Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Swakopmund

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 13 en dag 14 het tegenvallende Swakopmund. Ik was er tijdens deze rondreis in het weekend, dagen dat alles gesloten is en er dus niet veel te doen is.

Inhoudsopgave

Ligging

Swakopmund ligt aan de Atlantische Oceaan ten westen van de hoofdstad Windhoek.

Swakopmund

In het centrum van Swakopmund is de Duitse architectuur terug te vinden in oude gebouwen. Swakopmund wordt in Namibië gezien als het enige echte vakantieoord. De straten zijn omzoomd door palmbomen.

Swakopmund ademt de sfeer van een Noord-Duitse badplaats. U kunt hier in de restaurants Kaffee & Kuchen nuttigen en pensions adverteren met ‘zimmer frei’. In de straten domineren gevels naar Duitse architectuur. Toerisme is sinds enkele tientallen jaren beslist de meest aantrekkelijke bron van inkomsten in Swakopmund.

De pier van Swakopmund

Bezienswaardigheden in Swakopmund

Vuurtoren

Bij een havenstad hoort een vuurtoren. In Swakopmund staat de vuurtoren in de stad, in tegenstelling tot veel andere plaatsen. In het verlengde van de vuurtoren ligt de oude pier. De vuurtoren staat, aan de oostzijde van Strandstraat, bijna verborgen in haar eigen tuin. De 21 meter hoge toren is op de oceaan van 30 kilometer afstand te zien.

Kaiserliches Bezirksgericht

Naast de vuurtoren staat het Kaiserliches Bezirksgericht dat tegenwoordig het vakantiehuis van de president van Namibië is. Hier geldt hetzelfde als bij het huis van de president in Windhoek: als hij er is, kunt u het beste een blokje omlopen. De residentiële soldaten zien in toeristen niet als onschuldige voorbijgangers, maar als handlangers van een criminele of terroristische organisatie. U wordt hier met agressie en machtsvertoon op afstand gehouden.

Koloniale gebouwen

Langs de kust, aan de Ludwig Koch Street, staat een aantal bezienswaardige koloniale gebouwen zoals de Vierkantvilla op nummer 5 dat vanuit Duitsland naar Swakopmund werd verscheept.

Iets verderop staat de Kabelmesse, het gebouw van de Eastern & South Africa Telegraph Company.

Tussen de Ludwig Koch Street en Strand Street ligt de Bahnhof Street. Aan de rechterkant bevindt zich het Altes Amtsgericht, een gebouw uit 1906 dat als school werd gebouwd, maar later in gebruik is genomen als rechtbank. In het oude stationsgebouw is nu het Swakopmund Hotel en Casino gevestigd.

In de Post Street bevindt zich de Evangelische Lutheraanse kerk uit 1909. Het dak werd met koper bekleed, zoals met meer huizen van de welgestelden gebeurde. Aan de overkant staat de Old German School, nog altijd in gebruik als school.

Swakopmund Museum

In het Swakopmund Museum vormen de Duitse geschiedenis en het ecosysteem van de Namibwoestijn (met een selectie rotstekeningen, mineralen en een uraniumshow) de belangrijkste tentoonstellingen.

Aquarium

In het Aquarium worden dagelijks de vissen om 15.00 uur gevoerd. Duikers doen dit op dinsdag, zaterdag en zondag. Er zijn tunnels vanwaar u de vissen, waaronder enkele haaien, kunt zien.

Ik raad u aan om tickets en tours voor een excursie naar Swakopmund bij GetYourGuide aan te schaffen. Bij hen kunt u tot 24 uur voor het begin van uw activiteit gratis annuleren. U ontvangt het volledig al betaalde bedrag voor de ticket(s) en tour(s) terug.

Winkelen in Swakopmund

De meeste winkels, banken en coffeeshops bevinden zich rondom Molke Street, Kaiser Wilhelm Street en Post Street. U vindt hier boekhandels en coffeeshops om koffie te drinken en uw ansichtkaarten te schrijven.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Swakopmund is een plaats aan de kust van Namibië. Het is ook een plaats die mij ontzettend tegenviel en waar, als je hier in het weekend verblijft niet veel te doen is. Wat er wel te zien is, lees je in mijn artikel. Lees je mee? #swakopmund #strand #namibie #jtravelblog #jtravel Swakopmund is een plaats aan de kust van Namibië. Het is ook een plaats die mij ontzettend tegenviel en waar, als je hier in het weekend verblijft niet veel te doen is. Wat er wel te zien is, lees je in mijn artikel. Lees je mee? #swakopmund #strand #namibie #jtravelblog #jtravel

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven