Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie Rondavels

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Vakanties naar Zuid-Afrika bezocht ik op dag 3 de Drie Rondavels aan de Panoramaroute.

Inhoudsopgave

Ligging

De Drie Rondavels liggen in het gebied van de Blyde Rivier Canyon, aan het einde van de Panorama Route in het noorden van Zuid-Afrika.

Drie Rondavels

De Drie Rondavels zijn een bijzondere geologische vorm in de Blyde River Canyon Nature Reserve. Deze drie ronde heuvels hebben veel gelijkenissen met de traditionele hutten van de Xhosa-stam. De heuvels zijn door de erosie van zacht gesteente onder een soort kap van harder gesteente beland. Het lijkt alsof de daken van de hutten zo boven de kloof uitsteken.

De Drie Rondavels aan de Panoramaroute

Onder u ziet u een grote dam en aan de overkant vanaf de uitzichtplaatsen ziet u drie ronde bergtoppen die op de ronde hutten lijken. Deze hutten zult u in dit deel van Afrika veelvuldig tegenkomen. Het woord ‘rondavel’ is een Zuid-Afrikaans woord. Het woord verwijst naar een ronde hutachtige woning met meestal met een rieten dak. De drie bekende gigantische pieken bestaan uit kwartsiet en leisteen. Ze steken met hun steile rotswanden meer dan 700 meter boven het omringende landschap uit. Deze pieken zijn vernoemd naar de drie meest lastige vrouwen van Chief Maripi Mashile – ze zijn (van links naar rechts) Magabolle, Mogoladikwe en Maseroto.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Aan de Panoramaroute liggen de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn een bijzondere geologische vorm in de Blyde River Canyon Nature Reserve. Deze drie ronde heuvels hebben veel gelijkenissen met de traditionele hutten van de Xhosa-stam. Lees je mee over de Drie Rondavels? #drierondavels #panoramaroute #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven