JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Drie Rondavels liggen in het gebied van de Blyde Rivier Canyon, aan het einde van de Panorama Route in het noorden van Zuid-Afrika. De Drie Rondavels zijn een bijzondere geologische vorm in de Blyde River Canyon Nature Reserve. Deze drie ronde heuvels hebben veel gelijkenissen met de traditionele hutten van de Xhosa-stam. De heuvels zijn door de erosie van zacht gesteente onder een soort kap van harder gesteente beland. Het lijkt alsof de daken van de hutten zo boven de kloof uitsteken.

De Drie Rondavels aan de Panoramaroute

Onder u ziet u een grote dam en aan de overkant vanaf de uitzichtplaatsen ziet u drie ronde bergtoppen die op de ronde hutten lijken. Deze hutten zult u in dit deel van Afrika veelvuldig tegenkomen. Het woord 'rondavel' is een Zuid-Afrikaans woord. Het woord verwijst naar een ronde hutachtige woning met meestal met een rieten dak. De drie bekende gigantische pieken bestaan uit kwartsiet en leisteen. Ze steken met hun steile rotswanden meer dan 700 meter boven het omringende landschap uit. Deze pieken zijn vernoemd naar de drie meest lastige vrouwen van Chief Maripi Mashile - ze zijn (van links naar rechts) Magabolle, Mogoladikwe en Maseroto.


Voor meer foto's van de Drie Rondavels, zie: foto's Panoramaroute.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Aan de Panoramaroute liggen de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn een bijzondere geologische vorm in de Blyde River Canyon Nature Reserve. Deze drie ronde heuvels hebben veel gelijkenissen met de traditionele hutten van de Xhosa-stam. Lees je mee over de Drie Rondavels? #drierondavels #panoramaroute #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment