Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 11 : Hoi An:
U kunt één van de optionele excursies boeken.

Optionele excursie:
Halve dagexcursie naar My Son: USD 53 p.p.
Deze halve dagexcursie brengt u naar één van de best bewaarde Cham centra van Vietnam. My Son is de voormalige hoofdstad van de vroegere Cham beschaving, welke van de tweede tot de dertiende eeuw over Centraal Vietnam heerste. Het complex is samengesteld uit zeventig Hindoeachtige torens en tempels gedateerd uit de zevende eeuw. Bent u geïnteresseerd in architectuur en oude beschavingen? Dan mag u My Son, welke op de lijst van Unesco's World Heritage erfgoed staat, zeker niet missen!

USD 53 p.p. bij minimaal 2 personen
USD 43 p.p. bij minimaal 3 personen
USD 29 p.p. bij minimaal 5 personen
USD 24 p.p. bij minimaal 10 personen

Overnachting: Thuy Dong 3 Hotel – Hoi An. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).De ochtend is de wake up call om 06.00 uur. Ik kleed me aan en zoek mijn spullen voor vandaag bij elkaar. Om 06.30 uur loop ik naar het restaurant voor het ontbijt. We vertrekken vandaag met negen groepsleden naar My Son, een Cham tempelcomplex buiten Hoi An. Ook Jan, Thuan, de busboy en de chauffeur gaan mee. Na het ontbijt haal ik mijn spullen voor vandaag van mijn kamer en dan kunnen we vertrekken. De rest van de groep ligt nog op één oor. De tocht gaat ongeveer 50 kilometer het binnenland in. Het is een uurtje rijden.

Jan koopt, als we aankomen, de entreebewijzen voor My Son en daarna moeten we lopend de brug over, de bus mag er wel over heen, maar dat mag dat alleen als deze leeg is. Aan de andere kant van de brug rijden we met de bus het terrein op. De bus wordt geparkeerd. Wij gaan lopend verder. Het is vandaag weer heel warm. Het terrein van My Son is onderverdeeld in verschillende secties die van A t/m G genummerd zijn. De secties B, C en D zijn de mooiste, zoals ons wordt verteld. My Son is een complex dat van de Cham dynastie is geweest en waar tijdens de Vietnamoorlog de Vietcong heeft gezeten. Hierdoor is het complex door de bombardementen van de Amerikanen zwaar beschadigd. Op bepaalde plekken vind je ook nog bomkraters die al of niet vol staan met water. Jan laat ook duidelijk blijken dat hij het niet eens was met de Amerikanen, iets waar sommige groepsleden zich aan storen. We lopen rond, ook de busboy en chauffeur gaan mee. Dit is goed voor hun ontwikkeling wordt ons verteld, zij weten amper wat hun eigen land hun te bieden heeft. De secties liggen een eind uit elkaar en het is heel warm. Er wordt druk gerestaureerd aan deze monumenten. My Son staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor er voor deze noodzakelijke restauraties meer geld beschikbaar is.

          My Son      My Son

Een gerestaureerd deel in My Son

Als we het terrein over gewandeld zijn en het allemaal hebben gezien, gaan we in de schaduw zitten om van ons welverdiende drankje te genieten. Thuan ontdoet een bloem van zijn blaadjes. Wat hij overhoudt is het binnendeel dat heel veel lijkt op een konijntje. Dan lopen we terug naar de bus die ons eerst weer naar de brug brengt, waar we weer uit de bus moeten. Aan de andere kant van de brug bezoeken we het museum. Het is een interessant museum. Dit Cham complex doet me erg denken aan het complex in Ayutthaya in Thailand.

We rijden in een uurtje terug naar Hoi An en worden bij het hotel afgezet. Het is 12.00 uur als we terug zijn. Ik ga terug naar mijn kamer om wat uit te rusten, om aan mijn reisverslag te schrijven en om te internetten. Om 13.15 uur loop ik naar buiten omdat ik water, kaartjes en een red bull wil kopen. Bij twee winkels sla ik mijn voorraadje in. In de lounge van het hotel loop ik een groepslid tegen het lijf. Zij gaat samen met een ander om 13.30 uur lunchen. Ik ga het hen mee.

Hoi An

We lopen Hoi An in. We gaan naar de andere kant van het water omdat we hier ook even willen kijken. Het is hier beduidend minder druk dan aan de overkant. We lunchen bij Ha Lan restaurant. Ik heb een tonijnsandwich met frieten, maar dat is zo moeilijk voor deze mensen. Ik krijg wel friet met stokbrood maar mijn tonijnsandwich komt maar niet. Het stokbroodje gaat terug, want dat heb ik niet besteld. Vervolgens krijg ik een warme tonijnsandwich, dat is weer eens wat anders. We lopen na de lunch achter de huizen aan de andere kant van het water langs en komen zo weer uit bij de brug die ons in het eigenlijke centrum brengt. We zien hier nog een mannetje die de typische lampionnetjes maakt, die hier overal in de straten hangen en die 's avonds branden. We lopen nog door het drukke deel van Hoi An. Maar dan begint het te regenen. We gaan terug naar het hotel.

Het regent nu wel erg hard, de groepsleden die terugkomen van het strand zijn dan ook kleddernat geworden, omdat ze niet allemaal op tijd bij het hotel zijn voor de bui losbarst. Ik loop terug naar mijn kamer om te douchen, te schrijven aan mijn reisverslag en om te internetten. Ik heb niets afgesproken om ergens te dineren. Maar zoals altijd is er om 19.00 uur een groepje dat zich in de lobby verzameld.

Met zijn zevenen dineren we in restaurant Thang Long in het centrum. We zitten met zijn allen op het dakterras en kunnen zo naar op straat naar de bedrijvigheid beneden ons kijken. Er heerst hier elke avond een ontzettende bedrijvigheid. Ik heb een pizza hawaii, maar heb al lekkerdere pizza's gegeten dan deze. De rest van de groep gaat terug naar het hotel, maar ik ga samen met een ander groepslid nog even Hoi An in. Zij heeft eerder deze week een ketting gezien die ze wil kopen. Ik loop met haar mee maar koop verder niets meer. In de winkel wordt de ketting ter plekke korter gemaakt. Daarna lopen wij ook terug naar het hotel. Iedereen zit op het terras. Ik ga naar mijn kamer, ik ben moe en wil verder aan mijn reisverslag schrijven. Het was een lange dag.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en ± 35° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 11 van mijn rondreis door Vietnam bezocht ik My Son (in de buurt van Hoi An) en de rest van de dag bracht ik door in Hoi An, het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de elfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #myson #unesco #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment