Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 8 : Hué:
Boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Vervolgens bezoeken we de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen dynastie. Daarnaast brengen we tevens een bezoek aan een zeer indrukwekkend Mausoleum.

Overnachting: Festival Hotel – Hué. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).Vanochtend vertrekken we het om 08.30 uur. De wake up call is om 07.00 uur. Ik kleed me aan en ga ontbijten. Het ontbijt is zeer uitgebreid. Terug in mijn kamer haal ik mijn spullen voor vandaag. We moeten vandaag, vanwege een bezoek aan een pagode, weer bedekt gekleed zijn. Het is zo warm, dat je in deze hitte geen lange broek wilt dragen, maar ja het moet anders kom je de tempel niet in. Voor op de bus staan wierookstokjes om ons tijdens deze reis te beschermen. Ik word er door een groepslid op geattendeerd. Precies om 08.30 uur vertrekken we.

We rijden naar de Parfumrivier. Hier gaan we aan boord van een drakenboot voor een tocht naar de Thien Mu Pagode van Hué. Het is een leuke tocht. Het zoontje van de kapitein houdt ons bezig en vraagt nogal wat aandacht. Onderweg is er een kledingdemonstratie. De omgeving is schitterend.

Om 09.30 uur leggen we aan bij de pagode en nemen we afscheid van de kapitein en zijn gezin. We moeten trappen lopen om boven bij de Pagode te komen. Het is er schitterend. De pagode zelf heeft zeven lagen en daarachter ligt nog een heel tempelcomplex. Het is allemaal zo mooi dat je niet weet waar te kijken. We hebben de tijd tot 10.15 uur. Hier is een auto van een monnik te zien die zichzelf in 1963 in Saigon in brand stak. Ik loop helemaal naar achteren in het complex om daar te kijken wat er allemaal te zien is. De toren zelf bestaat uit zeven etages.

                 Drakenboot op de Parfumrivier in Hué             Thien Mu Pagode in Hué

Vervolgens rijden we met de bus naar de Verboden Stad/Citadel aan de Parfumrivier. Hier hebben we anderhalf uur de tijd om rond te lopen. Thuan en Jan lopen ook rond en we krijgen zeker in het begin uitleg van hen over dit complex. Het is indrukwekkend. Tijdens de Vietnamoorlog heeft Amerika dit complex voor een deel platgegooid, maar doordat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is er geld en wordt het complex nu gerestaureerd. Soms moeten we onze schoenen uit trekken om ergens in een tempel te mogen kijken. Ook binnenin de gebouwen is het pracht en praal. De details zijn ook heel mooi. Om 12.15 uur verlaten we het complex.

          Citadel van Hué      Eten bij de nonnen in Hué

We lunchen vandaag bij de nonnen. De weg er naar toe is heel mooi, met mooie bloeiende planten langs de kant van het niet verharde pad. Het eten is vegetarisch en er wordt geen alcohol geschonken. We krijgen een soort loempia’s, soep, lokale vruchten die doen denken aan grapefruits en bananen, sperziebonen, soort tofu, chips en kroepoek met iets wat wij niet kunnen thuisbrengen. Water krijgen we er gratis bij. Het is heerlijk. De bijbehorende tempel mogen we op kousenvoeten bezoeken. We hebben geen schoenen aan, dat is hier in het klooster verboden.

In de bloedhitte rijden we naar het Mausoleum van Hué. Niet iedereen gaat mee naar boven, want het zijn best veel trappen die omhoog gelopen moeten worden. Dit is ook weer een schitterend complex met o.a. mandarijnen wachters en heel veel trappen die steeds hoger gaan. Dit is een mausoleum van verschillende keizers. Elke keizer heeft zijn eigen graftombe.

          Mausoleum in Hué      Verkeer in Hué

We gaan terug naar het hotel. De rest van de dag is iedereen vrij om te gaan en staan waar hij/zij dat wil. Ik douche me eerst want ik heb het bloedheet. Ik loop toch nog weer naar buiten, want ik wil kijken of ik ergens ansichtkaarten kan kopen, dat is erg moeilijk in dit land. Ik loop naar de brug over de Parfumrivier en wat hier opvalt is dat het wel heel erg druk is met het verkeer, overal scooters waar je ook kijkt. Ik wil naar de andere kant van de brug en loop, na eerst verkeerd gelopen te zijn, de lokale markt binnen, maar daar is het zo warm dat ik ook zo weer buiten ben. Bij een lokale supermarkt naast de markt koop ik een fles water want ik heb deze hitte ontzettend dorst gekregen. Ik steek opnieuw de brug over. Via een andere weg die later uitkomt op een weg waar ik langs moet om bij het hotel te komen, loop ik terug. Ik vind hier aan de andere kant van de brug eindelijk ansichtkaarten. Ik koop er een paar en koop ook direct postzegels. Op een plattegrond heb ik gezien dat ik de vierde zijstraat aan de rechterkant moet nemen. Deze straat brengt me vlakbij het hotel. Onderweg kom ik langs een katholieke kerk.

Terug op mijn kamer douche ik opnieuw en maak ik me klaar voor vanavond. We hebben afgesproken dat we om 19.00 uur beneden zijn en dan wijst Jan ons een leuk restaurant. Op mijn kamer begin ik alvast met mijn reisverslag. Om 18.50 uur loop ik naar beneden waar degenen, die net als ik als alleen reizen, zitten te wachten. We gaan naar restaurant Omar, een Indiaas restaurant, die Jan ons aanraadt. Ik ben hier vanmiddag, toen ik op weg was naar mijn hotel, al voor langs gelopen. Er zitten meer groepsleden te eten. Het eten is heerlijk. Ik kies deze keer voor champignonsoep en pizza tonijn. Gezamenlijk lopen we terug naar het hotel. De katholieke kerk is open. We nemen hier een kijkje. De kerk is best groot. Er is een koor aanwezig dat aan het oefenen is. We lopen terug naar het hotel. Op mijn kamer maak ik me klaar voor de nacht en op bed schrijf ik mijn reisverslag af en ik kijk nog wat op internet. Dan is het bedtijd, morgen weer een nieuwe dag.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt (heel vies, benauwd weer) en ± 33° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 8 van mijn rondreis door Vietnam maakte ik een mooie boottocht naar de Thien Mu Pagode bij Hué. Ook bij Hué bezocht ik de Verboden Stad en het Mausoleum. Alles over de achtste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hue #boottocht #verbodenstad #mausoleum #thienmupagode #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment