Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 21 – zondag 26 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 21 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Windhoek – Johannesburg – Amsterdam

Omschrijving: ’s Ochtends heeft u nog de tijd om een wandeling door het kleine centrum van Windhoek te maken en wellicht nog wat souvenirs op de markt te kopen. Transfer naar de luchthaven van Windhoek voor de terugvlucht om 17.20 uur naar Johannesburg met SA77, aankomst is om 19.10 uur. Aansluitend een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam om 23.55 uur met de KL592.

Overnachting: In het vliegtuig.

Ochtend

Vanochtend ben ik al om 07.00 uur wakker, maar ik blijf nog even liggen. Op mijn tablet staat dat het nog maar 06.00 uur is, maar ik heb er geen rekening gehouden dat in Nederland met ingang van vandaag de wintertijd is ingegaan, waardoor er een uur tijdsverschil is ontstaan. Ik sta om 08.45 uur op en heb toen rustig aan gedaan. Om 09.15 loop ik naar het ontbijt, het is een geweldig grote ontbijtruimte met ontzettend veel keuze.

Buiten kom ik Karel en zijn zoon tegen, ik heb van hen afscheid genomen. Ik ga nl. niet mee met de transfer naar de luchthaven van Windhoek en de vlucht naar Johannesburg die de groep neemt. Ik heb een latere vlucht omdat ik met KLM terugvlieg en de rest van de groep met Emirates via Dubai naar Amsterdam. Ik neem ook afscheid van Peter. Een paar groepsleden kom ik op weg naar mijn kamer nog tegen en ook van hen neem ik afscheid. Ik heb niet alle groepsleden gezien. Eén zal ik hoogstwaarschijnlijk op de luchthaven van Johannesburg wel tegenkomen, want ook zij vliegt met KLM terug, maar heeft er nooit aan gedacht dat er misschien wel latere vluchten van Windhoek naar Johannesburg zijn. Nu zal ze een hele tijd alleen op de luchthaven van Johannesburg moeten doorbrengen. De rest van de groep vliegt veel eerder dan ik.

Windhoek

Ik maak me snel klaar maken om de shuttle van 10.00 uur naar het centrum van Windhoek te nemen. Ik wil nog wat inkopen doen en in de stad rond lopen. De shuttle vertrekt bij de receptie van het hotel. Precies om 10.00 uur vertrekt de bus. Er willen zoveel mensen mee dat we in een grotere bus moeten overstappen. Eerst gaat de bus naar een groot shoppingcentre waar een paar mensen uitstappen. Ik rijd mee tot het stadscentrum van Windhoek en op een parkeerplaats op de hoek bij een beddenspeciaalzaak met foeilelijke bedden worden we gedropt. Ik ga alleen verder.

Ik bekijk eerst een artwinkeltje, waar ik op dat moment nog niets koop. Daarna loop ik naar de Christuskirche. Het is een leuke kerk aan de buitenkant, maar ik kan er helaas niet naar binnen want het is zondag en er is een kerkdienst gaande.

De Christuskirche in Windhoek

Wilt u Windhoek ook bezoeken, boek hier uw tour(s)

Het standbeeld van de Sam Nujoma, de eerste president van een onafhankelijk Namibië staat voor het gebouw naast de Christuskirche. Het standbeeld kijkt uit over Windhoek en staat voor het Independence Memorial Museum. Ik loop er om heen, want ik heb helaas geen tijd om hier naar binnen te gaan. Naast het Independence Memorial Museum staat het National Museum of Namibia met vanaf het balkon een schitterend uitzicht over de stad Windhoek. Ook hier heb ik helaas geen tijd om naar binnen te gaan, maar ik kijk buiten wat rond. Hier staan oude wagens en beelden die herinneren aan de onafhankelijkheidsstrijd in Namibië.

Standbeeld in Windhoek

Dan is het al weer tijd om terug te aan, ik loop naar beneden naar de grote weg, want de kerk en het museum staan hoger dan de weg waar ik weer terug moet naar de winkels en de parkeerplaats. Ik word onderweg door Namibiërs aangesproken, iets waar ik een met pest hekel aan heb. Ik let heel erg op de tijd want ik wil de shuttlebus van 11.30 uur terug naar het hotel hebben, zodat ik rustig mijn spullen kan pakken en me nog kan douchen en lunchen. Ik heb geen zin om een African Markt over te lopen, want ik weet precies wat er gaat gebeuren, namelijk dat iedereen maar om je heen blijft lopen en daar heb ik geen zin in. Bij hetzelfde als artwinkeltje als waar ik vanochtend al binnen geweest ben, koop ik een paar kaarsenhouders als souvenir.

Bekijk ook: Foto’s van Windhoek

Terug in het Safari Hotel in Windhoek

Ik ga terug naar de parkeerplaats om van hier met de shuttlebus terug te gaan naar het hotel. De bus is precies om 11.30 uur op de parkeerplaats. Twee medepassagiers en ik worden teruggebracht naar het Safari Hotel. Daar loop ik een rondje over het terrein van het hotel om foto’s van het hotel te maken. Bij een bar in het hotel koop ik iets te drinken want in Windhoek waren de supermarkten dicht. Het is zondag.

Het terrein van het Safari Hotel in Windhoek

Terug in mijn kamer douche ik me, pak ik mijn koffer en tassen in en type mijn reisverslag van vandaag tot nu toe. Ik wil nog lunchen maar dat gaat helaas niet. Er is in het hotel een conferentie gaande waardoor het restaurant vol is. Ik loop terug naar mijn kamer. Ik ben klaar voor de terugreis, maar ik moet wachten. Het internet doet het weer eens niet.

Transfer naar het vliegveld van Windhoek

Om 13.53 uur meld ik me de hotelreceptie om uit te checken. Ik vraag de receptioniste hoe ik degene ga herkennen die mij naar de luchthaven van Windhoek brengt. Er ontstaat een hele discussie over het bevestigen en weet ik niet wat. Die discussie wordt in de kiem gesmoord, omdat er een man naar mij toeloopt en vraagt of ik die en die ben, nou einde discussie, want het is de taxichauffeur die ik nodig voor de transfer naar de luchthaven van Windhoek. Het is een rit van 40 minuten. De rit gaat eerst dwars door de stad en dan een hele tijd dwars door een schitterend gebied tussen de stad en de luchthaven.

Inchecken op het vliegveld van Windhoek

Om 14.40 uur sta ik op de luchthaven. Ik ben op zoek naar de South African Airways balie maar die blijkt gesloten te zijn. Ik sluit me aan in de rij en kom met drie andere Nederlanders in gesprek die drie weken op eigen gelegenheid in Zuid-Afrika en Namibië hebben rondgetrokken. Het duurt bijna een half uur voor ik aan de beurt ben om in te checken. Ik heb 22,5 kilo bagage. Netjes deze keer. Intussen ben ik nog een keer naar het kantoortje van South African Airways gelopen. Karel zou een bericht voor me achterlaten maar het meisje in het hokje van South African Airways zegt van geen bericht te weten. De vraag die ontstond was of de bagage vanuit Windhoek direct naar Amsterdam doorgelabeld wordt, omdat ik eerst met South African Airways naar Johannesburg en dan van Johannesburg met KLM naar Amsterdam vlieg. Karel wist hier geen antwoord op te geven toen ik hem dit vroeg. En ik heb geen zin in om in Johannesburg eerst mijn koffer te moeten gaan halen en dan opnieuw in te gaan checken, iets wat in mijn ogen ook niet nodig is, als de koffer hier maar doorgelabeld wordt op dit kleine luchthaventje van Windhoek. Gelukkig wordt de bagage doorgelabeld naar Amsterdam, blijkt bij het inchecken. Dat scheelt in Johannesburg weer veel tijd. Ik loop direct door de security en de paspoortcontrole. Hier moet eerst weer een formulier ingevuld worden. Als dat gedaan is en alles oké is, ben ik achter de douane.

Ik bekijk een paar winkels, ik heb nog wat Namibische dollars over. Ik koop een paar dozen amarulachocolade. Ik loop wat heen en weer en kom er achter dat de tijd op de borden niet overeenkomen met de werkelijkheid. De klok loopt nl. een uur achter. Op een gegeven moment komt de vlucht met Air Namibia naar Johannesburg wel op de borden te staan maar niet de South African Airways vlucht waar ik mee naar Johannesburg vlieg. Blijkt dat ook ik moet boarden. Het zal wel de Namibische manier van boarden zijn, zullen we maar zeggen. Ik moet lopend naar het toestel van South African Airways.

Het vliegtuig van South African Airways van Windhoek naar Johannesburg

Vlucht SA77 van Windhoek naar Johannesburg

Ik heb op deze vlucht naar Johannesburg stoel 11a. Dit is een hele ruime plek net achter de business class. Ik kan mijn spullen lekker bij mijn voeten kwijt. We stijgen om 17.45 uur op vanuit Windhoek. Tijdens de vlucht werk ik verder aan mijn reisverslag. Het eten komt ook al met heel snel, ik heb kip met rijst en doperwten, een chocolade toetje en een pastasalade. Het is heerlijk, maar nogal scherp waardoor ik weer dorst krijg, maar het drinken laat op zich wachten. Uiteindelijk krijg ik een klein blikje 7up. Later vraag ik er nog een flesje water bij. Ik werk verder aan mijn reisverslag van vandaag. De vlucht duurt maar anderhalf uur.

Mijn maaltijd aan boord van het vliegtuig van South African Airways van Windhoek naar Johannesburg

Wachten op Johannesburg Airport

Ik land precies op tijd in Johannesburg. Als ik geland ben, ben ik ook zo het toestel uit. Met een shuttle bus wordt iedereen naar het gebouw gebracht. Daar is het een heel eind lopen. Bij een balie van KLM/Air France meld ik me om een boardingpass voor de vlucht Johannesburg-Amsterdam te krijgen, want die heb ik in Windhoek niet ontvangen. Dan loop ik door de security en paspoortcontrole en eindelijk ben ik het shoppingggebied.

Bij de paspoortcontrole krijg ik weer een stempel in mijn paspoort. Er zijn op de luchthaven van Johannesburg hele mooie winkels. Ik vermaak me wel, maar ik heb twee zware tassen bij me. Ik koop alleen nog een fles water. Bij een restaurant kom ik het groepslid tegen die net als ik met KLM terugvliegt naar Amsterdam. De rest van de groep zit al in de lucht. We kletsen wat om de tijd te doden. De winkels sluiten al en wij moeten lang wachten. Ik ben blij dat ik hier niet nog langer heb moeten rondhangen.

Boarden voor vlucht KL592 van Johannesburg naar Amsterdam

Ik drink nog een ijskoffie en dan lopen we maar naar de boardingarea. Ook hier moeten we weer wachten.

Om 22.25 uur is het eindelijk tijd om te gaan boarden. Ik heb stoel 40a, lekker bij het raam. Er een Frans stel naast me. Ik heb er de hele reis geen contact mee. We vliegen met een Boeing 777-200. De vertrektijd op mijn ticket is 23.55 uur maar het toestel gaat tien minuten te laat de lucht in. Het is inmiddels maandag 27 oktober 2014.

Het weer

Zonnigzonnig en ± 32° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog
De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Knysna in Zuid-Afrika
Afrika

Knysna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven