Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sesriem Canyon

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 12 na het bezoek aan Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45 ook de Sesriem Canyon.

Inhoudsopgave

Ligging

Sesriem Canyon ligt vlakbij de ingang van de Sossuvlei.

Sesriem Canyon

De Sesriem Canyon is een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte. De canyon is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. Meestal staat de rivier droog en kunt u door de canyon wandelen.

De naam Sesriem is gegeven door Afrikaner Boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten. Een groep Afrikanen was in de tweede helft van de 19e eeuw op doortocht door Namibië toen zij bij deze kloof aankwamen. Als er water in de canyon stond, gebruikten ze daarvoor emmers waarvoor een lang touw nodig was. Daar moesten zij zes ossenriemen aan elkaar knopen om water naar boven te kunnen halen. De canyon is 30 tot 40 meter diep.

Sesriem Canyon

De Sesriem Canyon is op natuurlijke wijze ontstaan door de Tsauchab rivier. die door de jaren heen de rotsen heeft afgesleten. Het is mogelijk om af te dalen in de kloof en er door heen te wandelen. De wandelingen zijn niet moeilijk maar het kan er af en toe wel smal zijn. Soms zijn er kleine meertjes in de kloof, omdat nog niet al het regenwater is verdampt. In deze meertjes kan een verfrissende duik worden genomen.

Pas wel op wanneer u afdaalt naar de bodem van de canyon: hoewel er zelden water stroomt, kan een vloedgolf snel opkomen (bijvoorbeeld wanneer het in de bergen, kilometers verderop, wel heeft geregend). Menig toerist is hierdoor al verrast en sommigen hebben het niet na kunnen vertellen. Houd daarom altijd goed de weersvoorspellingen in de gaten en volg altijd het advies op van aanwezige gidsen.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar de Sesriem Canyon (en ook Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45) bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Vlakbij de ingang van de Sossuvlei ligt de Sesriem Canyon. Dit is een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte. De canyon is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. Meestal staat de rivier droog en kun je door de canyon wandelen. Meer lees je op mijn website. Lees je mee? #sesriemcanyon #sossusvlei #namibie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven