoor ik van veel andere reisgenoten dat ze een bad hebben).

Mijn kamer in het Kim Tho Hotel in Can Tho

Ik ga weer naar buiten om de benen te strekken en een frisse neus te halen. Ik loop in de richting de markt van Can Tho. In een parkje dat ik voorbij loopt staat het standbeeld van Ho Chi Minh. Onderweg kom ik een paar reisgenoten tegen en samen lopen we de overdekte markt over. Het is hier niet heel groot, maar er zijn wel leuke dingen te koop. Ook buiten is nog een deel van de markt te vinden.

We lopen terug naar het hotel. Ik ga nog naar het dak van het hotel vanwaar een mooi uitzicht is over de rivier en het park met daarachter de overdekte markt.

Can Tho by night

Afscheidsdiner in Can Tho

Om 19.00 uur worden we beneden verwacht voor het afscheidsdiner. De reis zit er bijna op. We lopen met zijn allen naar een restaurant dat achter de overdekte markt ligt. We hebben met de groep twee lange tafels. Het is heel gezellig.

Voordat we gaan eten worden de busboy, chauffeur, Thuan en Jan hartelijk bedankt voor de fijne reis en krijgen zij hun tip. Voor de busboy, chauffeur en Thuan is dit een vast bedrag per persoon en ook Jan krijgt een envelop met inhoud. Deze envelop is vanochtend al in de bus rondgegaan. Reisleider Jan houdt zijn praatje en een groepslid geeft hem de envelop met inhoud.

Daarna heb ik heerlijk gegeten. We krijgen garnalen in mangosaus, rijst, kip, kool, beef, geflambeerde bananen, gebakken vlees in krokante korst, friet. De gezellige avond loopt helaas weer ten einde en we lopen terug naar het hotel.

In mijn kamer pak ik mijn spullen in zodat we morgen zo het vliegtuig in kunnen. Ook schrijf ik mijn reisverslag van vandaag. Het is bedtijd.

Het weer

Bewolkthalf bewolkt en ± 28° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 19 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam vertrek ik uit Ho Chi Minh City en reis naar de Mekong Delta en Can Tho. Alles over de negentiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mekongdelta #cantho #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven