JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Vietnam.

 

Dit is het reisverslag van dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Dong Hoi – Vinh Moc – DMZ lijn – Hué

Omschrijving: In de ochtend kunt u genieten van het strandhotel en aan het begin van de middag trekken we verder in zuidelijke richting naar Hué. Extra ingepland is een bezoek aan Vinh Moc. Onderweg passeren we de vroegere grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. U kunt een klein museum bezoeken en het monument bewonderen. Te voet steken we vervolgens de Hien Luong brug over, een bijzondere ervaring.

Overnachting: Festival Hotel – Hué. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het Festival Hotel in Hué.

 

Ochtend

Deze ochtend mogen we uitslapen. Daar is mijn geval niet veel van gekomen, want ik ben al om 06.30 uur wakker. Het regent. De paraplu moet mee naar de ontbijtruimte. Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid. Ik heb heerlijk ontbeten en een pistolet voor de lunch meegenomen, omdat we hier zelf voor moeten zorgen.

Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn fotocamera te halen, ik loop een rondje over het terrein van het Sun Spa Resort in Dong Hoi. Ik wil wat foto's maken van het resort waar we verblijven en straks weer zullen vertrekken. Gelukkig is het weer helemaal opgeklaard. Het is een leuk resort direct aan het strand. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het Sun Spa Resort in Dong Hoi.

Het zwembad van het Sun Spa Resort in Dong Hoi

 

Terug op mijn kamer lees ik wat op mijn tablet en ik maak een begin van mijn reisverslag van deze dag.

Om 10.45 uur check ik bij de hotelreceptie. Er zitten al meer groepsleden klaar voor vertrek.

 

De busrit naar Vinh Moc

Om 11.15 uur vertrekken we naar Vinh Moc. Dit is buiten het programma om, maar daardoor niet minder interessant. In Vinh Moc liggen tunnels uit de Vietnamoorlog.

De eerste anderhalf uur rijden we over Highway nr. 1. Later rijden we over binnenwegen richting de kust om het tunnelcomplex van Vinh Moc te bereiken.

In de bus krijgen we geschiedenisles over de Vietnamoorlog en voornamelijk over het begin er van. Eerst de bezetting van Vietnam door de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog, daarna de Franse bezetting en daarna kwamen de Amerikanen o.l.v. de Amerikaanse presidenten John Kennedy en Lyndon Johnson. Zij begonnen een bloedige oorlog in Vietnam.

 

Een bezoek aan de Vinh Moc tunnels

Na de rit van anderhalf uur komen we aan in een bloedhitte bij Vinh Moc.

Eerst lopen we naar het museum. Daar krijgen we al iets van de tunnels en de omgeving te zien. Bij het museum en op de rest van het terrein bevinden zich overblijfselen van de bommen die er door de Amerikanen gegooid zijn en bomkraters. We bekijken het museum met o.a. een plattegrond van Vinh Moc.

Daarna lopen we achter de gids aan om de tunnels met eigen ogen te zien. We zien o.a. de ingangen 3 en 5. Het is een uitgebreid complex. In het tunnelstelsel zijn o.a. 17 kinderen geboren. De kraamkamer is in één van de tunnels te bekijken.

We gaan bij ingang nummer 5 naar binnen en lopen een stuk van een van de tunnels. Je gaat met een steile trap naar beneden waar het bloedheet is. Je moet hier niet claustrofobisch zijn, want het is er heel nauw. Enkele groepsleden gaan niet mee de tunnels in. Rechtop staan gaat bijna niet. Ik kan me niet voorstellen dat hier jarenlang mensen hebben geleefd en gewoond.

Bij ingang 3 komen we weer boven de grond.

Buiten staat een doofstomme man die tijdens de oorlog heeft geholpen met het ter wereld brengen van de kinderen die in de tunnels geboren zijn.

We lopen terug naar de ingang van het tunnelcomplex. Het is zeer indrukwekkend om te zien en nogmaals ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn geweest om zo onder de grond te moeten leven.

Ik in een tunnel in Vinh Moc

Bekijk ook: Foto's van Vinh Moc

 

De busrit naar de DMZ lijn

Om 13.00 uur rijden we weer maar dat is een heel klein stukje. We maken een stop bij een familie die peper verbouwd. We mogen van deze familie hun plantage bekijken. Naast de peper verbouwen ze ook bananen. We zijn in het verkeerde seizoen, want er is niet veel van te zien. In de bus gaat een tak rond en Thuan heeft een zakje met zwarte peperkorrels bij zich.

Onderweg naar de DMZ lijn komen we langs de kant van de weg een man en een vrouw tegen, die druk bezig zijn met het oogsten van de rijst. We stoppen hier even voor het maken van foto’s. Ze hebben zelf ook grootse lol om ons westerlingen. (Voor foto's van de peperkorrels en de rijstoogst, zie foto's onderweg).

Rijstoogst onderweg in Vietnam

 

Een bezoek aan de DMZ lijn

We rijden verder naar de DMZ lijn. Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Op het monument in Noord-Vietnam staat een grote vlag te wapperen. Tegenover dit monument bevindt zich een museum. Het is een indrukwekkend museum met o.a. een foto van twee vrouwen die elkaar na hele lange tijd weer hebben gevonden, de één woonde in Zuid-Vietnam, de ander in Noord-Vietnam. In de Vietnamoorlog hebben om een getal te noemen 58.226 Amerikanen de dood gevonden.

Na het bezoek aan het museum lopen we de brug over naar Zuid-Vietnam. De bus gaat over een andere brug naar de overkant. Het is een indrukwekkend stukje geschiedenis waar we lopen.

De DMZ lijn, de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam

Bekijk ook: Foto's van de DMZ lijn

 

Aan de overkant zien we locals die hier midden op straat rijst aan het drogen zijn.

Wilt u ook Vinh Moc en/of de DMZ lijn bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

De busrit naar Hué

We gaan verder Zuid-Vietnam in.

De volgende stop is een begraafplaats. Hier zijn nog heel veel graven te vinden waar onbekenden liggen begraven. Thuan heeft hier zijn verbrandingsritueel voor de doden. Hij verbrandt de kleding die hij eerder op de markt heeft gekocht. Het is een offer voor de doden. We lopen hier wat rond. Het maakt indruk.

Een begraafplaats onderweg in Vietnam

 

Bij een koffietentje in Dong Que maken we stop. Ik drink een kopje thee en koop nog een bus pringles. Deze eet ik in de bus op. We zijn er nog niet. Het is nog 45 kilometer tot Hué en ik heb vandaag niet veel gegeten.

 

Avondprogramma

We doen er nog één uur en vijftien minuten over om het hotel in Hué te bereiken. Van de stad zien we niets, want het is al donker als we in het hotel aankomen.

Bij de receptie van het Festival Hotel krijgen we een welkomstdrankje en de sleutels van de kamers. De koffer is er ook al heel snel.

Mijn kamer in Hotel Festival in Hué

 

Tot 19.00 uur hebben we de tijd om ons op te frissen. Daarna vertrekken we voor het diner naar restaurant Anh Binh. Het diner bestaat uit soep, knoflookgarnalen, tonijn, kip, rijst, noodles, groente. Het toetje is een stuk banaan en een hele zure citrusvrucht.

Om 21.00 uur zijn we terug in het hotel. Er zijn bij een aantal groepsleden problemen op de kamers. Bij één van de groepsleden is een lekkage aan de koelkast en bij een ander loopt de afvoer niet door. Gelukkig is niet mijn kamer waar de problemen zijn. Ik loop terug naar mijn kamer om mijn reisverslag bij te werken en op internet te surfen.

De wekker voor morgenochtend is om 07.00 uur gezet.

 

Het weer

Half bewolkthalf bewolkt en ± 30° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik de indrukwekkende Vinh Moc Tunnels en stak ik de grens over via de DMZ lijn. Alles over de zevende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #vinhmoctunnels #dmzlijn #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment