Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Solitaire

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 13 het gehucht Solitaire. Meer dan een bakkerij met heerlijke appeltaart in het bijbehorende restaurant, een winkeltje en een benzinepomp is het niet.

Inhoudsopgave

Solitaire

Solitaire is een rustplaats nabij de dunbevolkte gebieden van het nationaal park Namib-Naukluft in het zuidwesten van Namibië.

Solitaire heeft minder dan honderd inwoners. Solitaire vormde jarenlang het enige tankstation tussen de duinen van de Sossusvlei en de hoofdweg naar de hoofdstad Windhoek. Nu is het nog altijd het enige benzinestation tussen de Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij dit benzinestation bevindt zich een kleine winkel en een restaurant. In de winkel kunt u eigen gebakken appeltaart en eigen gebakken brood kopen. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke appeltaart en een kop koffie. Daarnaast is er een mogelijkheid om hier drinken te kopen, benzine te tanken en bandenreparaties te laten uitvoeren.

Solitaire

Ook is er een motel in Solitaire. Dit motel, Solitaire Country Lodge, werd hier gebouwd omdat Solitaire een grote aantrekkingskracht kreeg op toeristen, nadat Solitaire werd opgenomen in de Lonely Planet.

Solitaire verkreeg in Nederland bekendheid door het boek Solitaire van Ton van der Lee, die zijn verblijf in Solitaire beschrijft (een aanrader). De schrijver Ton van der Lee zocht in de Namib-woestijn eenzaamheid en vergetelheid. Hij bivakkeerde hier een jaar lang tussen het niets, maar besloot toch om hier een restaurant te beginnen. ‘Als ik het niet had gedaan, zou iemand anders er wel mee zijn begonnen’, motiveerde hij zijn besluit. Zijn Hollandse appeltaart is legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is.

Het boek van Ton van der Lee

 

Hij vond Solitaire te druk. Daarna werd de heerlijke appeltaart door Moose gebakken. Hij was de officieuze ‘burgemeester’ van Solitaire. Moose – zijn echte naam was Percy Cross – is overleden in januari 2014. Zijn graf is buiten te vinden.

Het mystieke Solitaire doet zijn naam eer aan. Het is een must om hier te stoppen. Solitaire is een goede overnachtingsplaats voor bezoekers aan de Naukluft of de Sossusvlei. De ingang bij Sesriem ligt op 83 kilometer vanaf Solitaire.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Solitaire is een plaats in Namibië waar iedereen stopt en waar je benzine tankt. Geniet hier ook van de heerlijke appeltaart en loop een rondje rond het tankstation en het restaurant. Lees hier meer over Solitaire. #solitaire #namibwoestijn #namibie #jtravel #jtravelblog Solitaire is een plaats in Namibië waar iedereen stopt en waar je benzine tankt. Geniet hier ook van de heerlijke appeltaart en loop een rondje rond het tankstation en het restaurant. Lees hier meer over Solitaire. #solitaire #namibwoestijn #namibie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven