Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorbereidingen op mijn reis door Vietnam in 2013

De voorbereiding voor mijn reis in 2013 begint half april als ik voor mezelf ga bedenken wat ik de aankomende vakantie precies wil. Ik bekijk reizen naar verschillende bestemmingen en verschillende reisorganisaties. Ik vraag offertes aan bij verschillende reisbureau’s, maar daar heb ik niet veel aan, omdat ik het te duur vind. Mijn belangstelling gaat dit jaar uit naar Vietnam.

Inhoudsopgave

Boeken van mijn reis naar Vietnam

Doordat de prijzen steeds fluctueren, wacht ik niet langer met boeken. Ik heb een reis gezien op de site van Fox Verre Reizen. Op mijn werk vraag ik mijn dagen aan vanaf woensdag 4 september t/m zondag 29 september 2013. Ik krijg nog dezelfde middag antwoord dat het oké is. Ik boek de 21-daagse groepsrondreis ‘Beste van Vietnam’.

Boeken over Vietnam

Bij een boekhandel koop ik een paar boeken over Vietnam, een land dat bij mij redelijk onbekend is. Ik wil me inlezen voor ik vertrek.

Bestel via Bol.com uw Capitool Reisgids over Vietnam Bestel via Bol.com uw Rough Guide over Vietnam Bestel via Bol.com uw National Geographic reisgids over Vietnam

Inentingen

In mei haal ik bij De Reisdokter bij het kantoor van Fox Verre Vakanties mijn inentingen. Ik heb een 3e prik Hepatitis B en de buiktyfus inenting nodig. Het was er erg druk. Gelukkig heb ik ook dit keer geen last van de inentingen gehad.

Verdere voorbereidingen

In juni wordt de groep eindelijk groter met aan het eind van de maand 25 groepsleden. Eind juli is de groep compleet, er staan 30 leden geboekt.

In juli ga ik naar het gemeentehuis om mijn paspoort te verlengen. Mijn paspoort is niet meer geldig. De pasfoto’s laat ik al eerder bij de fotograaf maken.

Het visumformulier moet ingevuld worden. Deze krijg ik per post van Fox Vakanties. Ik vul hem in en breng het formulier en mijn paspoort persoonlijk bij de reisorganisatie langs. Mijn paspoort krijg ik pas bij vertrek vanaf Schiphol terug.

De voorbereidingen gaan verder. Ik lees de boeken door en zoek informatie op internet over de hotels en de te bezoeken plaatsen.

Eind augustus ontvang ik de reisbescheiden. We kunnen bijna op reis.

Begin september pak ik mijn spullen bij elkaar. De laatste dingen zijn gekocht en ik ben klaar voor vertrek.

Let have fun in Vietnam! Vietnam here I come!

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog
Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21-daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven