JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Ten zuiden van de stad Chiang Rai in Thailand staat de tempel Wat Rong Khun, bijgenaamd de 'White Temple'. De tempel is uitgegroeid tot een nationaal monument en één van de meest herkenbare tempels in Thailand. Meer leest u in dit artikel.


Dertien kilometer ten zuiden van de stad Chiang Rai aan Highway 1 ligt een van de bezienswaardigheden die nog amper door de toerist ontdekt is. Het is de tempel Wat Rong Khun, bijgenaamd de 'White Temple'. Hoewel buitenlanders de White Temple nog niet ontdekt hebben, is de tempel in Thailand zelf uitgegroeid tot een nationaal monument en één van de meest herkenbare tempels in het land. De tempel trekt jaarlijks een steeds groter aantal bezoekers.

De Wat Rong Khun is ontworpen door de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Hij is een vrij bekende beeldende kunstenaar in Thailand. Het project is een daad van het geloof van de kunstenaar. Hij heeft grote hoeveelheden van zijn eigen inkomsten geïnvesteerd om de tempel te bouwen.

De tempel heeft een moderne architectuur. De aandacht voor details is opvallend en u moet de nodige tijd doorbrengen om dit allemaal te bestuderen. De Wat Rong Khun is gebouwd in een stralend witte kleur om op deze manier de reinheid/zuiverheid van Boeddha weer te geven. Het witte mozaïek glas dat gebruikt is, slaat op de wijsheid van Boeddha. De stijl is verbazingwekkend. De tempel heeft delicate rondingen en mooie artistieke sculpturen.

Wat Rong Khun Tempel nabij Chiang Rai

Om de Wat Rong Khun te bereiken moet u eerst over een brug die gebouwd is over de 'put van de hel'. De brug naar de tempel vertegenwoordigt de kruising van de cyclus van de wedergeboorte naar het tehuis van Boeddha. De kleine halve cirkel voor de brug staat voor de menselijke wereld. De grote cirkel met slagtanden is de mond van Rahu, wat betekent dat onzuiverheden in de geest, een voorstelling van de hel of lijden. Beneden in de put bevinden zich vele mensenarmen die angstvallig uit de grond omhoog gestoken worden. In de Wat Rong Khun zelf bevinden zich prachtige gekleurde moderne muurschilderingen met motieven van het boeddhisme. Alle schilderijen in de Ubosot (aula) hebben gouden tonen. De vier muren, plafond en vloer bevatten schilderijen tonen een ontsnapping aan de bezoedelingen van de verleiding. Op het dak vindt u vier diersoorten die aarde, water, wind en vuur vertegenwoordigen. De olifant staat voor de aarde, de naga staat voor water, de zwanenvleugels vertegenwoordigen de wind en de leeuwenmanen vertegenwoordigen vuur. Bezoekers vinden het nogal bizar om moderne afbeeldingen te vinden in deze tempel. Beelden van de Predator uit de Hollywood-film, Spiderman, Batman, Keanu Reeves karakter in de Matrix, raket schepen.

De bouw van de Wat Rong Khun begon in 1997 en is nog steeds niet afgebouwd. Als het complex uiteindelijk afgebouwd is, zal het complex uit negen gebouwen bestaan, elk met een eigen unieke betekenis en schoonheid. Het Ubosot (kapel), pagode, de hermitage, het crematorium, de kloosterzaal, de prediking hal, het museum, het paviljoen en de toiletten worden gebouwd op een terrein van 7 rai (ongeveer 3 hectare).

Aan de linkerkant van de verbinding van de tempel is een gouden toilet, die Chalermchai lijkt te gebruiken om een verborgen boodschap over te dragen aan bezoekers. Het is alsof hij zegt: 'Ik wil dit gouden toilet een symbool van de menselijke reactie op de beelden laten zijn'.

Bij het tempelcomplex van de Wat Rong Khun vindt u diverse souvenirwinkeltjes en restaurantjes.


Voor meer foto's van de Wat Rong Khun tempel, zie: foto's Chiang Rai en omgeving.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de buurt van Chiang Rai ligt een aparte tempel die anders is dan alle andere tempels in Thailand. Het is de Wat Rong Khun tempel, bijgenaamd de 'White Temple'. Alles over deze Wat Rong Khun tempel ten zuiden van Chiang Rai lees je op mijn website. Lees je mee? #watrongkhuntempel #chiangrai #thailand  #jtravel #jtravelblog In de buurt van Chiang Rai ligt een aparte tempel die anders is dan alle andere tempels in Thailand. Het is de Wat Rong Khun tempel, bijgenaamd de 'White Temple'. Alles over deze Wat Rong Khun tempel ten zuiden van Chiang Rai lees je op mijn website. Lees je mee? #watrongkhuntempel #chiangrai #thailand  #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment