Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

God’s Window

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika bezocht ik op dag 3 God’s Window aan de Panoramaroute.

Inhoudsopgave

Ligging

God’s Window ligt in de Drakensbergen aan de Panoramaroute in het noorden van Zuid-Afrika.

God's Window

Een blik naar beneden en u zult begrijpen waarom het ‘God’s Window’ heet. God’s Window wordt zo genoemd vanwege het panoramische uitzicht van het Laagveld waar u meer dan 900 meter naar beneden in een weelderig met inheems bos begroeide ravijn kijkt en in de verte naar Kruger National Park en Mozambique. U kunt hier genieten van een prachtig uitzicht, canyons, rotsformaties en watervallen. Bij God’s Window is nog een deel van het originele regenwoud te zien: dichte vegetatie met veel varens en vanaf de uitkijkpunten kunt u op heldere dagen tot 70 kilometer ver kijken.

God's Window aan de Panoramaroute

Vanaf de parkeerplaats leidt een zeer steil voetpad u langs de rand van de helling naar het eigenlijke uitzichtpunt. Voor de beste uitkijkpunten en exotische planten, kunt u tot in de wolken en het mistige regenwoud wandelen. Zorg ervoor dat u drinken meeneemt, want het is erg vochtig en een zeer steile en inspannende wandeling.

God’s Window is een klein deel van een 250 kilometer lange aarden wal van steile kliffen en extravagante schoonheid. U kunt hier tal van fantastische wandelingen maken en er zijn paard- en mountainbikeroutes. Op de parkeerplaats vindt u curiosawinkeltjes en een toilet.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Aan de Panoramaroute ligt God's Window. God's Window wordt zo genoemd vanwege het panoramische uitzicht van het Laagveld waar u meer dan 900 meter naar beneden in een weelderig met inheems bos begroeide ravijn kijkt. Lees je mee over God's Windows? #godswindows #panoramaroute #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven